ADVERTISEMENT
Fotbal international

Finala Europa League, cu 10.000 de spectatori în tribune la Gdansk. Planul polonezilor

Autor: Traian Terzian | 29.04.2021 | 08:56
Finala Europa League, cu 10.000 de spectatori în tribune la Gdansk. Planul polonezilor
UEFA și autoritățile poloneze lucrează la un plan pentru ca la finala Europa League, care este programată în 26 mai, la Gdansk, să poată asista 10.000 de spectatori. Sursă foto: Twitter

UEFA și autoritățile poloneze lucrează la un plan pentru ca la finala Europa League, care este programată în 26 mai, la Gdansk, să poată asista 10.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT

A doua competiție a Europei a ajuns în faza semifinalelor, acolo unde duelurile se vor da astfel: Manchester United (Anglia) – AS Roma (Italia) și Villarreal (Spania) – Arsenal Londra (Anglia).

Forul continental încearcă să readucă fotbalul cât mai aproape de normal după ce fanii nu au mai putut veni la stadioane din cauza pandemiei de coronavirus și a decis ca la toate partidele de la Euro 2020 stadioanele să fie deschise la 25% din capacitate.

Polonezii vor ca spectatorii să aibă acces pe stadion la finala Europa League

Aceeași măsură cu 25% din capacitate se vrea și pentru finala Europa League și cum stadionul din Gdansk are 41.000 de locuri un număr de 10.000 de spectatori ar putea asista la meciul pentru trofeu.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Sportowe Fakty, notează că ultimul act al Europa League va fi prima partidă de fotbal cu fani în tribune din Polonia, de când a început pandemia de coronavirus.

Autorităţile poloneze trebuie să aprobe dacă fanii vor avea voie să asiste la finală, dar sursa citată scrie că au avut loc discuţii detaliate şi că planurile sunt ”pe drumul cel bun”.

Fanii englezi nu știu dacă vor putea călători în Polonia

Discuţiile pozitive ale autorităţilor poloneze cu UEFA vor aduce speranţe în rândul suporterilor cluburilor engleze că ar putea ajunge la meci, dar nu se ştie dacă fani străini ar putea asista la finală.

ADVERTISEMENT

În prezent, restricţiile guvernamentale din Marea Britanie îi împiedică pe cetăţenii acestei ţări să călătorescă în străinătate pentru vacanţe. Cea mai timpurie dată posibilă pentru reluarea călătoriilor în străinătate este 17 mai, dar aceasta nu a fost confirmată.

Miercuri, secretarul de stat pentru Transporturi, Grant Shapps, a declarat că aplicaţia NHS va putea fi folosită ca paşaport covid pentru turişti, prezentând atât vaccinarea, cât şi statutul de testare, dar nu a confirmat când va funcţiona.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!