News

Firma care se ocupă de mentenanța ventilatoarelor din TIR-ul ATI aparține familiei fostului ministru Sebastian Vlădescu

13.04.2021 | 11:56
Firma care se ocupa de mentenanta ventilatoarelor din TIRul ATI apartine familiei fostului ministru Sebastian Vladescu
ADVERTISEMENT

Firma care asigură mentenanța ventilatoarelor și a instalației de oxigen din TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș este Medist. Compania aparține familiei fostului ministru de finanțe Sebastian Vlădescu.

În după-amiaza zilei de luni, 12 aprilie, o defecțiune a instalației de oxigen din unitatea ATI mobilă a dus la decesul a trei persoane. În urma acestui eveniment tragic, procurorii și polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Potrivit g4media, Medist SRL este deținută de fiul și fosta soție a lui Sebastian Vlădescu, fost ministru PNL al Finanțelor. Contractul de mentenanță ar fi fost încheiat între respectiva firmă și Departamenul pentru Situații de Urgență.

Firma care se ocupă de mentenanța ventilatoarelor din TIR-ul ATI aparține familiei fostului ministru Sebastian Vlădescu

Totodată, potrivit sursei menționate mai sus, oxigenul ar fi livrat de compania Linde România. De asemenea, în cadrul verificărilor derulate de autorități, este luată în considerare varianta ca, din greșeală, cineva ar fi crescut presiunea din instalația de exigen, lucru care a dus la blocarea ventilatoarelor.

ADVERTISEMENT

Societatea care asigură mentenanța acestora este deținută de familia fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Acesta este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. El ar fi încasat în jur de 3,3 de euro ca să asigure finanțare pentru reabilitarea căii ferate București – Constanța. Alexandru Sebastian Vlădescu, fiul fostului demnitar, și soția acestuia, Carmen Vlădescu, au împreună 50,5% din părțile sociale.

Firma mai are și alți acționari importanți, Ionel Manole, cu 34%, și Florin Gheorghe Coica cu 8%. Potrivit autorităților, reprezentantul companiei a refuzat să intre în TIR pentru a rezolva problema, chiar dacă i s-a oferit echipament complet de protecție.

ADVERTISEMENT

Contactați de jurnaliști, reprezentanții firmei au refuzat să comenteze întâmplările. În schimb, conducerea spitalului a declarat că oferă autorităților tot sprijinul necesar pentru realizarea anchetei.

„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR,” a transmis DSU.

ADVERTISEMENT

Concomitent, toate ventilatoarele din unitatea mobilă au intrat în avarie. Dintre cei opt pacienți aflați în interiorul acesteia, trei au intrat în stop cardio-respirator și au murit.

ADVERTISEMENT