Sport

Finlanda – Rusia 0-1. Naționala lui Cherchesov obține primele puncte la Euro 2020. Cum arată clasamentul Grupei B

Rusia a învins-o la limită pe Finlanda. Singurul gol al meciului a fost marcat de Miranchuk în minutul 45+2.
16.06.2021 | 14:14
Finlanda  Rusia 01 Nationala lui Cherchesov obtine primele puncte la Euro 2020 Cum arata clasamentul Grupei B
ADVERTISEMENT

Meciul Finlanda – Rusia are loc miercuri, 16 iunie, cu începere de la ora 16:00, în cadrul grupei B a turneului final al EURO 2020, fiind partida care deschide etapa a doua în competiţie şi, implicit, în această grupă.

Unde se joacă partida Finlanda – Rusia

Confruntarea Finlanda – Rusia se dispută miercuri, 16 iunie, de la ora 16:00, pe stadionul Krestovksi din Sankt Petersburg, în etapa a doua a grupei B la EURO 2020. După prima rundă, Rusia, învinsă sec acasă de Belgia cu 3-0, e pe ultimul loc. Finlanda a produs o mare surpriză, câştigând la Copenhaga cu 1-0 în faţa Danemarcei, dar a fost vorba de o situaţie cu totul specială.

ADVERTISEMENT

Meciul s-a întrerupt la scorul de 0-0 în apropiere de pauză după ce vedeta danezilor, Christian Eriksen, s-a prăbuşit din senin pe gazon, fără cunoştinţă. Au fost momente de groază, jucătorul suferind un infarct, dar, din fericire a fost resuscitat şi salvat. UEFA a impus, decizie absurdă şi inumană, reluarea jocului chiar în aceeaşi seară, deşi era clar că jucătorii danezi erau groggy mental.

Cine transmite la TV partida Finlanda – Rusia

Partida Finlanda – Rusia se joacă miercuri, 16 iunie, de la ora 16:00, pe stadionul Krestovski din Sankt Petersburg, acolo unde îşi desfăşoară jocurile de acasă campioana Rusiei, Zenit. Meciul va fi televizat în direct pe canalul PRO TV, dar îl mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea la Sankt Petersburg este frumoasă, cu cer senin, fără pericol de a ploua la ora meciului, temperatura ajungând până la 20 de grade. Acest meci va fi condus de arbitrul olandez Danny Makkelie, aflat la a doua partidă la acest EURO după jocul inaugural Turcia – Italia 0-3.

Ce jucători importanţi lipsesc din partida Finlanda – Rusia

Selecţionerul Finlandei, Markku Kanerva, a declarat că au existat ceva probleme de sănătate în lot, mai ales lovituri recepţionate de jucători în victoria din Danemarca, dar că, din fericire, nu e nimic grav şi nu vor exista absenţe la acest meci.

ADVERTISEMENT

Nu la fel se poate lăuda omologul din tabăra rusă, Stanislav Cercesov, unul dintre puţinii selecţioneri din Europa care a fost pe bancă la CM 2018, unde Rusia a fost ţara gazdă şi a reuşit să rămână pe mai departe. Rusia a avut un caz de COVID chiar la start de EURO, mijlocaşul ofensiv Mostovoi, fiul fostului mare internaţional din anii 90 ai secolului trecut, şi are doi accidentaţi, Jirkov şi Kuizaiev.

Selecţionerul Finlandei a fost pe teren la un măcel al Rusiei

Finlanda este în premieră la un turneu final de competiţie majoră interţări, însă după cele arătate în partida cu Danemarca, o bună organizare defensivă şi excelentă aşezare în teren, se vede că nu este o întâmplare.

ADVERTISEMENT

La Sankt Petersburg va fi însă infern, ruşii fiind obligaţi să câştige, altfel şansele lor de a continua la EURO vor deveni foarte mici, chiar şi din postura unui loc 3. Iar Markku Kanerva, selecţionerul Finlandei, a trăit ca jucător un meci în care Rusia i-a măcelărit, marcându-le şase goluri.

Cote la pariuri în Finlanda – Rusia

Chiar dacă a detonat prima bombă la EURO, învingând Danemarca la Copenhaga, naţionala Finlandei nu e suficient de puternică pentru a determina casele de pariuri să îi acorde o cotă semnificativă la acest meci. Rusia a primit 1,65 pentru victorie, iar nordicii au cotă 7,00.

Finlanda nu a reuşit decât la JO de la Londra, în 2012, să obţină o victorie în faţa Rusiei. În rest, în preliminarii de CM sau de EURO nu doar că a pierdut, dar a făcut-o de fiecare dată şi la scor, cel mai frecvent fiind 0-3.

ADVERTISEMENT