News

Fini, naşi şi cumetri! ŞOC: La FRF vine CLANUL BECALI!

Alegerea noului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal reaprinde spiritele în fotbalul nostru. Echipa lui Gică Popescu, alcătuită în majoritate din componenţii “Generaţiei de Aur” şi...
14.01.2014 | 00:05

Alegerea noului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal reaprinde spiritele în fotbalul nostru. Echipa lui Gică Popescu, alcătuită în majoritate din componenţii “Generaţiei de Aur” şi favorită la cîştigarea „titlului”, este atacată din mai multe părţi, însă, de departe, cel mai puternic contestatar este Dumitru Dragomir. Fostul şef al LPF dă de pămînt cu trupa “Baciului” de fiecare dată cînd are ocazia, Mitică neputînd să uite că Popescu şi Hagi au contribuit decisiv, alături de Mircea Sandu, Iorgulescu şi politicul, la debarcarea sa din fruntea Ligii. “Popescu şi echipa lui sînt zero barat! Ca manager, Popescu nu ştie să facă nimic. Pe ce pune mîna distruge! A falimentat tot, şi-a vîndut şi casa”, a “tunat” Dragomir.

Alte personaje din lumea fotbalului, fără mult tupeu, preferă să vorbească pe la colţuri şi să susţină că Giovani şi Victor Becali vor pune mîna pe fotbalul românesc odată cu preconizata instalare a lui Popescu în fruntea FRF. Şi, într-adevăr, aceştia din urmă par să aibă dreptate! Între fraţii Becali şi echipa lui Popescu, formată din Hagi, Stelea, Chivu, Ilie Dumitrescu sau Ion Crăciunescu, există încrengături atît de rudenie, cît şi de afaceri. FANATIK vă prezintă conexiunile incredibile dintre “Baci”, trupa sa şi cei doi impresari, iar, în urma informaţiilor adunate, putem spune că asistăm la naşterea unui adevărat clan, care se pregăteşte să sechestreze fotbalul românesc. Popescu este gata să-i instaleze în poziţiile cheie ale FRF pe oamenii săi de încredere care, coincidenţă sau nu, sînt toţi prieteni, rude şi tovarăşi de business cu controversaţii Giovani şi Victor Becali.

poza buna

GICĂ POPESCU – preşedinte FRF

Condamnat la puşcărie şi naşul fetei lui Giovani

Relaţia de prietenie dintre Gică Popescu şi fraţii Becali a început imediat după Revoluţie. În anii ’90, “Baciul” a jucat la grupări cu greutate din Europa precum PSV, Tottenham, FC Barcelona şi Galatasaray, iar banii obţinuţi de-a lungul carierei se datorează, în mare măsură, lui Giovani şi Victor care au reuşit să-i obţină contracte babane. De altfel, Popescu nu s-a sfiit niciodată să recunoască acest lucru, conştient fiind că fără ajutorul fraţilor nu ar fi putut agăţa ghetele în cui cu conturile… Doldora. După ce a renunţat la cariera de fotbalist, “Baciul” a profesat, pentru o scurtă perioadă, ca impresar. În colaborare cu ISM, firma fraţilor Becali, a realizat mai multe transferuri „cu cîntec”, totul culminînd cu un episod dezvăluit în 2006.

Să discutăm la concret. În 2003, „Baciul” şi-a încheiat cariera la Hannover 96 şi, în acelaşi an, a dat un prim „tun” ca impresar. L-a dus pe rapidistul Florin Bratu la Galatasaray Istanbul. Mutarea a mirosit din start foarte urît, pentru că transferul tînărului şi talentatului rapidist a fost făcut contra modestei sume de 100.000 de dolari. Puţin, incredibil de puţin! În 2006, după 3 ani, o anchetă a Gazetei Sporturilor dezvăluia detaliile unei afaceri nu murdare, ci de-a dreptul scandaloase. Galatasaray a anunţat oficial că a plătit 2.750.000 de dolari, dintre care doar 630.000 de dolari au ajuns în România şi doar 100.000 de dolari au fost trecuţi prin gestiunea clubului giuleştean. După acele dezvăluiri, Gică Popescu s-a dus speriat la Fisc, unde a depus 400.000 de dolari, recunoscînd că a fost implicat direct într-o afacere ilegală.

Dosarul a ajuns pe masa DNA, iar Popescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de înşelăciune. Tot în acelaşi dosar, partenerii de afaceri ai fostului internaţional, Ioan şi Victor, au primit opt, respectiv şapte ani de puşcărie cu executare. ICCJ a trimis, însă, cazul spre rejudecare anul trecut.

Nu doar fotbalul l-a legat, de-a lungul timpului, pe Popescu de fraţii Becali. Cei trei derulează, de ani buni, mai multe afaceri imobiliare, în urma cărora au scos bani frumoşi. Totuşi, în lumea afacerilor, fostul internaţional nu are o reputaţie prea bună. După ce bazarul în care a investit milioane de euro şi-a închis porţile, iar Tribunalul Dolj i-a băgat în insolvenţă Şcoala de fotbal, şi compania de transport aerian “Gică Popescu Air” a fost dată în judecată pentru o datorie neachitată. Popescu şi Victor Becali au încercat să intre şi pe piaţa media, însă negocierile cu Gheorghe Ştefan „Pinalti”, privind cumpărarea postului GiGa TV, nu s-au mai finalizat. De asemenea, “Baciul” este foarte apropiat de familiile celor doi machedoni. În urmă cu doi ani şi jumătate, Popescu şi soţia sa, Luminiţa, au fost naşi de cununie la nunta Pamelei Becali, una dintre fiicele lui Giovani, cu Bogdan Marinescu.

Becali_libertatea

GICĂ HAGI – director tehnic sau consilier la FRF

Academie de Fotbal, impresariat pe viaţă de fraţi

Din echipa lui Popescu nu putea lipsi, bineînţeles, Gică Hagi. Dincolo de prietenia care îi leagă de zeci de ani, cei doi Gică sînt şi cumnaţi, ei fiind căsătoriţi cu surorile Luminiţa şi Marilena Vlahbei. Asemeni “Baciului”, “Regele” este prieten la cataramă cu Giovani şi Victor. Ambii l-au reprezentat pe Hagi, în perioade diferite, atît în cariera de jucător, cît şi în cea de antrenor. Beneficiind de relaţiile cu oficialii lui Galatasaray, fraţii Becali l-au dus de două ori pe “Rege” să pregătească gruparea „Cim-bom”, însă, din cauza conjuncturilor nefavorabile, nu a impresionat ca tehnician.

Gică Hagi şi-a deschis o solidă Academie de Fotbal la Constanţa, iar jucătorii legitimaţi acolo sînt reprezentaţi în proporţie covîrşitoare de fraţii Becali. De precizat că Gică este naşul lui Gigi Becali, vărul lui Giovani şi Victor.  Un episod jenant între cel ce ar urma să se ocupe de strategia „tinerilor” din cadrul FRF şi Steaua a avut loc în finalul sezonului trecut. Steaua, deja campioană, a cedat pe teren propriu în faţa Viitorului Constanţa, iar la final, finul Gigi a ieşit mîndru din stadion urlînd în gura mare că “nu a fost blat, a fost omenie”, mulţumit că formaţia sa pierduse în faţa celei patronate de naşul său, aflată într-o situaţie delicată la retrogradare.

Din toată echipa lui Popescu, Hagi este de departe cel mai profesionist, de altfel singurul care a demonstrat şi faptic că poate face mult bine fotbalului românesc. Mulţi spun că el ar fi fost candidatul ideal la şefia FRF, în locul „Baciului”! Chiar şi rivalii lui Popescu…

hagi popescu

CRISTIAN CHIVU – departamentul internaţional sau PR

Victor, naş de cununie şi botez

Între Cristian Chivu şi Victor Becali există o relaţie aparte. Fostul internaţional îl consideră pe agent un al doilea tată, mai ales după ajutorul primit din partea machedonului de-a lungul carierei. Cu sprijinul impresarului, Chivu a bifat echipe precum Ajax, AS Roma şi Inter, unde a cîştigat zeci de milioane de euro. Nici agenţii nu au dus-o, însă, rău de pe urma remuneraţiilor regeşti ale lui Chivu. Pînă în 2012, ei au luat 550 de mii de euro pe an din salariul lui Chivu, iar suma a scăzut la 230 de mii anul trecut. În plus, în 2007, fraţii au mai obţinut, din partea lui Massimo Moratti, un comision special de aproximativ 1,5 milioane de euro. În urmă cu cinci ani şi jumătate, cînd a ales să se căsătorească, fotbalistul a decis ca Victor Becali şi soţia sa, Manuela, să fie părinţi spirituali la nunta cu Adelina. Mai mult, ambele fete ale fostului internaţional român, Natalia şi Anastasia, au fost botezate tot de Victor Becali şi nevasta sa, semn că legătura dintre cele două familii este una extrem de puternică.

adelina_chivu_51_f951549e0c

ILIE DUMITRESCU – team-managerul naţionalei

Fetiţa, creştinată tot de naşul-campion!

Un alt apropiat al fraţilor Becali care face parte din echipa lui Gică Popescu este Ilie Dumitrescu. Asemenea lui Hagi, Popescu şi Chivu, fostul atacant al echipei naţionale le este recunoscător agenţilor, mai ales că aceştia l-au reprezentat cu brio şi i-au găsit echipe precum West Ham United şi Tottenham de-a lungul carierei de fotbalist. Relaţia de prietenie dintre Ilie şi Victor a intervenit şi în viaţa personală a “eroului de la Pasadena”. Marya-Daria, fetiţa lui Dumitrescu şi a Letiţiei Badea, a fost creştinată, ca şi în cazul copiilor lui Cristi Chivu, tot de naşul-campion Victor Becali (o mai şti cîţi fini are?) şi soţia sa, Manuela. Tip inteligent, Ilie se răcise la un moment dat de fraţi şi se delimitase de imaginea lor tot mai proastă. Legăturile s-au reluat acum, toţi avînd un ţel comun: halca FRF!

ilie dumitrescu letitia

BOGDAN STELEA – antrenor selecţionata U-21

Instalat la “tricolorii” mici de fraţi

O altă figură reprezentativă a “Generaţiei de aur” care îl susţine pe “Baci” este Bogdan Stelea. Cu un an înainte să participe la Campionatul Mondial din Franţa, “Arnold” s-a transferat la Salamanca, tot pe filiera fraţilor Becali. Au urmat şapte sezoane în Peninsula Iberică, perioadă în care portarul şi-a asigurat viitorul. Pentru o scurtă perioadă, Stelea a fost angajat la o firmă de management sportiv, ce aparţine lui Giovani şi Victor Becali. Făcea de toate, de la telefoane internaţionale la comisioane. Fraţii Becali nu şi-au uitat, anul trecut, “copilul” şi i-au găsit acestuia un post călduţ în cadrul Federaţiei. Mai exact, agenţii i-au sugerat lui Mircea Sandu că Stelea este cea mai bună variantă pentru postul de selecţioner al reprezentativei U-21, iar “Naşul” nu a rămas insensibil la doleanţa fraţilor şi l-a investit pe “Arnold” la cîrma “tricolorilor” mici, în fapt, viitorul fotbalului românesc. Deşi Stelea nu are absolut nici o performanţă ca antrenor!

Berarie-Ilie-Dumitrescu-Narcis-Pop-1-MARE

ION CRĂCIUNESCU – preşedinte CCA sau Secretar General

Vor să conducă din umbră şi arbitrajul!

Avînd oameni de încredere instalaţi în poziţiile cheie ale Federaţiei, Giovani şi Victor Becali doresc ca, în cazul în care Popescu va cîştiga alegerile, să aibă control şi asupra arbitrajului românesc. Iar Ion Crăciunescu este, în viziunea fraţilor Becali, cea mai îndreptăţită persoană care să ocupe postul de preşedinte al CCA sau să gireze această activitate. Fostul mare arbitru internaţional a rămas persoana de încredere a lui Giovani şi Victor, mai ales dacă ţinem cont că acesta a lucrat ani buni în cadrul firmei ISM, patronată, la momentul respectiv, de agenţii de fotbalişti. Iar salariul a fost şi de 5000 de euro lunar! Este de notorietate în lumea iniţiaţilor din fotbal că Ion Crăciunescu, în ciuda spiritului său justiţiar, rămîne cel mai mare aliat din umbră al fraţilor Becali. De altfel, Ion Crăciunescu a arătat că are recunoştinţă şi nu s-a sfiit să se afişeze în mai multe rînduri la tribunal, pentru a-i susţine moral pe bunii săi prieteni Gică Popescu, Giovani Becali şi Victor Becali, care au primit, iniţial, 18 ani de închisoare în total, în “Dosarul Transferurilor”. În plus, Crăciunescu este nelipsit de la petrecerile date de fraţii Becali, Gică Popescu şi Gică Hagi, unde beneficiază de o atenţie sporită din partea acestora.

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI 1-1,DIVIZIA A (15.09.2002)

CONCLUZIE – În condiţiile date, cam cîte mandate la FRF i-ar trebui lui Gică Popescu să le întoarcă fraţilor Becali şi aliaţilor serviciile primite şi să-şi achite datoriile?