Life

Fiul cel mic al lui Baboiash, diagnosticat cu autism: “Îmi era greu să accept”

Fiul cel mic al lui Baboiash a fost diagnosticat cu autism la vârsta de cinci ani. Cântărețul a vorbit despre cum este viața de părinte în această situație.
14.06.2022 | 17:08
Fiul cel mic al lui Baboiash diagnosticat cu autism Imi era greu sa accept
Baboiash, dezvăluiri despre fiul său, diagnosticat cu autism. Sursa foto: Capturi Pro TV/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Baboiash a vorbit despre Luca, fiul său cel mic, care a fost diagnosticat cu autism în urmă cu trei ani. Manelistului i-a fost greu să accepte acest lucru, în primă fază, dar el și soția lui au mers înainte și au încercat să-i ofere băiețelului lor o viață normală.

Fiul cel mic al lui Baboiash a fost diagnosticat cu autism

Cântărețul a vorbit despre cum este viața de părinte al unui copil care suferă de o tulburare din spectrul autist. Este vorba despre sindromul Asperger.

ADVERTISEMENT

Florin Baboi, pe numele său real, a venit cu soția sa, Alexandra în platoul emisiunii lui Cătălin Măruță. Artistul a recunoscut că la început i-a fost foarte greu să accepte faptul că fiul său suferă de o astfel de afecțiune.

Luca a primit acest diagnostic la vârsta de 5 ani, iar acum are aproape opt ani. Baboiash l-a dus pe fiul său la mai mulți doctori după ce a aflat diagnosticul.

ADVERTISEMENT

“Am aflat târziu pentru că medicul la care mergeam frecvent ne spunea că era răsfățat, că are un frățior mai mare, că e normal să vorbească mai greu, să aibă anumite obiceiuri din cauza tabletei, din cauza telefonului… Iar nouă ne convenea răspunsul. (…)

El vorbea doar când voia, doar din desene animate, doar de pe tabletă, am pus toate astea pe baza tehnologiei. Tehnologia nu are vină în boala asta, doar că te ține un pic prizonier. Așa se nasc copiii, pur și simplu. (…)

ADVERTISEMENT

Am făcut investigații la 3 – 4 doctori ca să mă conving, că îmi era greu să accept. E o lovitură ciudată. Te dărâmă, dar dacă nu învățăm să acceptăm, să cerem ajutorul, nici nu-l vom primi și nici nu vom avea parte de informații. ”, a declarat Baboiash în emisiunea La Măruță, de la Pro TV.

Baboiash l-a contactat pe Marcel Prodan

Artistul l-a contactat pe Marcel Prodan, fostul impresar al Alexandrei Stan, pentru a-i cere ajutorul în legătură cu Luca, din moment ce și el este, la rândul său, tată unui copil cu autism.

ADVERTISEMENT

“Oamenii nu conștientizează, nu vin la primele semne. De multe ori părinților le este greu să accepte. Nu mai folosesc nicio aplicație când mă duc undeva, că el știe toate străzile. (…)

L-am sunat pe Marcel Prodan, are și el un copil care a dezvoltat aceeași chestie ca al nostru. Ne-a îndrumat către Crina Nedelcu.”, a mai spus interpretul de muzică de petrecere.

Fiul lui Baboiash face terapie, iar părinții săi se gândesc la el ca la un copil special. Mai mult, cântărețul a renunțat la vicii, la mașini și haine de lux de când a aflat diagnosticul lui Luca.

“Am renunțat la vicii, nu mai beau, nu mai fumez, merg cu bicicleta, nu mai merg cu mașini de lux. Mă îmbrac cu branduri normale și fac asta pentru suflet. (…) Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un copil special.”, a adăugat el.

Manelistul îi îndeamnă pe oameni să meargă la medic atunci când simt că ceva nu este în regulă. Baboiash și Alexandra mai au un fiu, Alex, în vârstă de 10 ani.

ADVERTISEMENT