Sport

Finala Euro 2020, record uriaș de audiență în Marea Britanie. A fost cel mai urmărit eveniment din ultimele două decenii

Finala Euro 2020 a înregistrat un record uriaș de audiență în Marea Britanie. Peste 30 de milioane de oameni și-au urmărit cu sufletul la gură favoriții pe micile ecrane.
12.07.2021 | 20:23
Finala Euro 2020 record urias de audienta in Marea Britanie A fost cel mai urmarit eveniment din ultimele doua decenii
ADVERTISEMENT

Finala Campionatului European a doborât toate recordurile în Marea Britanie. Potrivit BBC, peste 30 de milioane de fani au ținut să-și susțină favoriții din spatele micilor ecrane.

Cu alte cuvinte, meciul Italia – Anglia – disputat duminică pe stadionul Wembley și câștigat de elevii lui Roberto Mancini cu 3-2 în urma loviturilor de departajare – a fost cel mai urmărit eveniment din ultimii 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Cifrele nu sunt, însă, deloc surprinzătoare, mai ales dacă ne gândim că naționala Albionului a avut ocazia să câștige, chiar la ea „acasă”, primul trofeu important după o pauză de 55 de ani. Pe 30 iulie 1966, fotbaliștii antrenați de legendarul Sir Alfred Ramsey se impuneau în fața Germaniei, scor 4-2, datorită golurilor marcate de Geoff Hurst (19, 101, 120), respectiv Martin Stanford Peters (78) și deveneau campioni mondiali.

Finala Euro 2020 a doborât recordul de audiență în Marea Britanie

Sursa citată informează că aproximativ 31 de milioane de telespectatori și-au urmărit cu sufletul la gură favoriții pe două posturi TV: BBC One şi ITV. Practic, această partidă a devenit oficial evenimentul cu cea mai mare audiență din ultimele două decenii.

ADVERTISEMENT

Doar funeraliile prinţesei Diana, din 6 septembrie 1997, au stârnit un interes mai mare din partea britanicilor. În schimb, naționala Albionului nu s-a mai bucurat de asemenea cifre de la semifinala Cupei Mondiale din 1990, când a pierdut, tot la loviturile de departajare, în fața Germaniei de Vest. 25,2 milioane de oameni s-au aflat atunci în spatele micilor ecrane.

Gareth Southgate admite că a greșit la penalty-uri: „Este responsabilitatea mea”

În altă ordine de idei, selecționerul „Celor Trei Lei” recunoaște că nu a fost deloc inspirat în alegerea executanților penalty-urilor din meciul cu Italia. Rashford, Sancho și Saka au ratat pe rând de la punctul cu var, făcând ca trofeul să părăsească  „Templu fotbalului” și să ia drumul Romei.

ADVERTISEMENT

Suntem extrem de dezamăgiţi. Jucătorii au dat totul. Uneori au jucat foarte bine, alteori nu am ţinut mingea destul de bine, în special la începutul reprizei a doua, dar nu putem acuza pe nimeni.

A fost o bucurie să lucrez cu ei. Au ajuns mai departe decât s-a ajuns în de mult timp, însă în acel vestiar este extrem de dureros în această seară. Eu i-am decis pe cei care au executat penalty-urile în baza a ce au făcut la antrenamente.

ADVERTISEMENT

 Am câştigat împreună ca echipă şi nu am reuşit ca echipă să câştigăm în seara asta, dar în ceea ce priveşte loviturile de departajare, este decizia mea.

Este responsabilitatea mea. În acest moment durerea înfrângerii este imensă. Voiam să-i oferim ţării încă o seară specială şi nu am reuşit”, a declarat Gareth Southgate imediat după finala Euro 2020.

ADVERTISEMENT