Life

Fiul lui Leo Iorga a trecut peste durere. Sfatul de suflet dat mamei sale 

Fiul cel mare al lui Leo Iorga i-a dat un sfat de suflet mamei sale, Paula Iorga, la doi ani de când artistul a murit.
03.11.2021 | 13:13
Fiul lui Leo Iorga a trecut peste durere Sfatul de suflet dat mamei sale
Fiul lui Leo Iorga a trecut peste durere. Sfatul de suflet dat mamei sale. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Edy, fiul cel mare al lui Leo Iorga, a făcut mărturisi emoționante, la doi ani de când tatăl său s-a stins din viață. Fostul solist al trupei Compact a murit pe 2 noiembrie 2019, la 54 de ani.

Paula, soția regretatului artist, dar și cei doi băieți ai lor, Edy și Paul, i-au făcut acestuia parastasul de doi ani, la Cimitirul Bellu din Capitală.

ADVERTISEMENT

Copiii artistului vizitează regulat mormântul tatălui lor de la Cimitirul Bellu. Fiul său cel mare a declarat că i-a oferit un sfat important mamei sale, Paula Iorga.

Fiul lui Leo Iorga a trecut peste durere. Sfatul dat mamei sale

Edy se teme pentru Paula, mama lui și a lui Paul, soția lui Leo Iorga, despre care spune că este o fire luptătoare. Tânărului îi este teamă că mama sa ar putea rămâne singură și a rugat-o să se gândească foarte bine la ea.

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi de acord ca mama lui să-și refacă viața și speră că nu va rămâne singură, pentru că nu se știe niciodată cât de des se vor mai vedea în viitor.

„Mama este o fire luptătoare, chiar dacă încă e afectată, încearcă să nu ne arate. I-am zis să se gândească foarte bine la ea, pentru că nu aș vrea să rămână singură.

ADVERTISEMENT

Am avut o discuție foarte sinceră în care i-am spus că aș fi de acord cu ea, i-aș respecta decizia dacă, vreodată, s-ar pune problema să își refacă viața. Nu zice nimeni să o iei de la capăt, să iubești, să te căsătorești, dar măcar să ai o persoană lângă tine, ar ajuta mult.

Tata e de neînlocuit, clar. Mă gândesc că, la un moment dat, va muri și bunica și va rămâne complet sigură. Noi vom fi mereu pe lângă ea, dar vom avea și noi la un moment dat familii și nu știm dacă ne vom mai vedea zi de zi”, a mai spus Edy pentru click.ro. 

ADVERTISEMENT

Edy vine regulat la mormântul tatălui său

Leo Iorga a murit în urmă cu doi ani, răpus de cancer, boala cu care s-a luptat ani de zile. Edy și Paul, băieții regretatului artist, se ocupă de mormântul acestuia și îl îngrijesc regulat. Edy a dezvăluit că el și fratele său vin cu schimbul la cimitir.

Paula Iorga vine mai rar la București. Aceasta s-a retras temporar la casa de vacanță de la Eforie, de care are grijă.

„Merg destul de des la Bellu. Merg de câte ori pot. În perioada asta dintre valuri am fost destul de ocupat, dar ajung de două ori pe lună cel mai rar, iar cel mai des, aproape săptămânal. Fac cu schimbul cu fratele meu, curățăm, dăm cu mătura, schimbăm bateriile la candele.

Mama merge mai rar, pentru că ea s-a retras temporar la mare (n.r. la pensiunea de la Eforie). S-a dus astă vară la mare, să aibă grijă de vilă și nu s-a mai întors. Tatăl ei, adică bunicul nostru, a murit și a mai rămas acolo cu bunica”, a declarat fiul cel mare al lui Leo Iorga pentru sursa citată anterior.

Edy a mai spus că slujba de pomenire a avut loc la Cimitirul Bellu. Din cauza restricțiilor nu a fost organizată o masă. În schimb, copiii artistului au oferit pachete celor nevoiași.

Recent, Edy a găsit o imagine alături de tatăl său, amândoi aflându-se în vizită la Cimitirul Bellu. Tânărului îi este foarte dor de artist și nici nu l-a mai visat de ceva vreme.

Slujba de pomenire în sine am făcut-o la cimitir, la Bellu, cu părintele nostru duhovnic, iar masa s-a transformat într-o donație către o mănăstire, din care au făcut pachete pentru sărmani. 

Dragoș Frîncu, părintele duhovnic, și cel mai bun prieten al lui tata, a compus o melodie pe care a cântat-o la chitară, în memoria tatălui nostru.

A fost un moment frumos. Din păcate, nu l-am mai visat pe tata, mi-e foarte dor de el. M-am uitat zilele astea printre poze și, culmea, am o poză de acum aproape 20 de ani, cu el la Cimitirul Bellu”, a continuat Edy.

De ce a murit Leo Iorga

Leo Iorga

a pierdut lupta cu cancerul pe 2 noiembrie 2019. Deși a fost operat de câteva ori în străinătate, boala a revenit de fiecare dată.

Prima intervenție a suferit-o în 2011, atunci când i-a fost îndepărtată tumoarea canceroasă de la plămâni. Faptul că a fost un fumător înrăit i-a agravat starea de sănătate. Artistul fuma chiar și patru pachete de țigări pe zi.

În 2014, cântărețul a suferit o operație pe creier pentru extirparea unei tumori de 3 cm. După o intervenție care a durat trei ore, tumoarea a fost complet eliminată. Un an mai târziu, artistului i-a fost extirpată glanda suprarenală stângă, care nu mai funcționa normal de câțiva ani.

Ultima sa intervenție chirurgicală a avut loc în Germania. Medicii i-au depistat o tumoare canceroasă și la femur. Lei Iorga mai avea un singur plămân, după ce i-a fost extirpat cel bolnav.

Starea i s-a înrăutățit în ultimul an, atunci când a ajuns pe mâna medicilor din cauza unei pneumonii. Leo Iorga s-a stins cu puțin timp înainte de aniversarea trupei Compact. Artistul urma să fie prezent la eveniment și să cânte alături de foștii colegi.

ADVERTISEMENT