News

Fiul judecătoarei care s-a urcat beat la volan și a omorât o femeie, adus la Parchetul General pentru audieri

12.09.2020 | 20:29
Fiul judecatoarei care sa urcat beat la volan si a omorat o femeie adus la Parchetul General pentru audieri
Mihai Dafinescu/ Foto: sgorj.ro
ADVERTISEMENT

Mihai Dafinescu, fiul unei judecătoare din Novaci (jud. Gorj), care s-a suit băut la volanul mașinii și a lovit apoi o femeie de 52 de ani, care a murit apoi la spital, a fost adus la București pentru a fi audiat la Parchetul General. După ce a lovit femeia, tânărul de 25 de ani a fugit de la locul accidentului.

Accidentul a avut loc pe 19 august, iar după tragedie tânărului i s-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, omor din culpă și fugă de la locul accidentului.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse citate de  gorjonline.ro, în prima declarație dată procurorilor, Dafinescu a susținut că nu și-a dat seama că a lovit-o pe femeie, astfel că nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat și s-a dus acasă.

Judecătoarea a intrat în concediu medical

Aceeași publicație susține că mama sa, judecătoarea Elena Dafinescu, și-a luat concediu medical și încearcă să obțină un certificat medical care să ateste că fiul său suferă de probleme psihice. În acest caz, Mihai Dafinescu ar putea scăpa de o sentintă de condamnare la închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Victima lui Dafinescu este o femeie de 52  de ani care se întorcea acasă de la muncă însoțită de fiul ei, mergând pe marginea drumului. Șoferul a lovit-o provocându-i răni grave la cap astfel că medicii nu au mai reușit să-i salveze viața.

După ce a fugit de la locul accidentului, poliția din Gorj a organizat filtre pe drumurile din județ, fără să reușească însă să-l prindă pe autor.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a predat a doua zi la poliție, iar oamenii legii l-au pus să sufle în etilotest care a arătat o concentrație de 0,05 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, autorul accidentului a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei întrucât de la momentul accidentului până la prezentarea la poliție trecuseră mai bine de 10 ore.

ADVERTISEMENT