Sport

Anunț neașteptat! Finalul „războiului” dintre FC Barcelona și Neymar

FC Barcelona și Neymar ar fi ajuns la un acord pentru „a stinge” litigiile financiare dintre cele două părți „pe cale amiabilă”.
26.07.2021 | 17:18
Anunt neasteptat Finalul razboiului dintre FC Barcelona si Neymar
ADVERTISEMENT

Neymar a fost transferat de PSG, în vara lui 2017, de la FC Barcelona, pentru 222 de milioane de euro.

Între Neymar și FC Barcelona s-au iscat mai multe litigii. Acestea privesc prima de prelungire pe care Barcelona i-a promis-o lui Neymar înainte ca atacantul brazilian să se transfere la PSG.

ADVERTISEMENT

Finalul „războiului” dintre FC Barcelona și Neymar

Neymar a dat-o în judecată pe Barcelona pentru plata integrală a primei negociate, în 2016, pentru prelungirea contractului până în 2021. De cealaltă parte, Barcelona l-a dat în judecată pe atacantul brazilian pentru a restitui prima tranșă de 20.75 milioane, primită înainte ca acesta să semneze cu PSG.

Potrivit AFP, cele două părți au ajuns la un acord pentru „a stinge” litigiile „pe cale amiabilă”.

ADVERTISEMENT

În iunie 2020, justiția spaniolă l-a somat pe Neymar să restituie Barcelonei 6.79 milioane de euro. Potrivit motivării instanței, Neymar „nu avea dreptul să primească suma” pe care o cerea, deoarece și-a reziliat contrctul cu Barcelona înainte ca acesta să expire.

Ulterior, Neymar a acționat-o din nou în instanță pe Barcelona, pentru a primi trei milioane de euro, sumă aferentă ultimei sale luni la formația catalană înainte să semneze cu PSG.

ADVERTISEMENT

Neymar „a pus umărul” la transferul lui Sergio Ramos la PSG

Prin aducerea lui Sergio Ramos, PSG a bifat unul dintre cele mai importante transferuri ale acestei veri.

Sergio Ramos a dezvăluit faptul că s-a consultat cu Neymar, înainte ca acesta să semneze cu formația din Franța.

ADVERTISEMENT

„Mi-a spus că atunci când vin la un club înființat acum 51 de ani și care nu a câștigat niciodată Champions League, ar fi istorie dacă aș reuși. Și dintr-un punct personal de vedere, ar fi foarte important să am al cincilea trofeu Champions League.

Vorbesc cu Neymar de șase sau șapte ani. Deși el a jucat pentru Barcelona, iar eu pentru Madrid, am avut mereu o prietenie deosebită”, a declarat Sergio Ramos, pentru L’Equipe.

  • 100 de milioane de euro este cota lui Neymar, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT