Fotbal intern

Oţelul are viitorul asigurat: fiul lui Iulian Apostol visează să bată Barcelona

Iulian Apostol s-a retras, dar pasiunea pentru fotbal i-a insuflat-o lui David, băiatul său de 7 ani. Campioană acum şase ani, Oţelul a promovat din Liga a patra în a treia şi are ambiţii din...
28.08.2017 | 14:42
Otelul are viitorul asigurat fiul lui Iulian Apostol viseaza sa bata Barcelona

Iulian Apostol s-a retras, dar pasiunea pentru fotbal i-a insuflat-o lui David, băiatul său de 7 ani. Campioană acum şase ani, Oţelul a promovat din Liga a patra în a treia şi are ambiţii din ce în ce mai mari. Gălăţenii se gândesc la viitor şi îşi pregătesc puştii care se vor bate de la egal la egal peste câţiva ani cu granzii FCSB sau Dinamo.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi


David, fiul lui Iulian Apostol, este unul dintre ei, iar directorul de imagine al divizionarei a treia este speră să-şi vadă băiatul făcând performanţă. Mai ales că vede în el calităţi de fotbalist.

“Nu vreau să fiu subiectiv, mă bucur că îi place sportul. Loveşte mingea cu ambele picioare, se antrenează zilnic câte trei-patru ore, e cel mai bine că stă toată ziua pe teren. E un atu că nu mai e cu televizorul, cu telefoanele, că ne-au înnebunit, cu play-stationul… Mă bucur că a renunţat la lucrurile astea. Nu mai ştiu cum eram eu la 7-8 ani, dar el e preocupat de minge”, ne-a mărturisit Iulian Apostol.

Puştiul de şapte ani al fostului campion al României e sigur că-şi va depăşi părintele: “Tati a fost un mare fotbalist, dar acum nu mai poate să joace că l-au faultat mulţi la spate. Îmi place foarte mult să dau goluri. Sigur o să dau mai multe goluri decât tata şi cred că o să ajung mai bun ca tati”. Fiul lui Apostol are gânduri mari la echipa gălăţeană: “Vreau să joc la Oţelul apoi să batem o echipă mare. Eu ţin şi cu Barcelona, de acolo îmi place de Messi pentru că e bun”.

Promite cupele europene la Galaţi

Cu titlul de campion în palmares, meciuri în Liga Campionilor şi la naţionala României, Apostol a acceptat să o ia de la zero cu CS Oţelul, dar gândul lui zboară tot la meciurile europene: “Avem datoria să nu lăsăm Oţelul Galaţi să dispară atât de devreme. Istoria ne obligă ca în cel mai scurt timp să readucem pe prima scenă fotbalul de la Galaţi. Avem o responsabilitate mare, ne bucură că suntem parte a acestui proiect, nu e uşor să iei totul de la zero, să devii credibil. Suntem euforici, visăm ca nişte copii să readucem fotbalul de primă ligă aici şi în zece ani să vorbim din nou de  cupele europene”.

Se bate cu Reghecampf în SUA

Dacă n-a reuşit ca jucător să ”prindă” un contract afară, Apostol s-a făcut patron în străinătate. Şi-a deschis academie de fotbal tocmai peste Ocean: ”Sunt implicat într-un proiect în SUA, suntem doi români şi un cetăţean american, avem echipe în două state: UTAH şi Wyoming, dar acolo lucrurile sunt total diferite” . Fost campion cu Unirea Urziceni, Iulian se luptă în America cu un alt fost campion al României: “Zona unde este Laurenţiu Reghecampf, Nevada, e foarte deschisă fotbalului, sunt foarte multe academii, sute de şcoli de fotbal şi mergem des în turnee în toată zona aia”