Sport

Totul despre Finlanda – România, în Divizia B a Ligii Națiunilor. Nicolae Stanciu va preda tricoul cu numărul 10. ”Sunt mai decari”

Vineri, 23 septembrie, are loc la Helsinki, de la ora 21:45, meciul Finlanda - România, din grupa 3 a diviziei B a Ligii Națiunilor.
23.09.2022 | 22:23
Totul despre Finlanda  Romania in Divizia B a Ligii Natiunilor Nicolae Stanciu va preda tricoul cu numarul 10 Sunt mai decari
Nicolae Stanciu. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
23-09-2022
19:22

Nicolae Stanciu nu va păstra tricoul cu numărul 10 al naționalei

Noul decar al României, Nicolae Stanciu, este unul de conjunctură, în absența lui Ianis Hagi și Alexandru Maxim. Fotbalistul care evoluează în China a mărturisit că nu va păstra tricoul la următoarele acțiuni ale ”tricolorilor”.

”Nu este o presiune în plus pentru mine, aşa a fost să fie la această acţiune. Dar când va reveni Ianis Hagi sau Max (Alexandru Maxim – n.r.), jucători cărora le place să poarte acest număr şi sunt mai mult pe postul de decar, sigur ei îl vor purta, nu eu!”, a spus Stanciu pentru Antena Sport.

Rezervă în meciul cu Finlanda, din cauza unei accidentări, Nicolae Stanciu a mai spus că se simte mai bine și că este pregătit să intre pe teren, dacă selecționerul va avea nevoie de el.

”Mă simt mai bine, am reușit să fac ieri un antrenament cu echipa, vom vedea dacă mister va apela la mine astăzi. Voi fi pregătit să intru. Dar cel mai important este ca echipa să facă un joc bun şi să luăm cele 3 puncte aici”, a comentat Stanciu.

23-09-2022
17:09

Vestiarul îi așteaptă pe ”tricolori”

Staff-ul echipei naționale a pregătit vestiarul ”tricolorilor” de pe Stadionul Olimpic din Helsinki.

Sursa foto: frf.ro

România va evolua în echipament de culoare albastră, conform primelor imagini pe care Federația Română de Fotbal le-a publicat, din vestiar, pe care le puteți vedea AICI.

Meciul începe la ora 21:45 și va putea fi urmărit în transmisiuni directe pe Antena 1 și pe platforma frf.tv, pentru suporterii din străinătate ai României.

23-09-2022
10:30

Lotul României pentru meciul cu Finlanda

Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat cei 23 de fotbaliști aflați pe foaia de joc pentru partida cu Finlanda, iar de pe listă absentează atacantul Florinel Coman.

De asemenea, din tribună vor mai vedea meciul de la Helsinki și Nicolae Păun și Daniel Boloca. Din lot mai lipsește și Andrei Burcă, acesta fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

”Decarul” naționalei va fi Nicolae Stanciu. Numerele alese de ”tricolori” pentru întâlnirea cu Finlanda.

  • 1. Ionuț Radu
  • 2. Andrei Rațiu
  • 3. Bogdan Mitrea
  • 4. Cristian Manea
  • 5. Ionuț Nedelcearu
  • 6. Tudor Băluță
  • 7. Denis Alibec
  • 8. Alexandru Cicâldău
  • 9. George Pușcaș
  • 10. Nicolae Stanciu
  • 11. Nicușor Bancu
  • 12. Horațiu Moldovan
  • 13. Deian Sorescu
  • 14. Marius Marin
  • 15. Darius Olaru
  • 16. Ștefan Târnovanu
  • 17. Adrian Rus
  • 18. Răzvan Marin
  • 19. Florin Tănase
  • 20. Dennis Man
  • 21. Denis Drăguș
  • 22. Mario Camora
  • 23. Andrei Cordea

 

23-09-2022
08:15

Ultimele detalii de la ședința tehnică

Echipa națională a României va juca în partida cu Finlanda în echipamentul albastru, în timp ce gazdele vor evolua în alb complet.

La întâlnirea de la Helsinki vor fi și 100 de fani români care și-au cumpărat bilete în sectorul rezervat galeriei oaspete, însă în tribune sunt așteptați și alții care locuiesc în regiune.

Organizatorii partidei estimează că la meciul de pe stadionul Olimpic vor asista aproximativ 20.000 de spectatori, deși capacitatea maximă a arenei este de 32.000 de locuri.

22-09-2022
19:19

România, antrenament oficial pe stadionul Olimpic din Helsinki

Fotbaliștii lui Edi Iordănescu sunt gata să îi înfrunte pe finlandezi. Joi seara, „tricolorii” au efectuat antrenamentul oficial pe stadionul Olimpic din Helsinki.

Acolo se va juca meciul dintre Finlanda și România, vineri, 23 septembrie, de la ora 21:45. Arena are o capacitate de 36.200 de locuri.

22-09-2022
12:25

”Tricolorii” au ieșit la plimbare

Jucătorii echipei naționale a României au ieșit joi la prânz la o plimbare prin parcul aflat în apropierea hotelului une sunt cazați la Helsinki.

finlanda - românia

Relaxarea a durat 25 de minute, iar apoi ”tricolorii” au revenit în stabilimentul în care stau în capitala Finlandei.

finlanda - românia

Joi seară, elevii lui Edi Iordănescu vor susține antrenamentul oficial pe stadionul Olimpic din Helsinki.

22-09-2022
10:02

2 minute alături de ”tricolori” într-un zbor de 2.000 de kilometri

Echipa națională a României a plecat miercuri la Helsinki pentru meciul cu Finlanda, iar zborul de 2.000 de kilometri a fost concentrat într-un videoclip de 2 minute.

Astfel, fanii pot vedea pe scurt cum a decurs zborul de aproximativ trei ore și ce au făcut în acest timp ”tricolorii”. Vezi video

21-09-2022
18:14

”Tricolorii” au ajuns în Finlanda

Naționala României a aterizat la Helsinki, unde vineri va întâlni naționala țării gazdă într-un meci din etapa a 5-a din Liga Națiunilor.

Zborul ”tricolorilor” a durat aproximativ trei ore, iar de la aeroport delegația României s-a deplasat direct la hotelul Scandic Park.

Joi seara elevii lui Edi Iordănescu vor efectua antrenamentul oficial pe stadionul Olimpic din capitala Finlandei.  

21-09-2022
14:30

Naționala lui Edi Iordănescu a urcat în aeronava de Helsinki

Echipa națională în frunte cu selecționerul Edi Iordănescu, s-a îmbarcat, miercuri, în aeronava de Helsinki pentru partida din Liga Națiunilor.

”Plecăm spre Finlanda pentru a ne juca ultima șansă în Liga Națiunilor”, este mesajul transmis de Federația Română de Fotbal, pe rețelele de socializare.

Finlanda – România se joacă vineri, 23 septembrie, de la ora 21:45.

 

 

21-09-2022
09:22

Antrenament înainte de plecarea în Finlanda

Selecționerul Edi Iordănescu a susținut miercuri dimineață ultimul antrenament al echipei naționale a României, înainte de plecarea spre Helsinki pentru meciul cu Finlanda.

”Tricolorii” au pus la punct ultimele detalii tactice pentru întâlnirea din Liga Națiunilor.

21-09-2022
07:32

Manea și Marin, concurs de cunoștințe generale

Echipa națională a României se pregătește de plecarea spre Finlanda, dar înainte de asta Cristi Manea și Marius Marin au fost protagoniștii unui concurs inedit.

Cei doi fotbaliști au fost nevoiți să se întreacă într-un concurs de cunoștințe generale, iar învingător a ieșit fundașul de la CFR Cluj. Vezi video

 

20-09-2022
20:07

Toți ”tricolorii” au participat la antrenamentul de marți seara

Edi Iordănescu este în fața ultimelor două meciuri din actuala campanie în Liga Națiunilor. Selecționerul a avut la dispoziție, marți seara, întreg lotul de jucători convocați pentru dubla cu Finlanda și Bosnia Herțegovina.

A fost primul antrenament în ”formulă completă” înaintea partidei de la Helsinki. Antrenamentul l-a avut în centrul atenției pe Iordănescu junior care a oferit multe indicații tactice jucătorilor.

Înaintea plecării spre Helsinki jucătorii naționalei României vor mai efectua un ultim antrenament.

 

20-09-2022
16:38

Un polițist spaniol va arbitra meciul de la Helsinki

Forul european a anunțat brigada de arbitrii ce va oficia la duelul dintre Finlanda și România de joi, de la Helsinki. La centru va fi Carlos del Cerro Grande, un arbitru spaniol de 46 de ani, de meserie polițist.

De altfel întreaga brigadă va fi din Spania, Cerro Grande fiind asistat la cele două tușe de conaționalii săi Raúl Cabañero și Guadalupe Porras. Arbitru de rezervă va fi Guillermo Cuadra.  

Carlos del Cerro Grande a fost promovat în grupul de arbitri din La Liga în 2011, iar în 2013 a obținut ecusonul FIFA. În această ediție de Liga Națiunilor a mai condus înfruntarea dintre Germania și Anglia 1-1.

20-09-2022
10:38

„Tricolorii” s-au pregătit în sala de forță pentru „lupta” cu nordicii de vineri

După antrenamentul de aseară, când au exersat șutul la poartă, fotbaliștii convocați de Edi Iordănescu se pregătesc în sala de forță.

 

20-09-2022
07:09

Imagini inedite de la antrenamentul naționalei României

Federația Română de Fotbal a publicat mai multe imagini de la antrenamentul de luni seară, 19 septembrie, condus de selecționerul Edi Iordănescu.

La acesta au participat doar o parte dintre „tricolori”, iar jucătorii au reușit execuțiie extraordinare, la un concurs de țintire a colțurilor porții. Pierzătorii au trebuit să facă un set în plus de flotări. VEZI VIDEO AICI.

19-09-2022
20:59

Dennis Man revine la națională după șase luni

Dennis Man revine la echipa națională după șase luni și și-a exprimat public bucuria revederii cu coechipierii din lotul ”tricolor”. Man a jucat ultima oară pentru prima reprezentativă în martie.

A urmat o accidentare care l-a scos din circuit la echipa de club și implicit și din vederile selecționerului Edi Iordănescu. Acesta a decis să-i acorde o nouă șansă fotbalistului de la Parma.

”Înapoi pe drumul cel bun cu echipa națională”, a scris Dennis Man pe contul de Instagram.

Dennis Man
Dennis Man
19-09-2022
19:01

Antrenament tematic pentru ”tricolori” – finalizare din toate pozițiile

Staff-ul selecționerului Edi Iordănescu a programat, luni seara, un antrenament la care au participat doar o parte dintre jucătorii convocați pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia Herțegovina.

Sub supravegherea lui Iordănescu junior ”tricolorii” au tras la poartă din toate pozițiile, tema ședinței de pregătire fiind finalizarea. Ulterior jucătorii au fost împărțiți în două echipe.

Romania sut_
Sursa foto: frf.ro

În cea de a doua parte a antrenamentului a fost urmărit spiritul de competiție al jucătorilor și abilitățile tehnice.

19-09-2022
15:37

Nicușor Bancu, în centrul atenție în cantonamentul ”tricolorilor”

Mijlocașul Universității Craiova Nicușor Bancu a ajuns duminică noaptea în cantonamentul echipei naționale, după victoria 2-1 cu FCSB din SuperLiga.

Olteanul a fost sărbătorit, luni, de staff-ul ”tricolor” și de coechipieri cu ocazia împlinirii a 30 de ani. Bancu nu a avut timp să petreacă prea mult, intrând direct în programul de pregătire.

Nicusor Bancu
Sursa foto: FRF.ro

26 de meciuri și două goluri are Nicușor Bancu în tricoul primei reprezentative de fotbal a României.

19-09-2022
13:11

Nicolae Stanciu a preluat tricoul cu numărul 10

România va disputa ultimele meciuri din Liga Națiunilor, cu Finlanda și Bosnia Herțegovina cu un nou decar în teren. Nicolae Stanciu a preluat tricoul rămas disponibil după ce Alexandru Maxim nu a mai fost convocat.

Fotbalistul de 29 de ani are un sezon excelent în China, la Wuhan Three Towns și revine la echipa națională după aproape un an.

Ultimul meci disputat de Nicolae Stanciu în tricoul primei reprezentative a României a fost pe 14 noiembrie 2021, în victoria 2-0 cu Liechtenstein din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

19-09-2022
09:49

Mesajul lui Daniel Boloca la prima convocare sub „tricolor”

Dintre cei 27 de jucători selecționați de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia & Herțegovina, Daniel Boloca este singurul care se află la prima convocare sub „tricolor”.

Mijlocașul divizionarei secunde Frosinone este născut și crescut în Italia, fiind un produs al Academiei de Copii și Juniori a clubului Juventus Torino.

“E minunat să mă aflu aici, voi da absolut totul. E o onoare pentru mine!”, a declarat la reunire Daniel Boloca în română, deși nu stăpânește limba la perfecție. Cu această ocazie, el s-a pozat în premieră în tricoul echipei naționale a României.

daniel boloca
Daniel Boloca, în tricoul echipei naționale a României. foto: FRF

Naționala României joacă vineri, 23 septembrie, de la ora 21:45, un meci crucial pentru rămânerea în divizia B a Ligii Națiunilor. „Tricolorii” vor evolua la Helsinki, în compania Finlandei, într-o adevărată finală de supraviețuire. Nordicii sunt pe locul 3, cu 4 puncte, ai noștri pe ultima poziție, cu un punct mai puțin. Egalul amână verdictul pentru ultima rundă, un eșec ne trimite în divizia C, o victorie ne oferă mari șanse de a evita ultimul loc în grupă.

Evoluții catastrofale ale „tricolorilor” în primele patru meciuri din Liga Națiunilor

Evoluția „tricolorilor” în grupele acestei a treia ediții de Liga Națiunilor este o mare dezamăgire, pericolul de a cădea în Divizia C fiind unul foarte mare. La aflarea numelor echipelor care compun grupa 3 din divizia B nu puțini au fost cei care au debordat de optimism, considerând că naționala preluată de Edi Iordănescu are argmente solide pentru a se bate la câștigarea grupei, ceea ce ar fi însemnat intrarea în rândul reprezentativelor de elită de pe continent.

ADVERTISEMENT

Dar, conform proverbului care spune ca „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, „tricolorii” au ajuns în loc să se bată la șefia grupei să tremure acum foarte serios că s-ar putea reîntoarce în eșalonul trei valoric al naționalelor din Europa. Acolo de unde o reorganizare a UEFA ne ajutase enorm să progresăm o divizie, deși pe teren nu obținusem nicio promovare.

Trebuie cel puțin egal la Helsinki, cu Finlanda, pentru nu fi retrogradați!

Cu 180 de minute înainte de încheierea fazei grupelor pe cele patru divizii avem o singură victorie, acasă cu Finlanda, și în rest eșecuri pe linie. Două în fața Muntenegru, cinci goluri primite și nici unul marcat, și cel din Bosnia și Herțegovina cu 0-1. Ceea ce a dus la un bilanț catastrofal după patru meciuri: o victorie, trei înfrângeri, golaveraj 1-6.

ADVERTISEMENT

Câștigarea grupei, în condițiile în care liderul Bosnia și Herțegovina are deja opt puncte, pare mai degrabă o Fata Morgana. Ar trebui să obținem șase puncte și să beneficiem de jocul unor rezultate favorabile în grupă. Mult mai aproape de adevăr este situația periculoasă, care nu mai permite nici un fel de eșec. Cu alte cuvinte, în Finlanda nu se acceptă în cel mai rău caz decât egalul, eșecul fiind fatal, pentru că nordicii ar face 7 puncte înaintea ultimul meci, din Muntenegru, iar noi am rămâne cu 3. Și cum Muntenegru are deja 7 puncte, am fi oficial retrogradați.

Edi Iordănescu are serioase probleme de lot înaintea ultimelor două meciuri din grupa de Liga Națiunilor

Din păcate, tocmai în acest moment delicat pentru echipa națională selecționerul Edi Iordănescu se confruntă cu serioase probleme de lot. Va trebui să mizeze între buturi pe un portar debutant, pentru că titularul Florin Niță nu a mai jucat de șapte luni, și în acest caz unul dintre Ionuț Radu, Horațiu Moldovan sau Ștefan Târnovanu va trebui să fie alesul.

ADVERTISEMENT

În apărare, vestea cea mai proastă a venit după ultima etapă de campionat din Serie A. Căpitanul echipei naționale, Vlad Chiricheș, s-a accidentat în partida echipei sale, Cremonese, pe teren propriu cu Lazio și a ratat ambele meciuri din grupa Ligii Națiunilor. Fundași centrali au rămas Burcă, Rus și Nedelcearu. Probleme serioase sunt și în atac, unde doi viteziști, Mihăilă și Ivan, sunt out. Practic și aici sunt doar trei soluții: Dennis Alibec, Florin Tănase și George Pușcaș.

Avertismentul selecționerului înaintea ultimelor două partide din grupa de Liga Națiunilor

Deși lui Laszlo Boloni i se pusese în vedere în cazul în care ar fi devenit selecționerul României că o eventuală evoluție nesatisfăcătoare în grupa de Liga Națiunilor ar fi dus la încetarea colabărării, FRF nu va lua aceeași decizie în cazul lui Edi Iordănescu. Acesta va rămâne în funcție pentru preliminariile EURO 2024, chiar dacă România va retrograda în divizia C.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu spune că la echipa națională, de acum înainte, nu vor mai veni decât cei care sunt dispuși să facă drumul și pe jos pentru a se afla printre „tricolori”:

Înseamnă mult dorința cu care se vine la lot, ardoarea, devotamentul, capacitatea de a oferi totul pentru echipa națională. Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa națională când e convocat atunci să nu mai vină. Îmi doresc să schimb mentalitatea, îmi doresc o altă energie, îmi doresc ca în viitor să dăm ce-i mai bun pe teren și să nu avem niciun regret. Indiferent de rezultat, când ieșim de pe teren să știm că am dat totul”, a declarat selecționerul la reunirea lotului pentru meciurile cu Finanda și Bosnia & Herțegovina.

Lotul României pentru partidele cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina

PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese), Horațiu Moldovan ( Rapid ), Ștefan Târnovanu (FCSB)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca), Cristian Manea (CFR Cluj), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Andrei Burcă (CFR Cluj), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Mario Camora (CFR Cluj)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow), Dennis Man (Parma), Andrei Cordea (FCSB), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba), Daniel Boloca (Frosinone), Marius Marin (Pisa), Nicolae Păun (Sepsi OSK), Tudor Băluță (Farul Constanța), Răzvan Marin (Empoli | Italia), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China), Darius Olaru (FCSB), Denis Drăguș (Standard Liege), Florinel Coman (FCSB)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa), Denis Alibec (Farul Constanța), Florin Tănase (Al-Jazira).


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru „X2” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT