Life

Când are loc finala Eurovision România 2022 şi cine va prezenta show-ul

Eurovision România 2022 este foarte aproape de a alege numele care ne va reprezenta anul acesta la Torino, în Italia. Cine sunt vedetele care prezintă show-ul?
02.03.2022 | 20:26
Cand are loc finala Eurovision Romania 2022 si cine va prezenta showul
Eurovision România 2022. Când e finala și cine sunt prezentatorii concursului. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Concursul muzical care se difuzează în fiecare an pe postul public de televiziune, TVR 1, desfășoară finala în data de 5 martie 2022. Peste numai câteva zile fanii show-ului află cine este concurentul care va pleca din țară.

Eurovision România 2022. Când e finala și cine sunt prezentatorii concursului

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, după ce anul trecut concursul muzical a fost câștigat de trupa rock Måneskin. Competiția se desfășoară la Torino în zilele de 10 -12 mai, când sunt semifinalele. Finala este programată pentru 14 mai 2022.

ADVERTISEMENT

România va intra în concurs în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2, joi, 12 mai 2022, însă până atunci reprezentanții din țară trebuie să aleagă formația care să ne reprezinte mai departe.

Dintre cele 45 de piese, înscrise la începutul concursului Eurosivion de anul acesta, au mai rămas 20 în semifinala din 12 februarie. În finală bătălia se dă între 10 trupe.

ADVERTISEMENT

Aurelian Temișan, unul dintre moderatorii de la Eurovision România 2022

Aurelian Temișan este cel care va modera emisiunea concurs, artistul având experiență și din postura de concurent. Alături de juratul de la „Te cunosc de undeva!” se va afla și Eda Marcus, care a moderat mai multe programe de la TVR. În prezent, poate fi urmărită de Jurnalele de Știri Sportive.

„Selecția Națională este piesa care lipsea din ,,colecţia” mea de evenimente mari ale Televiziunii Române. Am început cu Eurovision Junior acum foarte mulţi ani, am continuat, după, cu Cerbul de Aur în 2019, apoi cu programul de Revelion al TVR 1 în 2021, iar anul acesta voi prezenta finala Eurovision România.

ADVERTISEMENT

A fost dorinţa care mi s-a împlinit la momentul potrivit, acum când sunt mai pregătit ca niciodată pentru el. Mă bucur să fiu din nou implicat în acest concurs, ca prezentator, și să simt din nou emoțiile concurenților”, a spus vedeta de la Antena 1, potrivit click.ro.

Bogdan Stănescu și cântăreața Ilinca Băcilă sunt cei care vor completa tabloul prezentatorilor din selecția finală Eurovision România 2022, de sâmbătă, 5 martie.

ADVERTISEMENT
Tags: