News

Fiul lui Adrian Năstase e asociat la o firmă care nu a plătit la timp băuturile răcoritoare. Mihnea a investit într-un camping de lux

Mihnea, fiul cel mic al lui Adrian Năstase, este investitor în turism. Una din firmele prin care se derulează afacerea de pe plaja Corbu a fost chemată în instanță.
16.05.2022 | 09:03
Fiul lui Adrian Nastase e asociat la o firma care nu a platit la timp bauturile racoritoare Mihnea a investit intrun camping de lux
Mihnea, fiul lui Adrian Năstase, are o afacere pe litoralul Mării Negre / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Năstase a fost ministru de externe, între 1990 și 1992, premier al României, între decembrie 2000 și decembrie 2004, dar și președinte al Camerei Deputaților, funcție pe care a avut-o în două mandate diferite, 1992-1996 și 2004-2006. Fostul politician are doi fii, Andrei și Mihnea, acesta din urmă fiind asociat la o firmă care a fost citată recent în instanță.

Fiul lui Adrian Năstase a fost consilier de europarlamentar la Bruxelles

Numele lui Adrian Năstase a fost implicat în dosare grele precum „Trofeul calității”, în care a fost acuzat că și-ar fi finanțat campania electorală din 2004 din taxele plătite de firmele care s-au înscris la concursul „Trofeul Calității”, organizat, în acel an, de Inspectoratul de Stat în Construcții.  Pe 5 mai 2010, DNA l-a trimis în judecată pe Adrian Năstase, pentru luare de mită și șantaj.

ADVERTISEMENT

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în această speță. Apoi, pe 6 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian, pentru șantaj și luare de mită, în timp ce soția sa, Dana, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Pe 23 iulie 2014, Adrian Năstase a fost eliberat condiționat, după ce executase o treime din pedepsele cumulate în urma condamnărilor din cele două dosare. De atunci, Năstase nu a mai apărut în prim-plan, exprimându-și din când în când părerile despre evenimentele din viața politică pe blogul său.

ADVERTISEMENT

Cel care apare des în presă este fiul său cel mic, Mihnea. Inițial, acesta a încercat să urmeze o cariere politică, la fel ca tatăl său. Astfel, Mihnea Năstase a lucrat la Bruxelles, între 2015 și 2017, la cabinetul europarlamentarului PSD Cătălin Ivan, unde a ocupat funcția de consilier în domeniul politicii externe.

Mihnea Năstase e implicat în trei firme prin care se derulează afacerea de la Corbu

Între 2017 și 2019. Mihnea Năstase a lucrat tot la Bruxelles, în funcția de consilier politic al delegației române social-democrate din Parlamentul European. Fiul lui Năstase a revenit în România, unde a fost, pentru nici 4 luni, între 25 iulie și 4 noiembrie 2019, consilier onorific al vicepremierului Mihai Fifor, pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

ADVERTISEMENT

Din 2019, Mihnea Năstase a renunțat la cariera de consilier și s-a implicat într-o afacere din domeniul turismului, un camping de lux aflat pe plaja de la Corbu. Proiectul a cuprins ridicarea de corturi pe două terenuri, a căror suprafață totală este de 11.000 metri pătrați. Au mai fost amplasate containere sanitare cu dușuri, o terasă cu bar, un spațiu de alimentație publică, investiția fiind de aproximativ 100.000 de euro.

Complexul de la Corbu a fost inaugurat vara trecută de către Mihnea și soția sa, Corina, cu care s-a însurat tot în 2021. Afacerea se derulează prin intermediul a trei firme, Wild Beach Resort SRL (la care Mihnea deține 90% din capitalul social și e administrator, iar Corina are 10%), Wild Beach Corbu Camping SRL (la care Mihnea are 9,1% cotă de participare, iar Corina 90,9%) și Wild Beach Corbu SRL.

ADVERTISEMENT

Firma lui Mihnea Năstase nu a achitat contravaloarea produselor, de aproximativ 7.000 de lei

La acestă din urmă firmă, Mihnea Năstase are o cotă de particpare de 50%, iar 50% are un prieten, Iulian Dănilă, care este și administrator. Numele Wild Beach Corbu SRL apare ca pârât, conform FANATIK, într-un dosar înregistrat pe 2 noiembrie 2021 la Judecătoria Sectorului 4, reclamant fiind Coca Cola HBC România SRL. Practic, Coca Cola a livrat marfă către Wild Beach Corbu SRL, iar aceasta nu a fost plătită la timp, astfel că s-a ajuns în instanță.

Pe 21 ianuarie 2022, instanța a luat act de renunțarea la judecată, pentru că Wild Beach Corbu SRL își achitase între timp datoria. “Prin formularul de cerere înregistrat pe rolul acestei instanțe la data de 02.11.2021, reclamanta Coca Cola HBC România SRL a solicitat obligarea pârâtei Wild Beach Corbu SRL la plata sumei de 6979,15 lei cu titlu de debit, precum și a cheltuielilor de judecată”, se arată în decizia judecătorilor, consultată de FANATIK.

“În motivarea cererii, reclamanta a arătat că între părți s-au desfășurat relații contractuale, însă pârâta nu a achitat contravaloarea produselor livrate, fără a formula vreo obiecțiune cu privire la debitul restant. Reclamanta a depus la data de 07.12.2021 cerere prin care a arătat că pârâta a achitat debitul restant, solicitând instanței să constate că acțiunea a rămas fără obiect. Ulterior, la solicitarea instanței de a preciza dacă mai insistă în cerere, iar în caz contrar să depună cerere de renunțare la judecată, reclamanta a depus la data de 05.01.2022 cerere de renunțare la judecată.”, se  mai arată în hotărârea judecătorilor.

ADVERTISEMENT