Stiri sportive

Cutremur MONDIAL! Spania, pusă la pămînt de Olanda!

Min. 90+4: Coşmarul Spaniei se termină! Seară magică pentru Olanda, care umileşte campioana mondială cu 5-1!...
14.06.2014 | 00:46
Cutremur MONDIAL Spania pusa la pamint de Olanda

Min. 90+4: Coşmarul Spaniei se termină! Seară magică pentru Olanda, care umileşte campioana mondială cu 5-1!

Min. 90+1: Torres e în poziţie favorabilă, cu poarta goală, dar este ajuns şi deposedat!

BqCgHh4CIAAGdfK

Min. 90: Sneijder trece şi el pe lîngă 6-1! Alunecă în momentul şutului!

Min. 86: Casillas intervine salvator în două rînduri şi evită scorul de tenis!

BqCa104IAAESYBm

Min. 80: Campioana mondială este umilită! Robben îl driblează pe Casillas şi duce scorul la un ireal 5-1!

Loading the player…

BqCYrJCCQAEnymj

BqCch5yCUAABsij

BqCYtCLCQAAdSOk

Min. 79: Standing ovation pentru eroul Robin Van Persie! Căpitanul este înlocuit cu Lens.

Min. 78: Fabregas îi ia locul lui Silva.

Min. 77: Veltman intră în locul lui De Vrij.

Min. 76: Sergio Ramos trage din lovitură liberă, dar alături!

BqCfkrJCIAAJOXz

Min. 72: Goooooool Olanda! Batavii calcă în picioare Spania! Van Persie profită de o mare eroare a lui Casillas, îi fură mingea şi face 4-1!

Loading the player…

Min. 69: Casillas vede la rîndul său cartonaşul galben! La faza imediat următoare, portarul îşi salvează echipa de la dezastru după ce scoate cu piciorul un şut al lui Van Persie!

Min. 68: David Silva reia din apropiere în poarta Olandei, dar se dă ofsaid!

Min. 67: Van Persie primeşte cartonaşul galben!

Min. 65: Gooooool din nou pentru Olanda! De Vrinj marchează primul gol la echipa naţională, însă după ce Casillas a fost faultat de Van Persie într-un duel aerian în careul mic.

Loading the player…

Min. 62: De Guzman este schimbat cu Wijnaldum, în timp ce la Spania sînt înlocuiţi Costa şi Alonso cu Torres, respectiv Pedro!

Min. 60: Robben îl lansează excelent pe Van Persie, dar şutul acestuia loveşte bara transversală!

Min. 55: Diego Costa este iertat de eliminare după ce îl loveşte fără minge pe Martins Indi!

Min. 53: Gooooool Olanda! Blind oferă o nouă centrare de excepţie, Robben ajunge la întîlnire, îl întoarce pe Pique şi marchează!

Loading the player…

Min. 50: Iniesta trage pe jos de la 22 de metri, Cillessen reţine cu ceva emoţii!

Min. 46: meciul s-a reluat!

Min. 45+1: este pauză!

Recordul de invincibilitate a lui Walter Zenga rămîne în picioare. Casillas nu a putut ajunge la cele 517 minute consecutive fără gol primit!

Min. 44: Goooooool Olanda! Van Persie reia din plonjon, centrarea excelentă a lui Blind, după o ieşire greşită a lui Casillas!

Loading the player…

BqCSGbCIEAAandj

 

BqCSO2iCAAE4Q5o

Min. 43: Silva e lansat excepţional de Iniesta, e singur cu Cillessen, dar scăriţa sa e blocată!

Min. 41: De Vrij este la rîndul său avertizat.

Min. 37: De Guzman este iertat de eliminare după încă o intervenţie de cartonaş galben!

BqCK4SQCAAAEqBA

Min. 32: Van Persie trece pe lîngă minge şi pe lîngă egalare!

Min. 26: Gooooool Spania! Costa este faultat în careu, iar Xabi Alonso marchează de la punctul cu var!

Loading the player…

BqCJyBxCEAAm_PT

Min. 25: De Guzman vede cartonaşul galben.

Min. 20: David Silva este blocat în ultima clipă de fundaşii olandezi!

Min. 18: Costa încearcă un nou şut, dar mult alături!

Min. 16: Sneijder şi De Jong sînt iertaţi pe rînd de galben, deşi l-au atacat dur pe Busquets!

BqCI13jCMAE1AjJ

Min. 13: Diego Costa e singur în careu, dar este deposedat pînă la urmă de Vlaar! Fluierăturile continuă!

Min. 10: Iniesta trage peste poarta Olandei!

Min. 8: Sneijder este lansat excelent, e singur cu Casillas, dar trage în portar, exact cum a dat şi Robben în finala CM 2010!

Loading the player…

Min. 7: Van Persie se apropie periculos de poarta lui Casillas, dar Azpilicueta trimite cu capul în braţele portarului.

Diego Costa este fluierat de toţi brazilienii, din cauza refuzului de a juca pentru naţionala Selecao, ţara sa de origine!

Min. 1: a început meciul!

Frumoasele suportere ale Olandei nu au putut sta departe de Brazilia!

BqCAm1QCIAA2D4v

twitter2

O statistică interesantă arată că Spania a marcat toate golurile din preliminariile pentru Cupa Mondială din interiorul careului! În aceeaşi fază, batavii au marcat 34 de goluri, cel mai bun atac după al naţionalei Germaniei, care a dat 36!

twitter1

UPDATE / Au fost anunţate echipele de start:

prim 11

BqCHzf_CYAAyojP

capture1 hol

UPDATE / Iker Casillas este aproape să bată un record mondial în meciul cu Olanda. Portarul iberic este la 85 de minute de a depăşi performanţa lui Walter Zenga de la Cupa Mondială din 1990. Atunci, fostul antrenor al Stelei a bifat 517 minute fără să primească vreun gol! Cei drept italianul a reuşit această performanţă la un singur turneu final, în timp la Casillas se ia în caulcul şi turneul final din Africa de Sud, din urmă cu 4 ani.

“Casillas nu îmi bate recordul! Sînt fan Casillas, e un portar extraordinar, dar nu cred că Spania va rezista 85 de minute fără gol primit de la Olanda. Dar dacă va reuşi, mă voi bucura pentru el. Îl merita! E unul dintre cei mai mari portari din istorie. A început să joace de tînăr la Real Madrid, e un club cu presiune imensă, e greu să rezişti atît timp. M-am întîlnit cu el în 2008, e un tip minunat. Nu ştiu ce s-a întîmplat cu el la club în ultimii doi ani, nu am informaţiile necesare”, a declarat Zenga in Marca.

UPDATE / Intervenţia HORROR a lui De Jong

Faza finalei a avut loc în minutul 28 al meciului şi nu a fost vorba de o acţiune superbă sau un gol de generic, ci de o intervenţie care a şocat lumea fotbalului. Nigel de Jong a avut o intervenţie de kung fu prin care l-a lovit violent cu piciorul în piept pe spaniolul Xabi Alonso. Acest tackling este imaginea reprezentativă a finalei.

de jong

UPDATE / Căpitanul Spaniei, Iker Casillas: ”După ce i-am bătut în finala din 2010, acum vor fi dornici de răzbunare”, spune portarul lui Real despre întîlnirea cu Olanda. Casillas este încrezător că Spania poate aduce un nou titlu de campioană mondială în ţară: ”Este în mîinele noastre să cîştigăm cea de-a doua Cupă Mondială”

UPDATE / În tabăra cealaltă pe postul de vîrf împins va juca Van Persie. Atacantul lui Manchester United vorbea într-un interviu acordat cu o săptămînă înainte de turneul final despre starea sa fizică. Batavul a punctat faptul că a trecut foarte mult timp de cînd a jucat fără să simtă nici o durere. ”În fiecare meci pe care îl joc simt dureri. În fiecare minut, de fiecare dată cînd ating mingea mă doare, însă m-am obişnuit”, a spus Van persie.

UPDATE / Echipele de start conform El Mundo Deportivo. Sînt şanse mari ca Vicente del Bosque să-l folosească încă din primul minut pe Diego Costa. Atacantul lui Atletico a fost accidentat în ultima perioadă, însă de cîteva zile a început să se antreneze normal. 

probabile

UPDATE / Antrenorul Olandei crede că o victorie împotriva naţionalei Spaniei în meciul de diseară ar fi o adevărată surpriză. ”Jucăm împotriva echipei numărul 1 în lume. Vom face totul să producem surpriza diseară”, a declarat Luis van Gaal, care spune că fotbaliştii săi simt din plin că evoluează la Cupa Mondială. ”Simţim cu toţii o presiune în stomac aici în Brazilia”, a spus tehnicianul batavilor.

Spania şi Olanda se întîlnesc în primul meci al grupei B de la turneul final. Cele două echipe au jucat finala de acum 4 ani la Campionatul Mondial din Africa de Sud, cînd ibericii au obţinut primul lor titlu mondial prin golul din prelungiri marcat de Iniesta. 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Andres+Iniesta+Rafael+Van+Der+Vaart+Netherlands+wD4lX0luK9Al

“Batavii” conduşi de Louis van Gaal vor să îşi ia revanşa în faţa Spaniei, echipă care i-a oprit din drumul spre primul trofeu de Campionat Mondial în urmă cu 4 ani. Olandezii au şi acum coşmaruri cu partida jucată la Johannesburg, considerată una dintre cele mai slabe finale din istoria turneelor finale.

Ghinioniştii de serviciu 

Naţionala Olandei a jucat de-a lungul timpului 3 finale de campionat mondial şi nu a reuşit niciodată să cîştige vreo una. În 1974, “batavii” au trecut de Brazilia şi Argentina în faza grupelor, însă au pierdut finala în faţa Germaniei de Vest, cu scorul de 2-1, chiar dacă au condus cu 1-0 prin golul lui Neeskens. Atunci, nemţii au reuşit să revină prin golul lui Breitner din penalty şi să înscrie golul victoriei prin Gerd Muller.

gerd-muller-germany-1974-world-cup

4 ani mai tîrziu, Olanda a jucat din nou finala campionatului mondial, de această dată cu Argentina, ţara gazdă. În jurul naţionalei Olandei s-a creeat o mare controversă, după ce Johan Cruyff a refuzat să joace, fiind ameninţat înainte de turneul final cu arma de un grup de infractori.

În finală, Argentina a deschis scorul prin Mario Kempes, dar Dirk Nanninga a reuşit să egaleze pentru “batavi” în minutul 82. Olanda a avut ghinion în minutul 90 cînd şutul lui Rensenbrink a lovit bara Argentinei. În prelungiri, sud americanii au înscris de două ori prin Kempes şi Bertoni şi au reuşit să cîştige titlul mondial.

_47866419_argvhol

În anul 2010, Olanda s-a calificat în finala Campionatului Mondial după o pauză de 32 de ani.

Cea mai dură finală din istorie

Robben şi comp. au trecut pe rînd de Slovacia, Brazilia şi Uruguay pentru a juca finala cu Spania. Meciul a fost considerat unul dintre cele mai dure din istoria Campionatelor Mondiale. De Jong, van Bommel, Heitinga, Pique sau Busquets au fost autorii unor faulturi grosolane care i-au făcut pe specialişti să spună că a fost cel mai greu meci de arbitrat din istorie. La centru a fost englezul Howard Webb.

Netherlands+v+Spain+2010+FIFA+World+Cup+Final+s-96C1Bpfr9l

 

Un alt şoc a venit din partea arbitrului care a decis să nu îl elimine pe Nigel de Jong şi să îi dea doar cartonaş galben. După finală pînăşi “agresorul” de Jong a recunoscut că trebuia eliminat.

Un gol pentru istorie

Meciul a fost decis în prelungiri. În minutul 116, Andres Iniesta primeşte mingea de la Cesc Fabregas în marginea careului şi şutează fără speranţe pentru portarul Stekelenburg. Golul catalanului aduce primul titlu mondial pentru Spania şi Olanda pierde a 3-a finală de campionat mondial din 3 jucate:

4 ani mai tîrziu, abordări diferite

Spania şi Olanda abordează diferit acest turneu final, faţă de precedentul în care au disputat finala. Dacă Spania, cîştigătoarea de acum 4 ani a rămas fidelă aceluiaşi nucleu de jucători, situaţia e complet schimbată la echipa Olandei care aliniază la start o echipă modificată faţă de meciul de tristă amintire pentru ei de acum 4 ani.

FIFA 2014 World Cup Qualifier - Netherlands v Hungary

 

În garda veche a „batavilor” din 2010 au rămas puţini jucători, printre care: Robben, van Persie, de Jong şi Sneijder. Va fi un meci important în economia grupei B de la campionatul mondial, în condiţiile în care învinsa va aborda sub presiune meciurile cu Australia şi Chile, mai ales că poate da piept peste gazda competiţiei, Brazilia, direct în optimi, dacă calculele hîrtiei se adeveresc.

 

Ambele echipe sînt în formă bună, reuşind să se impună în ultimele două meciuri amicale înaintea turneului final şi chiar dacă Olanda a întinerit mult echipa, poate să facă un turneu foarte bun sub conducerea lui van Gaal. Dacă Australia nu ar trebui să pună probleme în această grupă, Chile poate fi echipa care să strice calculele hîrtiei, fiind o echipă incomodă care are atuul de a juca pe propriul continent.

Cota Olandei a crescut masiv în ultimele zile

Cotele iniţiale ale meciului indicau o dispută echilibrată între cele două echipe. Însă după cîteva zile şi mulţi bani mizaţi pe victoria Spaniei, cota Olandei a urcat brusc de la 3,75 la 5,50.

Cote iniţiale: Spania – Olanda    2,00    3,40     3,75

Cote astăzi: Spania – Olanda      1,80      3,40     5,50

Echipe probabile:

Spania (4-2-3-1): Casillas – Azpilicueta, Ramos, Pique, Alba – Busquets, Xabi Alonso – Xavi, Iniesta, Silva – Costa. Antrenor: Vicente Del Bosque

Olanda (4-1-4-1): Cillesen – Janmaat, de Vrij, Vlaar, Martins Indi – de Jong – Robben, Fer, Sneijder, Blind – van Persie. Antrenor: Louis van Gaal

 

Tags: