Sporturi

Colosal! Nadal, al 11-lea titlu la Roland Garros după o victorie clară!

10.06.2018 | 18:57
Colosal Nadal al 11lea titlu la Roland Garros dupa o victorie clara

Rafael Nadal (32 ani) a câștigat pentru a 11-a oară titlul la Roland Garros, după o victorie în minimum de seturi cu austriacul Dominic Thiem, scor 6-4, 6-3, 6-2. 

Liderul mondial triumfase și la edițiile din 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și 2017 de la French Open, reprezentând un record absolut în istoria tenisului. Pentru titlul din acest an, Nadal va încasa un cec în valoare de 2,2 milioane de euro și 2.000 de puncte în ierarhia ATP.

Rafa a eliminat patru capi de serie în drumul său spre titlul din 2018: pe Richard Gasquet în turul 3 (27), pe Diego Schwartzman în sferturi (11), pe Juan Martin Del Potro în semifinale (5) și pe Thiem în marea finală (7).

Pe durata acestui turneu, ibericul a pierdut un singur set, în sfertul de finală cu Schwartzman, o performanță în sine pentru adversarii săi, care nu mai reușiseră să-i ia set la Paris de aproximativ 1.100 de zile.

“E o victorie importantă. Am jucat foarte bine, la fel și Dominic. Au fost două săptămâni nemaipomenite pentru mine. Cu siguranță că și Dominic va câștiga aici în următorii ani. Dominic e un jucător foarte agresiv, atacă mereu. Nu m-am gândit vreodată să câștig aici pentru a 11-a oară”, a spus Rafael Nadal.


Rafael Nadal – Dominic Thiem 6-4, 6-3, 6-2

Game, set și meci, Rafael Nadal!

Nadal solicită intervenția medicului la 2-1 în favoarea sa în setul trei. Ibericul are unele probleme la degetul mijlociu al mâinii stângi

Ibericul se impune și în actul secund, iar un nou titlu

Nadal ia primul set, unul mai echilibrat decât mulți specialiști l-ar fi anticipat

A început partida! Nadal servește primul

În câteva minute începe finala de la Roland Garros între Rafa Nadal şi Dominic Thiem! 


Simona Halep a învins-o pe Sloane Stephens în finala feminină de la Roland Garros, cucerind astfel primul său turneu de Mare Șlem din carieră.

Rafael Nadal – Dominic Thiem LIVE STREAM finala Roland Garros

Regele Rafael Nadal este foarte aproape de un nou titlu la Roland Garros, turneu de Mare Șlem unde a intrat în istorie și probabil nu va fi depășit niciodată de cineva, cel puțin în viitorul apropiat. Acum, Nadal joacă finala cu numărul 11 aici, după un turneu excelent, în care nu a pierdut decât un singur set, împotriva lui Schwartzman, în sferturile de finală. În semifinale, cu Del Potro, Nadal a făcut un meci perfect și s-a calificat fără nicio problemă.

Rafael Nadal – Dominic Thiem LIVE STREAM finala Roland Garros. De partea cealaltă, Dominic Thiem a jucat și el foarte bine, însă a pierdut câte un set de trei ori în șase partide. Cu toate acestea, în semifinale și sferturi de finală s-a concentrat foarte bine și s-a impus cu 3-0. Acum, rămâne de văzut dacă emoțiile primei finale de Grand Slam își va spune cuvântul și Thiem va reuși să facă un meci bun împotriva lui Rafael Nadal, la turneul care îi aparține în totalitate.

Rafael Nadal – Dominic Thiem LIVE STREAM finala Roland Garros. Rafael Nadal și Dominic Thiem s-au mai întâlnit până acum de nouă ori, scorul fiind 6-3 pentru spaniol. Mai mult, cei doi s-au întâlnit și anul trecut la Roland Garros, când Nadal s-a impus fără mari probleme, scor 3-0. Și acum ne așteptăm la o victorie a lui Nadal, dar de data aceasta suntem de părere că va lua și Thiem un set.

betmag.ro îți oferă întotdeauna cele mai bune cote la pariuri sportive.

Tags: