News

Fiul generalului Gabriel Oprea își deschide propria companie de protecție și pază. Juniorul a angajat-o pe fosta consilieră a tatălui

Fiul lui Gabriel Oprea îi calcă pe urme tatălui său, general de armată, însă o face în domeniul privat. Tânărul și-a înființat propria firmă de pază și protecție.
19.05.2022 | 17:59
Fiul generalului Gabriel Oprea isi deschide propria companie de protectie si paza Juniorul a angajato pe fosta consiliera a tatalui
După ce s-a căsătorit și a devenit tată, fiul lui Gabriel Oprea se lansează puternic în afaceri / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Gabriel Oprea Jr. se relansează în afaceri și vrea să dea lovitură cu o nouă companie, înființată cu 4 luni în urmă. Tânărul vrea să profite de expertiza tatălui său în domeniu militar și să o aplice în cadrul unei firme de pază.

Gabriel Oprea Jr. s-a asociat cu fiul unui patron de televiziune

Fiul fostului ministru Gabriel Oprea și-a înființat, cu 4 luni în urmă, compania Romanian Premium Security SRL, care va oferi servicii de protecție și pază, ridicare și livrare a banilor cu ajutorul unor mașini blindate, gărzi de corp și chiar activități de ordine și siguranță publică.

ADVERTISEMENT

În această afacere, Oprea Jr deține 50%, el fiind asociat cu Paul Păcuraru, fiul patronului postului de televiziune Realitatea TV, Maricel Păcuraru. Acesta controlează cealaltă jumătate din business prin intermediul societății PHG International Security SRL, pe care o deține în proporție de 100%.

Administratorul firmei de pază a lui Oprea Jr este Adela Loredana Vasile (fostă Popescu), despre care presa a scris că a fost consiliera de comunicare a lui Gabriel Oprea. Aceasta a fi reușit performanța de a primi trei decorații de la doi președinți ai României, Traian Băsescu și Klaus Iohannis, la propunerea lui Gabriel Oprea. Adela Popescu a fost secretar executiv al UNPR, a lucrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar în 2011 și-a susținut teza de doctorat sub îndrumarea fostului ei șef, la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”.

ADVERTISEMENT

Afaceri de familie: fiul fostului ministru mai are business-uri cu mama și cumnatul său

Aceasta nu este singura afacere pe care Gabriel Oprea Jr o deține. El mai apare asociat în societatea New Generation Trading SRL, cu domeniu de activitate ”baruri și alte activități de servire a băuturilor”, care în 2020 a avut o cifră de afaceri nulă. Aici, fiul fostului ministru este asociat unic, iar administrator este Sanda Oprea, mama lui.

Un alt business de familie este Meg Premium SRL, cu o vechime pe piață de 7 ani. Aici, Oprea Jr este asociat în părți egale cu Tudor Alexandru Marius, cumnatul său. Firma are ca obiect de activitate ”activități specifice restaurantelor”.

ADVERTISEMENT

Gabriel Oprea Jr are 26 de ani și a reușit să-și construiască, încă din adolescență, imaginea unui ”prințișor” de bani gata, care se plimbă în mașini scumpe și își permite să-și satisfacă orice poftă. El a cochetat și cu o carieră politică, fiind numit secretar executiv al UNPR, aripa tânără.

Fiul lui Oprea s-a căsătorit și a devenit tată

În 2019, fiul fostului ministru de interne a lucrat, timp de două luni, la Ministerul Agriculturii. El nu a avut statut de funcționar public și nu a depus declarație de avere. Scopul angajării a fost, se pare, dorința tatălui său ca băiatul lui ”să se maturizeze”.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după această experiență, Gabriel Oprea Jr s-a căsătorit cu iubita lui, Davida, iar în august 2021 a devenit pentru prima dată, tată.

Gariel Oprea nu mai deține funcții publice de aproape 7 ani

Gabriel Oprea are 61 de ani și a fost ministru al Apărării Naționale (decembrie 2009 – mai 2012) și ministrul al Afacerilor Interne, în două rânduri (decembrie 2008 – ianuarie 2009 și martie 2014 – noiembrie 2015).

Oprea senior a mai fost prefect al municipiului București (2002-2003) și a avut mai multe mandate în Parlamentului României, atât ca senator cât și ca deputat. Gabriel Oprea a renunțat la funcțiile publice după scandalul provocat de moartea polițistului Bogdan Gigină, în octombrie 2015, care a suferit un accident de motocicletă în timp ce se afla în coloana care îl însoțea pe fostul ministru, în timpul unei deplasări.

ADVERTISEMENT