Sport

Finalul sezonului în Premier League aduce bonusuri şi tăieri salariale! Manchester City şi Liverpool aşteaptă bani grei. Cristiano Ronaldo pierde o sumă uriaşă

Premier League se apropie de finalul sezonului, iar jucătorii sunt atenţi la bonusurile pe care le pot primi. De asemenea, unele echipe vor apela la tăieri salariale.
06.05.2022 | 23:55
Finalul sezonului in Premier League aduce bonusuri si taieri salariale Manchester City si Liverpool asteapta bani grei Cristiano Ronaldo pierde o suma uriasa
Ce bonusuri şi tăieri salariale sunt aşteptate la finalul sezonului din Premier League
ADVERTISEMENT

Lupta din finalul sezonului în Premier League se dă pe trei fronturi: titlul de campioană a Angliei, locurile pentru cupele europene şi evitarea retrogradării. În funcţie de rezultate, unele echipe vor oferi bonusuri pentru atingerea obiectivului, iar altele vor apela la tăieri salariale.

Manchester City şi Liverpool se luptă pentru titlu în Premier League, dar şi pentru bonusuri financiare

Cu patru meciuri înainte de finalul sezonului, Manchester City şi Liverpool sunt despărţite de un punct, iar lupta pentru titlul de campioană a Angliei se anunţă încinsă. Ambele cluburi oferă bonusuri pentru atingerea obiectivului, însă planul de plată este diferit.

ADVERTISEMENT

La Manchester City, bonusurile sunt plătite în funcţie de performanţele colective, iar cele mai mari sume ajung în conturile fotbaliştilor care ating 60% de meciuri jucate. În 2019, când “cetăţenii” au câştigat titlul în faţa lui Liverpool, conform presei din Anglia, bonusurile au început de la 150.000 de lire sterline pentru fiecare jucător care atinsese numărul de partide.

De cealaltă parte, Liverpool are o schemă oarecum asemănătoare, cu bonusuri pentru atingerea obiectivului, însă suma finală este împărţită jucătorilor. La succesul din 2020, suma totală plătită fotbaliştilor a fost de 4.000.000 de lire sterline. Cu 24 de jucători care au evoluat în meciurile din acel sezon de Premier League, bonusul pentru fiecare ar fi fost de aproximativ 166.000 de lire sterline. În plus, “cormoranii” primesc diferite sume şi în funcţie de performanţele individuale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, jucătorii lui Liverpool mai au bonusuri pentru câştigarea Cupei Angliei, unde o vor întâlni pe Chelsea în finală, şi a Ligii Campionilor, cu un ultim act de cinci stele împotriva lui Real Madrid. O cvadruplă istorică ar urma să umfle conturile jucătorilor lui Jurgen Klopp.

Manchester United trece la tăieri salariale. Câţi bani pierde Cristiano Ronaldo

Manchester United mai are doar şanse teoretice la calificarea în Liga Campionilor, iar ratarea acestui obiectiv va aduce la tăieri salariale. În contractele jucătorilor de pe “Old Trafford” este stipulată această clauză, ceea ce va duce la o micşorare de 25%.

ADVERTISEMENT

În prezent, Cristiano Ronaldo câştigă 23.400.000 de lire pe an şi este pe primul loc în lotul lui Manchester United. Dacă va rămâne pe “Old Trafford”, portughezul va primi 17.550.000 de lire pe an în sezonul 2022-2023, ceea ce ar însemna o pierdere de 5.850.000 de lire sterline.

The Athletic a anunţat că jucătorii lui Manchester United şi-ar putea negocia un procent mai mic la micşorarea salariului, din moment ce procentul de 25% se aplică colectiv.

ADVERTISEMENT

Tăieri salariale se vor aplica şi la echipele care vor retrograda în Championship. Norwich este deja sigură ca va juca în liga a doua din sezonul viitor, iar Watford o va urma în curând. În aceste condiţii, Burnley, Leeds United şi Everton se vor lupta pentru a evita al treilea loc retrogradabil.

Calificarea în Liga Campionilor va aduce şi o creştere salarială

Manchester City şi Liverpool şi-au asigurat calificarea pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor, însă aceste echipe au jucat şi în actuala stagiune a competiţiei. Chelsea îşi poate asigura, la rândul ei, locul de Champions League, iar lupta rămâne deschisă pentru poziţia a 4-a, vizată de Arsenal şi Tottenham.

“Tunarii” nu au evoluat în cupele europene, în actualul sezon, în timp ce Tottenham a fost în Conference League. Ascensiunea spre Champions League va aduce creşteri salariale la formaţia care va prinde locul 4, după ce clubul îşi va asigura banii oferiţi de UEFA pentru participarea în cea mai importantă competiţie continentală.

ADVERTISEMENT