News

Firea a dezvăluit cum a aflat de condamnarea lui Dragnea: “Eram lângă o icoană făcătoare de minuni”

18.07.2019 | 15:38
Firea a dezvaluit cum a aflat de condamnarea lui Dragnea Eram langa o icoana facatoare de minuni
ADVERTISEMENT

Condamnarea lui Liviu Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat, care a primit o pedeapsă de trei ani și șase luni cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, i-a luat prin surprindere pe membrii formațiunii politice aflate la guvernare. Printre aceștia se numără și Gabriela Firea, care admite că nu se aștepta ca instanța să pronunțe o astfel de sentință.

Cum a aflat Gabriela Firea despre condamnarea lui Dragnea

Într-un interviu acordat recent, primarul general al Capitalei a vorbit despre modul în care a aflat că Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare. Mai exact, edilul se afla într-o biserică, moment în care telefonul mobil a început instantaneu să fie bombardat de notificări ce anunțau arestarea omului care i-a condus pe social-democrați vreme de patru ani.

ADVERTISEMENT

Cum am primit știrea? Mă aflam într-o biserică, eram lângă o icoană făcătoare de minuni și aveam telefonul lângă mine și primeam o mulțime de știri, de notificări. Nu îmi venea să cred. Niciodată, dar niciodată nu mă voi bucura dacă un om ajunge la pușcărie sau cade la pat”, a dezvăluit Gabriela Firea.

Gabriela Firea nu ar refuza o eventuală candidatură la prezidențiale
Gabriela Firea nu ar refuza o eventuală candidatură la prezidențiale

Ce condiție pune Gabriela Firea pentru a candida la prezidențiale

Cu Liviu Dragnea după gratii, PSD și-a ales un nou președinte, în  persoana premierului Viorica Dăncilă, iar acum social-democrații se pregătesc intens pentru alegerile prezidențiale din iarna acestui an. Chiar dacă nu a fost desemnat încă un candidat, în interiorul partidului este vehiculat tot mai des numele Gabrielei Firea, primarul Capitalei fiind considerat soluția ideală în cursa pentru Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Chestionată pe marginea acestui subiect, edilul a dezvăluit că nu ar spune NU unei eventuale candidaturi, însă pune o condiție foarte importantă. Mai exact, Firea își dorește să aibă susținere totală din partea coaliției PSD-ALDE, dar și a PRO România, partid condus de Victor Ponta.

Aș candida la prezidențiale în condițiile în care aș fi considerată de către colegii mei din PSD, de către colegii de la ALDE și de către fostul nostru coleg Victor Ponta de la Pro România, dacă aș fi considerată cea mai bună soluție pentru centru-stânga. Atunci aș putea să fiu și eu măsurată, analizată. Eu nu am vrut să se spună că îmi e teamă, că sunt încremenită în proiect, că doresc să îmi conserv procentele de la Capitală”, a dezvăluit Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT