Fotbal international

Finală istorică în fotbal: Echipa mișcării Hezbollah a învins echipa armatei din Coreea de Nord, în a doua competiție inter-cluburi din Asia. VIDEO

04.11.2019 | 19:03
Finala istorica in fotbal Echipa miscarii Hezbollah a invins echipa armatei din Coreea de Nord in a doua competitie intercluburi din Asia VIDEO
ADVERTISEMENT

Fotbalul mondial a oferit, luni, o finală care va rămâne în istorie. April 25 Sports Club, echipă aparținând armatei din Coreea de Nord, a înfruntat, în finala AFC Cup, a doua competiție ca importanță din Asia, echipa libaneză Al Ahed, club extrem de apropiat mișcării Hezbollah, o grupare de rezistență care, în trecut, a fost acuzată și de acțiuni teroriste.

Finală istorică în fotbal: Echipa mișcării Hezbollah a învins echipa armatei din Coreea de Nord în a doua competiție inter-cluburi din Asia

Disputată pe KLFA Stadium din Kuala Lumpur, capitala statului Malaezia, finala dintre April 25 Sports și Al Ahed a fost una dominată de libanezi. Aceștia au profitat de omul în plus pe teren încă din minutul 26, atunci când An Tae-Song a fost eliminat, iar cu un sfert de oră înainte de final au marcat golul victoriei prin ghanezul Yakobo.

ADVERTISEMENT

Înainte de fotbal, finala April 25 Sports Club – Al Ahed a fost una extrem de controversată dată fiind apartenența celor două cluburi. April 25 Sports Club este un club al armatei nord-coreene, iar asta rezultă din numele echipei. 25 aprilie 1932 este anul fondării armatei din Coreea de Nord.

Și mai controversată este echipa din Liban. Din punct de vedere istoric, Al Ahed este un club considerat a fi foarte apropiat de Hezbollah, o organizație care luptă împotriva ocupației israeliene pe teritoriul libanez, acuzată în mai multe rânduri  de terorism. Nu cu mult timp în urmă, premierul israelian Beniamin Netaniahu, a acuzat clubul Al Ahed, chiar în fața Națiunilor Unite, că a ascuns rachete în vecinătatea stadionului său.

ADVERTISEMENT

O întreagă telenovelă în jurul locului de disputare al finalei April 25 Sports Club – Al Ahed

Având în vedere tensiunile din Asia, locul de disputare al finalei April 25 Sports Club vs. Al Ahed a suferit mai multe modificări. Inițial, meciul era programat în China. Apoi, din considerente politice, date fiind relațiile bune dintre Coreea de Nord și Malaezia, finala a fost mutată la Kuala Lumpur. Nici așa, nord-coreenii nu au avut succes de cauză, Al Ahed impunându-se cu 1-0.
Tags: