News

Exclusiv. Nicolae Ciucă și-a deschis un cont în 2021 la banca unde lucrează fiul lui. Ce meserie are Ștefăniță

Nicolae Ciucă, premierul desemnat a doua oară de președintele Klaus Iohannis cu alcătuirea guvernului, este căsătorit și are un băiat. Deși a urmat Facultatea de Medicină, Ștefăniță activează de câțiva ani în IT.
23.11.2021 | 18:23
Exclusiv Nicolae Ciuca sia deschis un cont in 2021 la banca unde lucreaza fiul lui Ce meserie are Stefanita
Fiul premierului desemnat Nicolae Ciucă lucrează la o bancă, în domeniul IT
ADVERTISEMENT

Generalul Nicolae Ciucă (54 de ani) este premierul desemnat pentru a doua oară de președintele Klaus Iohannis, de această dată în fruntea unei coaliții PSD-PNL-UDMR. Imediat după ultima nominalizare, Nicolae Ciucă a vorbit despre perspectivele imediate ale noii alianțe politice.

”În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea țării.

ADVERTISEMENT

Practic, cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia COVID-19, criza energetică și, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR. 

Nicolae Ciucă, premier desemnat a doua oară de Klaus Iohannis

Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate în Romînia, precum și un program de măsuri sociale astfel încât să poată să fie acoperite toate problemele create de situația de criză în care ne regăsim. (…) Sper ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale”, a afirmat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Ciucă a mai fost premier, dar interimar, în intervalul 7-23 decembrie 2020. Numit ministru al Apărării Naționale pe 4 noiembrie 2019, Ciucă se remarcase anterior din postura de șef al Statului Major General (2015-2019).

La nivel salarial, familia Ciucă încasează venituri consistente. Premierul desemnat a raportat un salariu anual de 168.813 lei, completat cu o pensie specială anuală de 215.880 lei. Și soția demnitarului, Maria, primește pensie de serviciu de la MApN, 59.772 lei pe an.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Nicolae Ciucă, între Medicină și Informatică

Nicolae și Maria Ciucă au un băiat, Ștefăniță, care a urmat inițial cursurile Facultății de Medicină a Universității Carol Davila din Capitală, potrivit informațiilor FANATIK. Apoi, fiul premierului desemnat a făcut practica la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare Academician Vasile Cândea.

Anterior, Ștefăniță Ciucă terminase un colegiu din Focșani (2004-2008), ramura matematică-informatică. După câteva specializări în domeniul programării, fiul premierului desemnat a aprofundat Informatica și la o facultate privată, în intervalul 2015-2018.

ADVERTISEMENT

În paralel cu studiile, Ștefăniță Ciucă s-a și angajat în octombrie 2015 la o firmă din domeniul IT, unde a stat vreme de un an. Apoi, fiul lui Nicolae Ciucă și-a continuat periplul pe la diverse alte companii cunoscute în branșă, specializate mai ales în servicii software profesionale.

Nicolae Ciucă are bani la banca la care lucrează fiul lui

În primăvara lui 2019, Ștefăniță Ciucă s-a angajat la o cunoscută bancă din Capitală, unde inițial a ocupat funcția de analist financiar, potrivit informațiilor FANATIK. Apoi, băiatul lui Nicolae Ciucă a fost avansat, ocupându-se acum cu dezvoltarea diverselor strategii ale băncii respective.

De menționat este și faptul că, în ultima declarație de avere depusă de Nicolae Ciucă, în vara acestui an, apare la ”active financiare” și un cont de 80.000 lei deschis în 2021 chiar la banca la care lucrează Ștefăniță, potrivit FANATIK. Contul lui Nicolae Ciucă apare încadrat la categoria ”fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare”.

 

ADVERTISEMENT