Fotbal intern

Au primit lovitura! SCANDALUL care îi lasă FĂRĂ finanţator

În urmă cu aproximativ două luni, ACS Poli Timişoara părea că a prins colacul de salvare! Înglodat în datorii, de soarta clubului avea să se intereseze omul de afaceri Viorel Tudose, cel care...
16.07.2016 | 11:17
Au primit lovitura SCANDALUL care ii lasa FARA finantator

În urmă cu aproximativ două luni, ACS Poli Timişoara părea că a prins colacul de salvare! Înglodat în datorii, de soarta clubului avea să se intereseze omul de afaceri Viorel Tudose, cel care şi-a propus să-l preia. Nu în orice condiţii, după cum chiar el a spus-o!

Oamenii s-au aşezat la masa negocierilor… Care au durat, iar Tudose părea, la un moment dat, că va face fericită o echipă, dar şi un întreg oraş. Departe însă ca lucrurile să curgă liniştit.

”Nu vin la Timişoara să plătesc golănia şi şmecheriile altora”, spunea Viorel Tudose. Omul de afaceri aflase, iniţial, că ACS are datorii de 1,1 milioane de euro. În cîteva luni, acestea au ajuns la 1,7 milioane şi nici pe departe să se oprească. Este vorba de salarii neplătite către jucători.

Probleme cu procesul

Sursele FANATIK.RO au dezvăluit că Viorel Tudose a fost informat de către avocaţii lui că problemele la clubul din Banat sînt mult mai grave. ”Datoria ar putea creşte cu încă vreo şase milioane de euro! Nu e deloc simplu, Tudose e om de afaceri, nu aruncă, aşa, cu banii…”, a comentat o sursă de pe lîngă echipa din Timişoara.

Problemele ar fi început vara anului trecut. Curtea de Conturi a făcut  un control la club, iar de atunci Primăria şi Consiliul Local nu au mai finanţat cu nici un leuţ echipa. De acolo a venit şi decăderea, care a culminat cu retrogradarea în liga secundă. Mai mult, ultima lovitură a căzut ca un trăznet peste şefii lui Poli, care îşi văd, astfel, alungat şi finanţatorul în care-şi puneau mari speranţe. Curtea de Conturi a cerut ca ACS Poli să dea înapoi sumele de bani venite de la Primărie şi Consiliul în perioada 2012-2015, adică vreo 6 milioane de euro!

Primăria a dat în judecată Curtea de Conturi, însă situaţia în care se scaldă clubul l-a făcut pe Tudose să se retragă. ”Bine, e un proces… Dar dacă va cîştiga Curtea de Conturi? Ce face Tudose, se vede cu o datorie de încă vreo şase milioane de euro!”, a comentat sursa.

Are patru variante!

Viorel Tudose nu va renunţa însă la a finanţa un club. Se pare că are deja cîteva oferte. ”Sînt două echipe din Liga 1, care îl voiau finanţator şi în perioada în care discuta cu cei de la Timişoara, dar au apărut alte două echipe din a doua ligă, cu obiectiv promovarea. Probabil, la începutul săptămînii viitoare se va decide încotro o va apuca”, a dezvăluit, pentru FANATIK.RO, un apropiat al omului de afaceri.