Fotbal intern

Fiul lui Ilie Dumitrescu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri! Cum a fost prins Sică

26.02.2021 | 10:13
Fiul lui Ilie Dumitrescu a fost trimis in judecata pentru trafic de droguri Cum a fost prins Sica
ADVERTISEMENT

Sică Dumitrescu, unul dintre fiii fostului internaţional Ilie Dumitrescu, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic intern de stupefiante de mare risc.


S-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire

UPDATE, 26 februarie, ora 10:14 / Noi detalii din cazul trimiterii în judecată a lui Sică Dumitrescu pentru comercializare de droguri au ieșit la iveală, iar fiul fostul mare fotbalist Ilie Dumitrescu a fost prins după ce s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire.

ADVERTISEMENT

Conform gândul.ro, o superbă polițistă de la Crimă Organizată s-a infiltrat în anturajul lui Sică Dumitrescu, iar acesta s-a îndrăgostit imediat de ea, fără să bănuiască ceva. Cei doi au devenit în scurt timp foarte apropiați, iar fostul fotbalist a început să-i povestească detalii despre traficul de droguri pe care îl face.

Sică Dumitrescu a sperat că noua sa cucerire va intra alături de el în afacere, însă totul s-a dus de râpă pentru fiul fostului internațional care acum riscă o pedeapsă uriașă.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 25 februarie, ora 14:22

Fiul lui Ilie Dumitrescu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri! Vindea cocaină lângă cafeneaua familiei

DIICOT a emis astăzi un comunicat prin care anunţa că doi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru trafic intern de droguri. Unul dintre cei doi acuzaţi este Sică Dumitrescu, fiul fostului internaţional Ilie Dumitrescu.

„Prin rechizitoriul din data de 24.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, sub măsura controlului judiciar, a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de mare risc și complicitate la trafic intern de droguri de mare risc.

ADVERTISEMENT

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, la data de 14.01.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană desfășoară activități de comercializare de cocaină pe raza municipiului București.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 18.01.2021, în apropierea unui restaurant din centrul Capitalei, cei doi inculpați au comercializat către o persoană o cantitate de cocaină, în schimbul sumei de 1.350 de lei.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.    

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, se arată în comunicatuk DIICOT.

Gândul anunţă că restaurantul la care se face referire în comunicatul DIICOT este o cafenea situată pe Cheiul Dâmboviţei, local ce aparţine familiei Dumitrescu.

Cel de-al doilea inculpat, din câte se pare fiul unui cadru militar, şi Sică Dumitrescu au fost surprinşi în cursul zilei de 18 ianuarie a.c. în timp ce vindeau cocaină unei persoane, în schimbul sumei de 1.350 de lei.

Poate sta la închisoare între 15 şi 20 de ani

Articolul 386 din Codul Penal se referă la Traficul ilicit de droguri şi stipulează pedepsele pe care le pot primi cei doi inculpaţi. Astfel, Sică Dumitrescu poate primi o sentinţă drastică, între 15 şi 20 de ani de închisoare.

„CRIME ȘI DELICTE CONTRA SĂNĂTĂȚII PUBLICE – Traficul ilicit de droguri –

Art. 386. – Jurisprudență

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea sau alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare strictă de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este detențiunea severă de la 15 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.

(3) Cu pedeapsa prevăzută în alin. (2) se sancționează și introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, în scopurile prevăzute la alin. (1).

(4) Dacă fapta prevăzută în alin. (3) are ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este detențiunea severă de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.

(5) Organizarea, conducerea sau finanțarea faptelor prevăzute în alin. (1)-(4) se sancționează cu maximul pedepsei prevăzute pentru fapta comisă, iar dacă acest maxim este neîndestulător se poate aplica o pedeapsă până la maximul ei general“, se arată în Codul Penal.

ADVERTISEMENT