Sport

“Finala va fi o confruntare între David și Goliat!” Antrenorul lui Nantes laudă Minaur după victorie

09.05.2021 | 15:26
Finala va fi o confruntare intre David si Goliat Antrenorul lui Nantes lauda Minaur dupa victorie
ADVERTISEMENT

Minaur Baia Mare a cedat cu 34-36 în fața lui Nantes în semifinalele turneului Final Four, găzduit de orașul maramureșean. Guillaume Saurina a vorbit după meci pentru FANATIK despre victoria împotriva echipei din Baia Mare și a prefațat finala. 

Antrenorul lui Nantes laudă Minaur după victorie: “A avut un comeback spectaculos”

Saurina a lăudat Minaur pentru revenirea pe care echipa maramureșeană a avut-o cu 10 minute înainte de finalul meciului și susține că Nantes a venit pregătită din toate punctele de vedere pentru meciurile din Final Four:

ADVERTISEMENT

“Meciul cu Minaur Baia Mare a fost dificil, echipa română a avut un comeback spectaculos cu 10 minute înainte de final. Am avut câteva minute foarte slabe în care le-am permis să ne egaleze, dar echipa a reacționat foarte bine. 

Dar noi ne-am pregătit bine și am venit foarte concentrați pentru cele două meciuri de la Baia Mare. Știam că Minaur este o echipă foarte valoroasă și absolut toată lumea merită felicitări pentru această victorie. Jucătoarele, staff-ul, dar și cei de acasă. A fost efortul tuturor pentru acest rezultat”, a spus Saurina pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“În finală va fi și mai complicat pentru noi. O confruntare între David și Goliat”

Guillaume Saurina a prefațat și finala turneului, pe care Nantes o va disputa împotriva lui Siofok, duminică, de la ora 19:00 spunând că va fi o înfruntare între David și Goliat, maghiarele fiind în opinia lui favorite la trofeu:

“În finală va fi și mai complicat pentru noi. O confruntare între David și Goliat pentru că se va juca și mai rapid și mai tare și mai agresiv. Luptăm cu trofeul pe masă și vom da totul în ultimul meci al turneului”, a conchis antrenorul francez.

ADVERTISEMENT

Totuși, franțuzoaicele sunt avantajate înaintea finalei, având la dispoziție mai multe ore de odihnă față de adversare. Semifinala dintre Siofok și Ikast a avut nevoie de prelungiri și s-a încheiat cu același scor ca și prima semifinală: 36-34.

Minaur Baia Mare luptă pentru bronz în fața danezelor, duminică, de la ora 15:45. Pentru echipa lui Costică Buceschi eliminarea în semifinale este o dezamăgire, însă Minaur are șansa de a se revanșa în fața fanilor cu o victorie în meciul pentru bronz.

ADVERTISEMENT

Turneul Final Four din EHF European League este la prima ediție, până anul trecut competiția fiind numită Cupa EHF, cu un alt sistem de desfășurare. Siofok este ultima câștigătoare a competiției, în 2019. Anul trecut, competiția a fost anulată din cauza pandemiei.

  • 39 de ani are Guillaume Saurina
  • 2003 este singurul an în care Baia Mare a jucat o finală europeană (Cupa Challenge) 
ADVERTISEMENT