News

Omicron face ravagii. Finlanda nu mai primește străini nevaccinaţi împotriva COVID-19. Măsuri drastice luate de mai multe țări

Omicron face ravagii în întreaga lume. Finlanda a decis că nu mai primește străini nevaccinaţi împotriva COVID-19. Mai multe țări au luat măsuri drastice
29.12.2021 | 00:09
Omicron face ravagii Finlanda nu mai primeste straini nevaccinati impotriva COVID19 Masuri drastice luate de mai multe tari
ADVERTISEMENT

Finlanda a anunțat că nu mai primește străini nevaccinați împotriva COVID-19, de teama variantei Omicron. Mai multe țări au luat măsuri drastice, în vederea limitării răspândirii noii tulpine a coronavirusului.

Omicron face ravagii. Finlanda nu mai primește străini nevaccinaţi împotriva COVID-19

Autoritățile finlandeze au anunțat că persoanele străine nevaccinate împotriva coronavirusului nu mai pot intra în țară, nici măcar cu un test negativ. Potrivit acestora, măsura a fost luată pentru a opri răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne al Finlandei a anunțat că doar călătorii străini care au o schemă completă de vaccinare sau care au fost infectați anterior cu COVID-19 și care prezintă un test negativ pot să intre în țară.

Reprezentanții poliției de frontieră au spus, de asemenea, că străinii nevaccinați nu vor fi lăsați să intre în Finlanda și au precizat că excepție fac cei care au sub 16 ani sau cei care sunt pe o listă de excepții, printre care se numără rezidenții în Finlanda, diplomații sau lucrătorii esențiali.

ADVERTISEMENT

Pe lista excepțiilor sunt incluse și persoanele care necesită asistență umanitară, personalul sanitar și din transport, dar și unii rezidenți din zona de frontieră cu Suedia și Norvegia.

Măsura îi afectează și pe cetățenii Uniunii Europene care s-au născut înainte de 2005 până la data de 31 decembrie 2021, respectiv înainte de 2006 de la 01 ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

Carantina în Grecia va fi redusă la cinci zile pentru anumite persoane

Grecia a anunțat marți, 28 decembrie, că perioada de carantinare va fi redusă la cinci zile pentru anumite persoane. Este vorba despre cei care au fost confirmați cu COVID-19, dar sunt asimptomatici sau au simptome ușoare. Totuși, aceștia vor fi nevoiți să poarte mască încă cinci zile de la ieșirea din carantină.

Măsura are scopul de a preveni paralizarea funcționării țării, după ce numărul de cazuri a crescut semnificativ în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților elene, Grecia a înregistrat luni, 27 decembrie, un record zilnic de infectări cu COVID-19. Nu mai puțin de nouă mii de cazuri au fost raportate la începutul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Noua variantă Omicron a devenit dominantă în Grecia. Din ultimele informații, peste 70% din îmbolnăvirile cu coronavirus, din regiunea Attica, care cuprinde și capitala Atena, sunt în urma infectării cu tulpina Omicron.

Belgia ia în considerare vaccinarea obligatorie

Răspândirea cu rapiditate a variantei Omicron îi determină pe reprezentanții țărilor să ia măsuri drastice.

De exemplu, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, a declarat că se gândește să introducă vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului.

“Obiectivul este clar: trebuie să vaccinăm pe toată lumea. În cazul în care calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în calcul. Cu toate acestea, un guvern nu poate decide de unul singur acest lucru. Această dezbatere trebuie să aibă loc în parlament”⁣, a declarat acesta.

Autoritățile belgiene consideră că numărul de cazuri va crește semnificativ în urma răspândirii tulpinii Omicron a coronavirusului.

Ce măsuri anti-Covid a luat Germania

Autoritățile germane vor să evite creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, mai ales în contextul răspândirii variantei Omicron. De aceea, au fost introduse, începând de marți, 28 decembrie, noi restricții.

La reuniunile în aer liber şi în interior vor putea participa maximum zece persoane. Pentru cei nevaccinați, măsurile sunt și mai restrictive. Astfel, o persoană care nu este vaccinată se poate întâlni cu maximum două persoane cu care nu trăiește în aceeași casă.

Potrivit autorităților, vor fi închise discotecile, iar accesul la muzee, restaurante şi centre comerciale va fi permis doar cu prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test negativ la coronavirus.

Număr record de cazuri în Italia

Italia a înregistrat marți, 28 decembrie, un nou record de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Potrivit autorităților italiene, au fost raportate aproape 80.000 de cazuri noi din peste un milion de teste făcute. Creșterea este una semnificativă, având în vedere că luni, 27 decembrie, au fost înregistrate 30.000 de infectări.

A crescut și numărul persoanelor decedate. Peste 200 de oameni au murit marți în Italia, cu peste 50 mai mulți comparativ cu ziua precedentă, când muriseră puțin peste 140 de persoane.

În plus, a crescut și numărul bolnavilor internați la terapie intensivă.

Din ultimele informații, regiunea în care a fost înregistrată cea mai mare creștere a numărului de îmbolnăviri este Lombardia, cu peste 28 de mii de cazuri, urmată de Piemont cu aproape opt mii de cazuri și Campania cu mai mult de șapte mii de cazuri.

Număr record de cazuri și în Franța

Și Franța a înregistrat un număr record de cazuri, în ultimele 24 de ore.

Potrivit autorităților franceze, aproape 180 de mii de îmbolnăviri au fost raportate marți, 28 decembrie.

Peste 3 mii de persoane se află la terapie intensivă, dintre care mai mult de 400 au fost internate în ultimele 24 de ore.

În același interval de timp, au murit puțin peste 240 de francezi, conform Agenției de Sănătate Publică din Franța.