News

Firma la care Piedone a fost director a intrat în insolvență. Ce datorii uriașe s-au acumulat

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, a fost director la Brai-Cata SRL, o firmă de salubritate.
21.05.2024 | 11:32
Firma la care Piedone a fost director a intrat in insolventa Ce datorii uriase sau acumulat
Piedone a fost director la o firmă specializată în reciclarea deșeurilor. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone este candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Primăria Capitalei. La începutul campaniei electorale, Piedone a figurat pe primul loc în sondajele de opine, dar după înscrierea în cursă a Gabrielei Firea acesta a coborât pe poziția a treia, după candidata susținută de PSD și după Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului.

Piedone a încasat aproape 100.000 lei ca director la Brai-Cata SRL

În ultimii ani, Piedone a bifat mandate la Primăria Sectorului 4 și la cea a Sectorului 5. În 2020, înainte de alegerile locale, acesta a fost angajat ca director la o societate comercială numită Brai-Cata SRL, de la care a încasat un venit anual de 99.430 lei, conform declarației de avere completate de Piedone în noiembrie 2020. Și fiica lui Piedone, Ana Maria,  a fost angajată ca secretară la Brai-Cata SRL, potrivit declarației de avere din februarie 2021.

ADVERTISEMENT

Brai-Cata SRL este specializată în colectarea și reciclarea deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice. Pe 6 noiembrie 2023, la Tribunalul București a fost înregistrat dosarul de insolvență al Brai-Cata SRL, în care societatea comercială figurează drept debitor, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

Creditori sunt Direcția generală de impozite și taxe locale a Sectorului 6, Cesionar – BDT Refuse Truck Rent SRL, City Insurace SA -în faliment- prin lichidator CITR filiala Cluj SPRL, Mud Recycling SRL și Cedent – Hyper Business Promotion SRL.  Pe 24 aprilie 2024, instanța a admis cererea de insolvență a Brai-Cata SRL.

ADVERTISEMENT

Termenul limită pentru înscrierea la masa credală este 10 iunie 2024, iar administrator judiciar provizoriu este DS INSOLV SPRL. În dosar se arată că urmează a se opera ridicarea de drept a dreptului de administrare al Brai-Cata SRL, constând în dreptul de a-și conduce activitatea, de a-și administra bunurile din avere și de a dispune de acestea, situație în care conducerea integrală a activității debitorului revine administratorului judiciar.

Se va face inventarierea bunurilor debitorului Brai-Cata SRL

Acesta are sarcina să dea dispoziție tuturor băncilor la care Brai-Cata SRL are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligația de înștiințare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar, în cazul în care operează ridicarea de drept a dreptului de administrare.

ADVERTISEMENT

S-a mai pus în vedere administratorului judiciar să convoace adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor sau membrilor persoanei juridice pentru desemnarea administratorului special în termen de maxim 10 de zile de la notificarea deschiderii procedurii de către administratorul judiciar provizoriu.

De asemenea, instanța a mai pus în vedere administratorului judiciar să efectueze în 60 de zile de la data pronunțării prezentei hotărâri inventarierea bunurilor debitorului, să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 (privind procedurile de prevenire a isolveției și de insolvență), și în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 97 din aceeași lege.

ADVERTISEMENT

Datoriile firmei erau de 112.307.212 lei

Termenele limită sunt următoarele: termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 10.06.2024; termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe – 01.07.2024; termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 26.07.2024; data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 08.07.2024.

Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru 18 septembrie 2024. Conform site-ului ANAF, consultat de FANATIK, datoriile Brai-Cata SRL la bugetele de stat erau de 45.700.649 lei la 31 martie 2024. Firma nu și-a depus încă la Ministerul Finanțelor rezultatele pe 2023. În 2022, datoriile totale ale firmei erau de 112.307.212 lei, în condițiile în care cifra de afaceri a fost de 110.424.751 lei, iar profitul net de 227.928 lei.

Față de anul 2017, când datoriile erau de 10.279.811 lei, acestea au devenit de 10 ori mai mari în 2022. Creșterea datoriilor a fost constantă în această perioadă: 25.451.602 lei (în 2018), 45.157.927 lei (în 2019), 76.914.826 lei (în 2020), 97.340.330 lei (în 2021). Cel mai bun an al firmei Brai-Cata SRL a fost 2016, când s-a înregistrat un profit net de 1.027.485 lei la o cifră de afaceri de 12.156.441 lei.

 

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită