News

Firea anunță că testarea bucureștenilor va începe în câteva zile. Cine va beneficia de testele gratuite pentru coronavirus

16.05.2020 | 13:40
Firea anunta ca testarea bucurestenilor va incepe in cateva zile Cine va beneficia de testele gratuite pentru coronavirus
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat, sâmbătă, că testarea bucureștenilor pentru coronavirus va începe în câteva zile și a spus cine va beneficia de teste gratuite.

Gabriela Firea anunță că testarea bucureștenilor va începe în câteva zile

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, sâmbătă, la Realitatea Plus, că testarea bucureștenilor pentru noul coronavirus va începe în câteva zile.

ADVERTISEMENT

Edilul a precizat că vor fi efectuate două tipuri de teste, pe un eșantion ales pe baza unor înscrieri voluntare.

“Pe scurt sunt două teste, pentru testul cu antigeni proiectul a fost adoptat și sunt deja spitale și clinici dornice de a se asocia cu noi, în câteva zile demarăm acest proiect printr-o platforma pe care o vom anunța public în curând”, a declarat primarul Municipiului București, pentru Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a vorbit și despre celălalt tip de test pentru depistarea anticorpilor, un proiect ce va fi demarat tot în zilele următoare.

Cine va beneficia de testele pentru coronavirus

“Cealaltă testare, cea de anticorpi, un screening practic, va începe deasemeni în decurs de câteva zile. Noi ne-am dori ca persoanele testate să vină la câteva cabinete școlare de pe raza Municipiului București”, a precizat Firea.

ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei spune că cetățenii selectați vor fi contactați de reprezentanții primăriilor de sector, dar testarea se va face doar cu acordul oamenilor respectivi.

“Este un eșantion, persoanele vor fi contactate de primăria de sector, deci dacă dorește a fi testată acea persoană, atunci va fi invitată, dacă nu, nu.

ADVERTISEMENT

Utilizăm cabinetele de medicină din școli pentru că sunt libere, sunt medici și angajati acolo. Nu este obligatorie testarea și nu sunt testati toți copiii, să stea parinții liniștiți”, a mai declarat edilul Capitalei, la Realitatea Plus.

Astfel, testarea bucureștenilor pentru noul coronavirus va începe în decurs de câteva zile, iar primarul Capitalei spune că platforma prin care locuitorii din București se pot înscrie va fi anunțată în cel mai scurt timp.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: