Sport

Finala de la Tokyo, ultima din cariera lui Victor Mihalachi! Canotorul și-a anunțat retragerea

Victor Mihalachi și-a anunțat retragerea din activitate la finalul finalei de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
03.08.2021 | 19:45
Finala de la Tokyo, ultima din cariera lui Victor Mihalachi! Canotorul și-a anunțat retragerea
Finala de la Tokyo, ultima din cariera lui Victor Mihalachi! Canotorul și-a anunțat retragerea. Sursă foto: news.ro
ADVERTISEMENT

Canotorul luase decizia în urmă cu mai mult timp, însă din cauza pandemiei de coronavirus, care a amânat încă un an desfășurarea Jocurilor Olimpice, acesta a decis să-și amâne și el pentru un an retragerea.

Anunțul lui Victor Mihalachi a făcut anunțul chiar la finalul probei de canoe 2, 1000 metri, unde el și Cătălin Chirilă au terminat pe locul 5 cursa, acolo unde Cuba a câștigat medalia de aur.

ADVERTISEMENT

Victor Mihalachi și-a anunțat retragerea după finala de la Tokyo

Victor Mihalachi și-a anunțat retragerea din activitate, imediat după finala de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde România a obținut locul 5 la proba de canoe 2, 1.000 metri.

„Vreau să ies din pădure, să mă bucur de viață. Am avut rezultate, am făcut multe pentru sportul ăsta. Dar vine un moment când trebuie să spui stop.

ADVERTISEMENT

Eu aveam setat un obiectiv clar, locurile 1-3 la Jocurile Olimpice. Știam că sunt capabil să câștig o medalie olimpică, însă îmi pare rău acum că nu am reușit.

Pandemia mi-a tăiat mult din elan anul trecut, în pregătire am mai avut dificultăți. Au fost mai puternici ca noi, fără îndoială. Azi au fost puternici.

Nu am nevoie de motivație, îmi place ceea ce fac. Am amintiri frumoase, mai puțin frumoase, emoții negative, constructive”, a declarat Victor Mihalachi pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

„De anul trecut am hotărât să mă retrag după Tokyo!”

Victor Mihalachi a continuat și a recunoscut că decizia sa fusese luată înainte de turneul final din Japonia: „De anul trecut însă am hotărât să mă retrag după Tokyo.

Pentru mine s-a lungit un an cu amânarea Jocurilor. Mi-am luat inima în dinți, m-am antrenat până la capăt. Dar din păcate a fost doar locul 5”.

La finalul cursei, Cuba a câștigat medalia de aur, fiind însoțită de China și Germania. Pe locul 4 s-a clasat Brazilia, în timp ce România a terminat pe locul 5.

ADVERTISEMENT

Victor Mihalachi are în palmares patru medalii de aur, câștigate la Campionatele Mondiale, pe lângă care mai are două medalii de argint și una de bronz.

La Campionatele Europene, Victor Mihalachi are un total de 15 medalii: 4 medalii de aur, 6 medalii de argint și 5 medalii de bronz.

  • 32 de ani este vârsta lui Victor Mihalachi
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE