Fotbal intern

Finlanda U21 – România U21 1-3. Mutu, debut de vis! Tricolorii s-au apropiat la 3 puncte de Danemarca. Video

04.09.2020 | 20:47
Finlanda U21  Romania U21 13 Mutu debut de vis Tricolorii sau apropiat la 3 puncte de Danemarca Video
ADVERTISEMENT

Echipa națională de tineret a României a învins Finlanda în deplasare, scor 3-1, în preliminariile Campionatului European din 2021, la primul meci cu Adrian Mutu pe banca tehnică. Golurile ”tricolorilor” au fost marcate de Olaru (21), Mihăilă (57) și Ciobanu (84), în timp ce pentru gazde a înscris Soisalo (23). Naționala U21 s-a apropiat în clasament de liderul Danemarca, care a remizat acasă cu Ucraina.

Danemarca – Ucraina 1-1 (Riis 90+5 / Sikan 73)

Malta – Irlanda de Nord 0-2 (Larkin 57, Parkhouse 67)

Finlanda U21 – România U21 1-3 (Soisalo 23 / Olaru 21, Mihăilă 57, Ciobanu 84) – VEZI AICI GOLURILE

ADVERTISEMENT

cla

Min. 84 / GOOOOL România U21!!! Ciobanu majorează scorul cu un șut sec de la 16 metri, după o centrare a lui Costache.

Min. 57 / GOOOL România U21!!! Mihăilă îi readuce pe tricolori în avantaj cu un lob peste portarul Finlandei.

ADVERTISEMENT

Min. 23 / GOOOL Finlanda U21!!! Soisalo a egalat, mingea şutată de finlandez nu a mai putut să fie ajunsă de Vlad.

Min. 21 / GOOOL România U21!!! Darius Olaru a înscris cu un şut bine plasat din interiorul careului, după o cursă de 15 metri.

ADVERTISEMENT

Min. 11 / Kairinen a şutat din şase meciuri, însă Vlad s-a opus cu o paradă de excepţie. La faza următoare, finlandezii au lovit bara.


UPDATE, 4 septembrie, ora 17:47 / S-au anunțat echipele de start:

Finlanda U21: Jaaskelainen – Haukioja, Tihi, Halme, Hyvarinen (Vertainen 85), Soisalo (Stavitski 74) – Valakari, Lingman (Oksanen 81), Kairinen, Assehnoun (Atakayi 74) – Kallman (Ylatupa 80). Rezerve: Leisahti – Vainionpaa, A. Maenpaa, N. Manepaa. Antrenor: Juha Malinen

ADVERTISEMENT

România U21: A. Vlad – Haruț, Pașcanu (Drăgușin 90), V. Ghiță, R. Boboc – Olaru (Itu 61), M. Marin, A. Ciobanu – D. Man, G. Ganea (Costache 53), V. Mihăilă (Mățan 90). Rezerve: Axinte – Opruț, Moruțan, Cîmpanu, Rațiu. Antrenor: Adrian Mutu.


După consumarea a exact jumătate din numărul de meciuri, adică 5, Danemarca e lider autoritar, cu 15 puncte, deci maximum, urmată de România, 10 puncte şi Finlanda, 7 puncte. Singurele care au doar câte patru jocuri sunt Ucraina şi Malta, dar ucrainenii, ca şi Irlanda de Nord, au doar 3 puncte.

Este primul meci pentru tricolorii mici sub comanda noului selecţioner Adrian Mutu, Mirel Rădoi acceptând să conducă naţionala mare cu condiţia de a fi lăsat să meargă şi la JO de la Tokyo, vara viitoare, unde a calificat România ocupând locul 4 la ultimul european de tineret.

Finlanda – România U21 Live Stream pe PRO TV la debutul ca selecţioner pentru Adrian Mutu

Debutul lui Adrian Mutu se face la Turku, pe Veritas Stadion, joi, 3 septembrie, cu începere de la ora 19:00 şi meciul va fi televizat pe canalul PRO TV, dar îl veţi putea urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

România a învins categoric Finlanda în primul meci, disputat la Voluntari, pe stadionul Anghel Iordănescu, eroul partidei fiind jucătorul Craiovei, Valentin Mihăilă, autorul a trei goluri. Finlanda a fost cea care a deschis prima scorul în minutul 3, după care a urmat festivalul tricolorilor.

România se poate califica ca şi cel mai bun loc 2

România trebuie să facă un punctaj cât mai mare pentru locul 2, pentru că ar putea fi naţionala care să prindă direct biletul pentru turneul final al Euro 2021. La momentul actual România şi Italia au câte 10 puncte în duelul locurilor 2, dar peninsularii au golaveraj mai bun.

Teoretic şansele pentru locul 1 nu sunt încă risipite complet, pentru că există returul de acasă cu Danemarca (la ei la scorul de 2-1, singurul nostru eşec, Florinel Coman a ratat penalty în minutul 92!) şi nordicii ar putea pierde în meciurile rămase alte două puncte, însă condiţia este ca noi să câştigăm tot până la final.

Doar doi atacanţi în lotul lui Mutu

Adrian Mutu pare a da credit total jucătorilor din campionatul intern, pentru că nu au fost convocaţi dintre străini, de pe lista lărgită, decât fundaşul Andrei Raţiu de la Den Haag şi mijlocaşul Marius Marin de la Pisa. Fundaşul lui Juventus, Radu Drăguşin,a fost chemat de urgenţă, pentru că s-a accidentat Vladimir Screciu de la Craiova.

Ce surprinde cel mai mult este faptul că Mutu a apelat doar la doi atacanţi, George Ganea şi George Câmpanu, oprobabil luând în considerare că Valentin Mihăilă sau Denis Mann putând oricând evolua în faţă.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,85 este cota pentru ”1x” la meciul Finlanda U21 – România U21. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT