Sport

Finlanda – Belgia 0-2 în Grupa B la Euro 2020. Nordicii mai au doar șanse teoretice să acceadă în optimi

FANATIK îți prezintă toate detaliile despre Finlanda - Belgia, meci din etapa a treia a Grupei B, de la Euro 2020.
21.06.2021 | 23:50
Finlanda  Belgia 02 in Grupa B la Euro 2020 Nordicii mai au doar sanse teoretice sa acceada in optimi
ADVERTISEMENT
21-06-2021
19:00

Finlanda - Belgia 0-2 (Hradecky ag 74, Lukaku 81)

FINAL DE MECI! Belgia se impune după o repriză secundă în care și-a sufocat adversarul. Nordicii încheie grupa pe locul 3, dar au șanse mici să se califice în optimile Euro 2020.

Min. 81 – GOOOOOL Belgia!!! Romelu Lukaku dublează avantajul Belgiei și ajunge la cota 3 goluri marcate la Euro 2020 

Min. 74 – GOOOOOL Belgia!!! Vermaelen a trimis balonul în bară, iar portarul Hradecky are o intervenție nefericită și își trimite mingea în propria poartă

Min. 65 – Romelul Lukaku înscrie, dar arbitrii din camera VAR intervin și decid că atacantul belgian era în poziție afară din joc 

Min. 63 – Super intervenție a lui Hradecky în fața lui Eden Hazard 

Min. 42 – Doku șutează la colțul lung, dar Hradecky are o paradă excepțională

Min. 37 – Lukaku irosește prima ocazie mare de gol a Belgiei

Min. 1 – A început meciul!

21-06-2021
18:28

Echipele de start pentru Finlanda - Belgia

  • Finlanda: Hradecky (Bayer Leverkusen) – Raitala (Minnesota United), Toivio (Hacken), Arajuuri (Pafos), O’Shaughnessy (HJK), Uronen (Genk) – Lod (Minnesota United), Sparv(c) (AEL), Kamara (Rangers) – Pohjanpalo (Union Berlin), Pukki (Norwich City); Rezerve: Joronen, Jaakkola – Vaisanen, Taylor, Jensen, Schuller, Soiri, Alho, Kauko, Valakari, Ivanov, Forss; Selecționer: Markku Kanevra
  • Belgia: Courtois (Real Madrid) – Vermaelen (Vissel Kobe), Denayer (Lyon) Boyata (Herta Berlin) – Chadli (Istanbul Bașakșehir), Witsel (Borussia Dortmund), De Bruyne (Manchester City), Trossard (Brighton And Hove Albion) – E. Hazard(c) (Real Madrid), Lukaku (Inter Milano), Doku (Rennes); Rezerve: Mignolet, Sels – Vertongen, Tielemans, Carrasco, Mertens, Meunier, Vanaken, Dendoncker, Benteke, Batshuayi, Praet; Selecționer: Roberto Martinez

Meciul Finlanda – Belgia are loc luni, 21 iunie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul grupei B la turneul final al EURO 2020. Diavolii roşii au câştigat deja grupa, având şase puncte după primele două jocuri.

Unde se joacă Finlanda – Belgia

Confruntarea Finlanda – Belgia se dispută luni, 21 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Krestovski din Sankt Petersburg, în etapa a 3-a şi ultima din grupa B a EURO 2020. Finlanda ar putea spera la o calificare istorică în optimi, dacă va reuşi să scoată măcar un egal.

ADVERTISEMENT

Nu sunt de aşteptat foarte mulţi suporteri în tribunele stadionului din Sankt Petersburg. Autorităţile ruse din acest important centru al ţării au impus reguli severe anticoronavirus după ce numărul de cazuri a crescut şi nu vor intra pe stadion decât suporterii care fac dovada testului negativ valabil 72 de ore.

Cine transmite la TV partida Finlanda – Belgia

Partida Finlanda – Belgia se joacă luni, 21 iunie, de la ora 22:00, la Sankt Petersburg, în ultima etapă a grupei B de la EURO 2020 şi va fi televizată în direct pe canalul PRO X, la aceeaşi oră pe PRO TV difuzându-se meciul de la Copenhaga dintre Danemarca şi Rusia. O mai puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

La Sankt Petersburg este în cotinuare o vreme caniculară, cu temperaturi de 33 de grade, la ora meciului putând scădea până la 27-28 grade. Nu există ameninţare de ploaie. Va arbitra această partidă, a doua la EURO, germanul Felix Brych.

Ce jucători importanţi lipsesc din Finlanda – Belgia

Finlanda nu are probleme de lot pentru acest meci, pe care şi selecţionerul Markku Kanerva recunoaşte că este cel mai dificil. Vor intra pe teren cei mai buni jucători, nu se va aplica principiul rotaţiei, atâta timp cât, teoretic, există şanse de calificare în optimi. Greu, dar nu imposibil.

ADVERTISEMENT

Omologul său belgian Roberto Martinez are deja doi oameni out: Castagne, cu lovitură la faţă şi Thorgan Hazard, fratele celebrului Eden de la Real Madrid, de obicei accidentatul de serviciu al familiei. Martinez se gândeşte şi să lase la repaus cel puţin patru- cinci titulari, printre care şi vârful Romelo Lukaku.

Miza e doar pentru nordici

Pentru belgieni meciul are importanţă doar ca palmares, pentru că au câştigat deja grupa şi se concentrează acum pe jocurile cu adevărat tari, cu caracter eliminatoriu, începând din optimi. Martinez a recunoscut însă şi faptul că asta nu include în calcule şi un eventual pas greşit, apreciind că jucătorii pe care-i va trimite pe teren vor şti să profite de şansa oferită.

ADVERTISEMENT

Finlanda, echipa pe care toată lumea o vedea doar ca o pată de culoare în această grupă, are trei puncte după acel meci de pomină cu Danemarca, reluat la câteva ore după ce fusese suspendat din cauza gravei probleme de sănătate a lui Christian Eriksen. Un egal în acest joc ar oferi o şansă imensă celor din patria schiurilor să ajungă în optimi cu patru puncte.

Cote la pariuri pentru partida Finlanda – Belgia

Bookmakerii au încredere deplină în forţa lotului belgian, chiar dacă pe teren vor fi trimişi mai mulţi jucători de pe banca de rezerve. 1,35 au primit diavolii roşii pentru a câştiga şi ultimul meci din grupă, în timp ce Finlanda are 11,00 şi un excelent 5,20 pentru egalul visat.

Istoricul meciurilor directe arată că speranţele finlandezilor nu sunt chiar o utopie. Sunt numai puţin de 11 meciuri, dintre care cinci amicale, două în preliminarii EURO şi restul în preliminarii de CM. Belgia  a câştigat doar trei, Finlanda patru şi au mai fost patru egaluri! Mai mult, belgienii nu i-au mai putut bate pe nordici din 1968 încoace, adică în şapte jocuri! Mai precis din 1999 până în 2016, data ultimei partide.

 

ADVERTISEMENT