Fotbal international

Finala Ligii Campionilor de la Istanbul, în pericol! UEFA vrea să schimbe stadionul

27.04.2021 | 23:04
Finala Ligii Campionilor de la Istanbul in pericol UEFA vrea sa schimbe stadionul
ADVERTISEMENT

Istanbulul ar putea pierde dreptul de a găzdui finala Ligii Campionilor de pe 29 mai. Evoluţia cazurilor de coronavirus din Turcia a determinat autorităţile să adopte măsuri drastice, iar UEFA se gândeşte să schimbe arena, pentru ca ultimul act să se desfăşoare cu spectatori.

Explozia de cazuri COVID în Turcia ameninţă finala Ligii Campionilor

Turcia a înregistrat 37.312 noi cazuri de COVID şi 353 de decese în ultimele 24 de ore, iar preşedintele Recep Erdogan a impus restricţii aspre. Până pe 17 mai, ţara este în lockdown total, în încercarea de a opri răspândirea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul ar trebui să găzduiască finala Ligii Campionilor, pe 29 mai. Cu o capacitate de 80.000 de locuri, arena ar putea primi aproximativ 9000 de spectatori în ultimul act al Champions League, în condiţii de siguranţă.

UEFA vrea ca meciul să se desfăşoare cu oameni în tribune, dar noile măsuri adoptate de autorităţile de la Ankara pun în pericol dezideratul forului continental, care se gândeşte să schimbe locul de desfăşurare.

ADVERTISEMENT

UEFA ar putea schimba stadionul finalei Ligii Campionilor

Precedentul a fost deja stabilit. Bilbao şi Dublin au pierdut meciurile de la Euro pentru că nu au putut garanta prezenţa fanilor în tribune, chiar şi în număr redus. O măsură similară s-ar putea lua şi în privinţa Istanbulului, cu Champions League.

Stadionul Olimpic Ataturk ar fi trebuit, iniţial, să primească finala Ligii Campionilor din 2020. Pandemia a dat peste cap toate planurile, iar fazele finale, un Final 8, din 2020 s-au jucat în Portugalia, fără spectatori, astfel că ultimul act din 2021 a fost programat la Istanbul.

ADVERTISEMENT

UEFA vrea să evite un nou meci cu trofeul pe masă fără fani în tribune şi i-ar putea lua Turciei dreptul de a fi amfitrion şi în 2021. Una din variantele propuse pentru înlocuirea Stadionului Ataturk este Wembley, din Londra.

Dar arena engleză ar reprezenta un avantaj pentru semifinalistele Chelsea şi Manchester City, în cazul în care una dintre ele s-ar califica în finală. Real Madrid şi PSG sunt adversarele celor două formaţii engleze şi oricare dintre ele ar disputa ultimul meci „în deplasare“.

ADVERTISEMENT

O decizie UEFA este aşteptată în perioada următoare, după ce toate opţiunile vor fi fost analizate cu atenţie.

ADVERTISEMENT