Sporturi

Finala Fed Cup 2019 Australia – Franța. Franţuzoaicele sunt campioane! Mladenovic, eroină! A bătut-o pe Barty şi, împreună cu Garcia, a adus punctul decisiv

10.11.2019 | 11:48
Finala Fed Cup 2019 Australia  Franta Frantuzoaicele sunt campioane Mladenovic eroina A batuto pe Barty si impreuna cu Garcia a adus punctul decisiv
ADVERTISEMENT

Finala Fed Cup 2019 Australia – Franța s-a desfăşurat sâmbătă și duminică la Perth, în Australia. Deşi ţara gazdă părea marea favorită, având-o în componenţă pe numărul 1 mondial, Ashleigh Barty, Franţa a întors senzaţional soarta finalei. După prima zi era 1-1, Barty spulberând-o pe Caroline Garcia, iar Mladenovic aducând punctul Franţei în faţa lui Ajlei Tomljanovic. Ziua de duminică a adus “bomba”: Kristina Mladenovic a adus punctul mult aşteptat de Franţa, învingând-o pe Barty în trei seturi. Pauline Parmentier însă nu a reuşit să treacă de Tomljanovic, astfel că s-a ajuns la meciul decisiv de dublu, exact aşa cum se aştepta toată lumea. Aici, forţa dublului Mladenovic-Garcia a făcut diferenţa: 6-4, 6-3 în faţa cuplului Barty- Stosur. Astfel, franţuzoaicele câştigă pentru a treia oară în istorie FED Cup, cea mai mare contribuţie având-o Kristina Mladenovic, care a adus, practic, toate cele trei puncte ale Franţei!

UPDATE, 10 noiembrie, ora 11.55. Victorie, Franţa! Caro şi Kiki Mladenovic câştigă setul doi cu 6-3 şi aduc punctul decisiv Hexagonului!

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 noiembrie, ora 11.31. Franţa e la un pas de câştigarea trofeului! Mladenovic şi Garcia au câştigat primul set, 6-4, iar în setul secund conduc cu 4-2!


UPDATE, 10 noiembrie, ora 10.50. După meciurile de simplu, scorul este egal, 2-2! Ashleigh Barty, liderul mondial, a pierdut surprinzător în faţa Kristinei Mladenovic, 6-2, 4-6, 6-7, iar Franţa conducea cu 2-1! Pauline Parmentier avea ocazia să închidă finala printr-o victorie cu Alja Tomljanovic, însă australianca a făcut un meci perfect (6-4, 7-5) şi a dat şansa Australiei de a juca şi meciul decisiv, cel de dublu! Acum se joacă partida deicisivă între Barty şi Samantha Stosur pentru Australia, în timp ce franţuzoaicele sunt reprezentate de “vedetele” Mladenovic şi Caroline Garcia.

ADVERTISEMENT

Finala Fed Cup 2019 Australia – Franța. Egalitate după primele două meciuri

După primele două dueluri de simplu, scorul dintre cele două naționale este egal, 1-1. În prima partidă, Kristina Mladenovic a trecut de Ajla Tomljanovic. Imediat, egalitatea pe tabelă la general a fost restabilită de cea mai bună jucătoare a lumii Ashleigh Barty. Prima zi a finalei Fed Cup 2019 dintre Australia și Franța de la Perth a adus două meciuri extrem de dezechilibrate. Finala a început cu duelul Kristina Mladenovic (40 WTA) vs. Ajla Tomljanovic (51 WTA). De o oră și 13 minute a avut nevoie franțuzoaica pentru a se impune cu cu 6-1, 6-1.

Pe terenul din Perth a intrat apoi Ashleigh Barty. Liderul WTA a trecut de Caroline Garcia (45 WTA) cu un categoric 6-0, 6-0. Meciul dintre cele două, jucat în fața a peste 13.000 de spectatori adunați pe RAC Arena, a durat doar 56 de minute. A fost pentru prima oară în istoria formatului Fed Cup cu cinci meciuri când se înregistrează un dublu ”bagel” 6-0, 6-0.

ADVERTISEMENT
  • 13.109 fani pe RAC Arena din Perth a reprezentat un record de asistență la un meci de Fed Cup jucat în Australia 

Barty, după succesul incredibil cu Garcia: ”Cel mai bun meci făcut din mine în carieră”

Ashleigh Barty, principala speranță a australienilor într-un trofeu Fed Cup după 45 de ani de secetă, a declarat, după victoria neverosimilă cu Garcia, că acesta a fost cel mai bun meci făcut în carieră. ”Cred că acesta a fost cel mai bun meci jucat de mine în întreaga carieră. Sunt foarte fericită să mă aflu în Perth, orașul în care am și început acest sezon 2019, unul excelent pentru mine”.

ADVERTISEMENT

Programul finalei de Fed Cup dintre Australia și Franța:

Sâmbătă

  • Kristina Mladenovic vs. Ajla Tomljanovic: 6-1 6-1
  • Ashleigh Barty vs. Caroline Garcia: 6-0 6-0

Duminică

  • Ashleigh Barty vs Kristina Mladenovic
  • Ajla Tomljanovic vs Caroline Garcia

Dublu: Ashleigh Barty/Sam Stosur vs Caroline Garcia/Kristina Mladenovic