News

Fiul femeii moarte după un CT în Târgoviște nu își revine: ”Medicul a țipat la ea, asistenta era șocată”

Femeia care a murit într-o clinică privată din Târgoviște, după ce a băut substanță de contrast înainte de un CT, a fost certată de medic pentru că nu se simțea bine.
17.08.2022 | 21:41
Fiul femeii moarte dupa un CT in Targoviste nu isi revine Medicul a tipat la ea asistenta era socata
O femeie a murit după un CT în Târgoviște. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 51 de ani venise la clinică pentru un examen CT de torace, însă a început să se simtă rău în timpul procedurii. Pentru că tușea și respira cu dificultate, medicul a certat-o.

Mărturie a fiului femeii moarte după un CT

Din păcate, la scurt timp a murit după ce a băut șase pahare de substanță de contrast, lucru necesar pentru examenul de computer tomograf (CT). Femeia suferea de cancer mamar și avea nevoie de o examinare atentă în zona toracelui. Fiul, care a însoțit-o, nu își revine din șoc și rememorează cele trăite.

ADVERTISEMENT

”Am văzut prin crăpătura ușii era în fund, tușea foarte foarte tare și nu a durat două secunde, a ieșit doamna doctor și a zis: sunați la ambulanță că îi este rău.

Când a intrat a doua oară a țipat la ea, i-a zis să țină capul jos, ți-am zis să ții capul jos. Dup-aia și-a dat și ea seama că îi este rău și nu făcea că așa vrea ea.

ADVERTISEMENT

Nu știu, a fost ciudat. Apoi o oră și jumătate nu a mai băgat-o nimeni în seamă, o întrebau doar dacă vrea extraveral sau apă”, a povestit fiul îndurerat, conform Antena 3.

Angajatele clinicii au sunat la ambulanță prea târziu, fiind depășite de situație, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

”O oră și jumătate au resuscitat-o. Auzeam o dată la 50 de sec un aparat: se recomandă șoc, se recomandă șoc. Nu știu dacă i-au făcut test. Ea nu se știa alergică decât la o substanță și oriunde se ducea, spunea. Nu știu care era, dar cred că era piafen.

Dar ea, oriunde se ducea, spunea nu îmi faceți d-asta, că îmi este rău. Asistenta era mai șocată decât mine, intrase în panică mai rău decât mine.

ADVERTISEMENT

Sunt multe lucruri care lasă de bănuit. Nu știu dacă au testat-o, nu știu dacă i-au acordat primul ajutor până a venit ambulanța. Impresia mea este că nu mai avea ce să îi facă, inima era oprită” a adăugat bărbatul.

Doctorul Dorin Matier, director medical la Ambulanța Dâmbovița, a explicat că femeia nu a mai putut fi salvată: ”La sosire a fost găsit un pacient de sex feminin, 51 de ani, aflat în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare inițiate de personalul unității sanitare. Echipajul nostru era un echipaj cu medic. A efectuat manevrele de resuscitare conform protocoalelor timp de peste o oră, din păcate, fără rezultat”. Cel mai probabil, familia va acționa în judecată clinica.

ADVERTISEMENT