Pariuri sportive

Finala Eurovision: de „yodel”-ul germanic al României până la mesajul de protest anti-occident al Italiei

România s-a calificat în finala Eurovision pentru a 18-a oară în istorie. Debutând în anul 1993 în cadrul celui mai mare concurs de muzică european şi calificându-se în prima finală un an...
13.05.2017 | 22:43
Finala Eurovision de yodelul germanic al Romaniei pana la mesajul de protest antioccident al Italiei

România s-a calificat în finala Eurovision pentru a 18-a oară în istorie. Debutând în anul 1993 în cadrul celui mai mare concurs de muzică european şi calificându-se în prima finală un an mai târziu, România are şansa de a rescrie istoria ţării noastre în marea finală de la Kiev.

Aşa cum se observă în info-graficul de mai sus realizat de casa de pariuri online Betano.com, cea mai bună poziţie a României la Eurovision a fost locul al treilea, obţinut în două rânduri. Va reuşi „Yodel It!” mai mult în 2017?

Pariuri live pe finala Eurovision 2017

Tot ce este posibil. Melodia României,  „Yodel it!”, are ceva special. A îmbinat stilul de muzică rap şi forţa lui Alex Florea cu trilurile aproape ireale Ilincăi Băcilă. Cu un început de tobe ce seamănă cu „Innuendo” a lui Queen, „Yodel it!” se dezvoltă într-o melodie interesantă, interpretată cu energie, tinereţe şi optimism. Compoziţia este foarte reuşită, totul este construit pas cu pas spre un final apoteotic şi plin de forţă.

O altă observaţie interesantă: având în vedere tematica amestecată, este evident că „Yodel it!”  a fost realizată să „prindă” publicul european tânăr, dar să îl ţintelască şi pe cel cu origini germanice. O strategie excelentă, inteligentă, care, sperăm, va aduce succes.

Trăieşte spectacolul mai intens

Pentru a face finala mai captivantă şi mai plină de emoţie, Betano.com – axată nu doar pe sport, ci şi pe divertisment în general – a creat o secţiune specială pentru Eurovision, acolo unde România şi „Yodel It!” se află în centrul atenţiei.

Poţi trăi spectacolul de sâmbătă mai intens şi poţi paria pe Betano.com dacă România va câştiga Eurovision sau pe cel loc crezi că se va clasa, dacă va reuşi un Top 4 sau Top 10 sau dacă va fi mai sus în clasament decât Ungaria, Bulgaria sau alte ţări!

Sunt peste 100 de pariuri, printre care şi dacă se va anunţa greşit câştigătorul Eurovision, aşa cum s-a întâmplat la Gala Premiilor Oscar din 2017!

Pumnii strânşi pentru România

Zoli Toth, solistul trupei Sistem – clasată pe locul 3 în anul 2005 la Eurovision, stabilind noul record pentru România –  este alături de Ilinca şi Alex în acest an, pregătindu-se pentru a trăi finala cu emoţii!

România, a cincea favorită. Italia are cele mai mari şanse

Privind matematic lucrurile la rece, România a primit a cincea şansă din partea Betano.com pentru a câştiga marea finală de la Eurovision, cu o cotă de 20,00.

Betano.com vede Italia ca principală favorită la casa de pariuri, cu cota de 2,10. Melodia italianului Francesco Gabbani, „Occidentali’s Karma” este un hit uriaş în Italia, cu peste 110 de milioane de vizualizări pe Youtube.

La Eurovision, clipul său a trecut rapid de peste 7,7 milioane de vizualizări. Deşi este „împachetată” pe un fond muzical uşor, dar agreabil, „Occidentali’s Karma” are nişte versuri dure la adresa culturii occidentale, versuri critice care nu s-au mai auzit de la Bob Dylan sau Pink Floyd. Totuşi, au „prins” excelent chiar în Europa de Vest, ceea ce arată că publicul are nevoie de o schimbare de mentalitate şi valori.

Cum se va acorda punctajul?

Începând din 2016, votarea la Eurovision s-a schimbat radical, oferind publicului telespectator mai multă putere. Astfel, nota publicului va conta ca jumătate din scorul fiecărei melodii. Fiecare ţară va acoda câte două seturi de puncte – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 şi 12 puncte – un set din partea unui juriu profesionist, iar alt set din partea publicului prin televoting.

Cele 26 de ţări calificate şi ordinea din finală

România se va lupta alături de alte 25 de ţări pentru trofeul suprem de la Eurovision.

Ordinea din finală va fi următoarea:

  1. Israel
    2. Polonia
    3. Belarus
    4. Austria
    5. Armenia
    6. Olanda
    7. Moldova
    8. Hungaria
    9. Italia
    10. Denemrca
    11. Portugalia
    12. Azerbaidjan
    13. Croaţia
    14. Australia
    15. Grecia
    16. Spania
    17. Norvegia
    18. Marea Britanie
    19. Cipru
    20. România
    21. Germania
    22. Ucraina
    23. Belgia
    24. Suedia
    25. Bulgaria
    26. Franţa