ADVERTISEMENT
News

Fiul judecătoarei din Novaci, care a omorât o femeie cu mașina, lăsat în libertate de instanța din Craiova

Autor: Adrian Baciu | 27.04.2021 | 14:46
Fiul judecătoarei din Novaci, care a omorât o femeie cu mașina, lăsat în libertate de instanța din Craiova
Fiul judecătoarei din Novaci, care a omorât o femeie cu mașina, lăsat în libertate de instanța din Craiova. Sursa foto: viatagorjului.ro

Decizie surprinzătoare și contestată luată de instanța din Craiova. Fiul judecătoarei din Novaci, care a omorât o femeie cu mașina, a fost lăsat în libertate.

ADVERTISEMENT

Mihai Dafinescu, băiatul magistratei din județul Gorj, se află după gratii de la sfârșitul lunii august, fiind acuzat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Tânărul de 26 de ani s-a urcat băut la volan și a ucis o femeie de 52 de ani, care se întorcea seara de la muncă, alături de fiul său, adolescent.

Fiul judecătoarei din Novaci, lăsat în libertate de instanța din Craiova. Acesta a omorât o femeie cu mașina

La niciun an de la tragedia de la Novaci, acolo unde fiul preşedintei Judecătoriei din oraș a accidentat mortal cu maşina pe care o conducea o femeie și a fugit de la locul accidentului, Judecătoria Craiova a luat o decizie inexplicabilă: eliberarea bărbatului.

ADVERTISEMENT

”În temeiul art. 348 Cod Procedură Penală, art. 242 alin. 2 Cod Procedură Penală raportat la art. 211 Cod Procedură Penală şi art. 215 ind.1 Cod Procedură Penală, dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luat faţă de inculpatul Dafinescu Mihai, trimis în judecată în dosarul nr. 147/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 07.01.2021 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, prev. de dispoziţiile art. 192 alin.1 şi 2 şi art. 338 alin.1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Dafinescu Mihai la data rămânerii definitive a prezentei încheieri penale, dacă nu este arestat la domiciliu sau preventiv în altă cauză”, se arată în decizia instanţei, potrivit Adevărul.

Cum era de așteptat, în urma acestei sentinţe, rudele femeii care a fost ucisă şi mai mulţi localnici au organizat un protest în faţa Judecătoriei Novaci.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că Dumitru Constantin, fratele femeii care a murit, a spus că mama tânărului inculpat trebuie să se suspende din funcţia de preşedinte a Judecătoriei Novaci pe perioada procesului pentru a nu-l influența.

Acuzații grave aduse fiului judecătoarei

Tragedia din Novaci în urma căreia Mihai Dafinescu a ajuns după gratii, temporar, a avut loc pe 19 august 2020. După eveniment, tânărului i s-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, omor din culpă și fugă de la locul accidentului.

ADVERTISEMENT

Victima tânărului a fost o femeie de 52 de ani care se întorcea acasă de la muncă însoțită de fiul ei, mergând pe marginea drumului. Tânărul a lovit-o provocându-i răni grave la cap astfel că medicii nu au mai reușit să-i salveze viața.

După ce a fugit de la locul accidentului, poliția din Gorj a organizat filtre pe drumurile din județ, fără să reușească însă să-l prindă pe autor.

ADVERTISEMENT

Dafinescu s-a predat a doua zi la poliție, iar oamenii legii l-au pus să sufle în etilotest care a arătat o concentrație de 0,05 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, autorul accidentului a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!