Fotbal intern

Finalizarea stadionului din Arad costă încă 4,4 milioane de euro! Primarul interimar a solicitat un audit

29.11.2019 | 15:53
Finalizarea stadionului din Arad costa inca 44 milioane de euro Primarul interimar a solicitat un audit
ADVERTISEMENT

Finalizarea lucrărilor la stadionul Francisc Neuman din Arad costă încă 4,4 milioane de euro, iar consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind refacerea documantației. Cheltuielile municipalității cu noua arenă vor ajunge la 53.060.551 de lei, cu tot cu TVA.

Finalizarea stadionului din Arad costă încă 4,4 milioane de euro

”Prețul aproape dublu de acum nu se poate justifica nici prin adăugările la fundație, nici de modificările legislației privitoare la incendii, nici de gradația UEFA superioară”, a declarat deputatul Sergiu Vlad, după ce consilierii locali au aprobat au aprobat creșterea costului pentru finalizarea stadionului din Arad cu 4,4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

”Nu sunt un expert în construit stadioane și tocmai din acest motiv am solicitat un audit intern, pentru a afla dacă achizițiile sau prețurile sunt cumva dublate. Suma la care se va finaliza stadionul e normală, prețul pe scaun e asemăntător, poate chiar mai mic, decât arenele construite recent în România”, a spus primarul interimar Călin Bibarț.

”Stadionul va fi finalizat în anul 2020”

”Sperăm ca până la finalul anului să avem un câștigător, apoi ar fi bine să nu avem contestații, în așa fel încât firmele ce vin cu cea mai bună ofertă să se apuce de treabă cât mai repede. Acum am mai spus-o și am promis, stadionul va fi finalizat în anul 2020”, a mai afirmat Bibarț, conform site-ului sportarad.ro.

ADVERTISEMENT

Noul stadion din Arad are suprafaţa de joc complet acoperită cu iarbă, iar autorităţile locale speră să inaugureze construcţia care durează de mai bine de patru ani pe data de 18 aprilie 2020, când clubul UTA împlineşte 75 de ani. Arena Francisc Neuman a fost dată ca exemplu negativ în campania electorală.

Tags: