Sport

Finală istorică între Vipers și Ferencvaros! Nordicele pot egala recordul lui Gyor, dar echipa lui Elek vrea să facă încă o surpriză

Vipers și Ferencvaros se întâlnesc în finala Ligii Campionilor la handbal feminin. Nordicele pot deveni doar a doua echipă din istorie care câștigă de trei ori consecutiv trofeul.
04.06.2023 | 14:33
Finala istorica intre Vipers si Ferencvaros Nordicele pot egala recordul lui Gyor dar echipa lui Elek vrea sa faca inca o surpriza
Finală istorică între Vipers și Ferencvaros! Nordicele pot egala recordul lui Gyor, dar echipa lui Elek vrea să facă încă o surpriză
ADVERTISEMENT

Vipers și Ferencvaros sunt finalistele din acest an în EHF Champions League. Nordicele au trecut de Gyor și sunt favorite să câștige încă o dată trofeul, în timp ce Ferencvaros continuă minunea și este la un pas de visul suprem.

Finală istorică între Vipers și Ferencvaros! Reperele finalei

Norvegiencele au câștigat 15 din 17 meciuri în actuala stagiune din Liga Campionilor, unul dintre meciuri fiind pierdut cu CSM București. Ferencvaros a eliminat doi granzi până în finală: Metz și Esbjerg.

ADVERTISEMENT

Cei de la EHF au publicat cele mai interesante cifre înaintea surprinzătoarei finale de Champions League între Vipers şi Ferencvaros:

– Vipers poate deveni a doua echipă din istorie care câştigă de trei ori consecutiv Champions League. Această performanţă a mai fost reuşită de Gyor între 2017 şi 2019.

ADVERTISEMENT

– Ferencvaros este echipa cu cel mai mare număr de eşecuri într-un singur sezon care a obţinut calificarea în finala competiţiilor europene. Maghiarele au pierdut şapte meciuri în actuala stagiune.

Ultimul meci pentru Gabor Elek, după 16 ani pe banca lui Ferencvaros

– Andrea Lekic va juca în a cincea finală de Champions League din carieră. A câştigat una dintre ele, în 2013, cu Gyor şi a pierdut trei, inclusiv două cu Vardar Skopje.

ADVERTISEMENT

Katrine Lunde poate deveni singura jucătoare din lume cu şapte trofee în EHF Champions League. Norvegianca a câştigat competiţia în: 2009, 2010, 2013, 2014, 2021, 2022.

– Finala Champions League va fi ultimul meci pe banca tehnică a a lui Ferencvaros pentru Gabor Elek, după 16 ani în care a condus echipa maghiară. Tehnicianul a obţinut victoria cu numărul 100 în competiţiile europene.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016, iar de atunci doar două formaţii s-au impus în competiţie. Este vorba de Gyor (2017, 2018, 2019) şi Vipers (2021, 2022). Sezonul 2020 a fost anulat din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT