News

Fiul lui Andrei Pleșu a fost reținut! Avocata lui Mihai susține că acesta are probleme de sănătate

06.04.2019 | 15:28
Fiul lui Andrei Plesu a fost retinut Avocata lui Mihai sustine ca acesta are probleme de sanatate

Mihai Pleșu, fiul lui Andrei Pleșu a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de droguri. Avocata acestuia susține însă că el are probleme cardiace severe și că anchetatorii l-ar fi lipsit pe acesta de asistența medicală de specialitate și i-ar fi încălcat mai multe drepturi.

Avocata fiului lui Andrei Pleșu vorbește despre acuzațiile aduse acestuia

Sandra Grădinaru, avocata lui Mihai Pleșu, spune că procurorii DIICOT au comis vicii de procedură în cazul clientului său. Ea a afirmat că din documentele pe care le-au întocmit procurorii nu reiese clar dacă el este acuzat de trafic sau doar de consum de droguri și că anchetatorii nu l-au lăsat nici măcar să își sune avocatul.

Mai mult decât atât, Simona Grădinaru susține că fiul lui Andrei Pleșu are probleme cu inima de circa cinci ani și că a suferit două infarcturi miocardice. El ar mai suferi de hipertensiune arterială și ar avea stent pe arteră. Avocata îi acuză pe procurori că nu l-au tratat corespunzător pe clientul său.

Mihai Pleșu a fost reținut de procurorii DIICOT, sub acuzația de trafic de droguri

Ce spune avocata lui Mihai Pleșu despre cum a fost acesta tratat de DIICOT

“El nu a fost lăsat să se întindă, nu a avut posibilitatea nici să se întindă şi nici să mănânce absolut nimic. La ora 8,00, i s-a luat sânge în condiţiile în care nici nu a fost consultat de un specialist cardiolog”, a afirmat Sandra Grădinaru, conform libertatea.ro.

Grădinaru mai afirmă și că nu este nicio legătură între Mihai Pleșu și persoana din Iași care ar fi distribuit substanțele și că fiul lui Pleșu nici măcar nu ar cunoaște acea persoană. „Acuzaţia constă în faptul că, în toată această perioadă, în aşa-zisa reţea, s-ar fi comercializat 6,43 grame canabis la un preţ de 60 de lei gramul.

Nu se ştie cum au fost cântărite aceste 6 grame de canabis, iar toată această cantitate de 6 grame ar fi fost comercializată în mai multe tranşe de un gram şi ceva fiecare de către o altă persoană din Iaşi cu care nu se reţine vreo legătură directă între această persoană de sex feminin din Iaşi şi clientul meu”, a susţinut avocatul.

Mihai Pleșu este acuzat de trafic și de consum într-un dosar de trafic de droguri de risc (cannabis) și droguri de mare risc (ecstasy). El a fost reținut sub 24 de ore și va fi adus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.