Fotbal international

Finala UEFA Champions League la New York! Cine vrea să mute meciul în Statele Unite și cine se opune

10.09.2018 | 19:50
Finala UEFA Champions League la New York Cine vrea sa mute meciul in Statele Unite si cine se opune

Finala UEFA Champions League, cel mai tare meci al competițiilor intercluburi din Europa, ar putea ajunge în Statele Unite, la New York! N-ar fi o premieră pentru fotbalul de pe bătrânul continent care a mai programat partide importante peste ocean. Astfel, de-a lungul timpului în America s-au mai jucat Supercupa Italiei sau Supercupa Spaniei.

Acum, Haume Roursa, un adevărat mogul de presă din Spania, nimeni altul decât șeful Mediapro, a venit cu detalii din culise despre planurile UEFA de a muta în viitor finala Ligii Campionilor în afara hotarelor Europei. Locația ar urma să fie în Statele Unite ale Americii, mai exact în New York.

Finala UEFA Champions League la New York! Imagine de ansamblu cu New York-ul
Finala UEFA Champions League, cel mai tare meci al competițiilor intercluburi din Europa, ar putea ajunge în Statele Unite, la New York!

Finala UEFA Champions League la New York!

Mai mult de atât, Haume Roursa a declarat că lucrurile nu sunt deloc într-o fază incipientă, ci chiar discuțiile au ajuns într-un punct avansat. Roursa merge pe ideea că șansele ca finala UCL să se dispute peste ocean sunt mai mult decât mari.

Negocierile privind desfășurarea finalei în New York se poartă chiar în aceste momente. Șansele sunt destul de mari să se concretizeze, a afirmat Roursa la Radio Catalunya.

Marea finală a Ligii Campionilor s-ar putea juca în Statele Unite

De remarcat că finala ediției din 2019 a Ligii Campionilor se va desfășura în Spania, la Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano. Mogulul Roursa este unul dintre cei care au propus ca un meci din La Liga să se desfășoare în Statele Unite ale Americii, dar ideea a ajuns în acest moment într-un impas. Fotbaliștii au fost cei care s-au opus și tot ei ar putea spune pas și finalei UCL în Statele Unite. pronosticuri si predictii pariuri

Real Madrid a câştigat anul acesta pentru a 13-a oară în istorie Liga Campionilor după o finală în care Loris Karius şi Gareth Bale au fost actorii principali. Spaniolii au deschis scorul în minutul 51 în urma unei greşeli incredibile comise de portarul advers, iar Gareth Bale avea să reuşească o dublă spectaculoasă după ce Sadio Mane a restabilit egalitate pe tabela de marcaj.

Finala UEFA Champions League la New York! Real Madrid sărbătorește un nou trofeu UCL
Finala UEFA Champions League, cel mai tare meci al competițiilor intercluburi din Europa, ar putea ajunge în Statele Unite, la New York!

Galezul a marcat pentru prima dată în minutul 64 cu o execuţie superbă din foarfecă, în timp ce în minutul 83 a trimis un şut puternic de la aproximativ 25 de metri de poarta adversă, iar Loris Karius a greşit copilăreşte, iar mingea avea să ajungă în poartă.

America, țara tuturor posibilităților și a finalei UCL

Dacă în curând finala UEFA Champions League s-ar putea desfășura la New York, sezonul acesta a aparținut madrilenilor. Real s-a impus și pentru că l-a avut pe Cristiano Ronaldo, un jucător care a dus greul întreg sezonul Starul portughez a decis totuși în această vară să se transfere la Juventus Torino după 9 ani în care a marcat 450 de goluri în 438 de partide pentru Real Madrid în toate competiţiile şi a câştigat Liga Campionilor de patru ori. Campioana Italiei a plătit 105 milioane de euro pentru transferul la Torino al fotbalistului care a cucerit în carieră 5 Baloane de Aur.

Ronaldo a evoluat în 3 partide oficiale pentru Juventus contra lui Chievo, Lazio şi Parma, toate disputate în Serie A, dar nu a izbutit să înscrie. Noua vedetă a echipei a ratat o ocazie uriaşă împotriva celor de la Lazio, în timp ce în duelul contra lui Chievo l-a accidentat grav pe portarul advers care a avut în cele din urmă nevoie de schimbare după ce a suferit o fractură de piramidă nazală în urma ciocnirii cu Ronaldo. Atacantul nu s-a remarcat cu adevărat nici în partida cu Parma, dar este aşteptat să iasă la iveală în partidele din Liga Campionilor.

2021 este anul în care finala UCL ar putea ajunge la New York