Fotbal international

Fiorentina i-a găsit echipă lui Ianis Hagi. Se bate pentru promovarea în Serie A

S-a tot scris în ultima vreme şi Gică Hagi a recunoscut şi el că ar fi bine dacă fiul său, Ianis, ar merge să joace, sub formă de împrumut, la un alt club, pentru a reintra în ritm, după ce Fiorentina nu l-a folosit decât la echipa Primavera. Ianis ar putea ajunge la un club din Serie B, dar nu departe de Florenţa.
22.12.2017 | 12:03
Fiorentina ia gasit echipa lui Ianis Hagi Se bate pentru promovarea in Serie A

Recent, Gică Hagi a recunoscut în cadrul unui interviu acordat pentru GSP că soluţia ideală pentru fiul său Ianis, aflat din vara anului trecut la Fiorentina, dar fără a fi folosit la prima echipă decât o repriză în total, ar fi un împrumut. Dacă la început Hagi senior se opunea variantei ca Ianis să meargă în Serie B, acum şi-a schimbat poziţia, amintindu-şi că el însuşi a făcut acest lucru în sezonul 1993-94, la Brescia, sub comanda lui Mircea Lucescu, înainte de Mondialul din SUA. Şi apoi avea să fie printre cei mai buni jucători ai turneului final şi să se transfere la FC Barcelona.

Aşa încât ideea ca acum Ianis să meargă la un club de Serie B este privită pozitiv de către tatăl său, pentru că tot ce contează la această oră este ca jucătorul să regăsească ritmul meciurilor, după ce a pierdut un an şi jumătate aşteptând să se împlinească preomisiunile conducerii Fiorentinei.

Fiorentina va împrumuta mulţi tineri la alte cluburi pentru rodaj

Antrenorul Stefano Pioli, cel care l-a lăsat permanent pe Hagi junior în afara lotului în acest sezon, a recunoscut, fără a da nume concrete, că unii dintre jucătorii tineri vor merge împrumut în această iarnă, pentru a căpăta experienţă, jucând cât mai multe minute. S-a scris mult despre interesul Pescarei lui Zdenek Zeman, dar se pare că Ianis nu va pleca prea departe de Florenţa.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Va rămâne în Toscana, urmând a îmbrăca tricoul lui Empoli, club cu care Fiorentina are relaţii excelente şi care se află actualmente pe locul 5 în Serie B, cu obiectiv clar revenirea în Serie A, de unde a retrogradat la sfârşitul sezonului trecut aproape incredibil, salvându-se la fel de miraculos Crotone. La Empoli se joacă un fotbal foarte ofensiv şi se acordă mult credit tinerilor, aşa că Ianis ar găsi mediul propice pentru a se repune pe picioare ca şi jocuri.

Tags: