News

Fiul lui Liviu Dragnea a rămas fără permis. A fost surprins cu 142 km/h, într-o mașină de 200.000 de euro

Fiul lui Liviu Dragnea s-a ales cu permisul suspendat, după ce a circulat cu peste 140 km/h, la bordul unui bolid de lux, în valoare de 200.000 de euro.
05.05.2023 | 17:17
Valentin Ștefan, fiul lui Liviu Dragnea, a depășit viteza cu un Audi prezentat de vloggerul Andy Popescu / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Youtube Andy Popescu / Facebook
ADVERTISEMENT

Valentin Ștefan Dragnea, fiul fostului președinte al Camerei Deputaților, a dat în judecată IPJ Teleorman și a solicitat anularea unui proces verbal de contravenție, în urma căruia s-a ales cu permisul suspendat.

Fiul lui Liviu Dragnea a intrat pe contrasens cu 142 km/h

Procesul în faza de apel urmează să înceapă la Tribunalul Teleorman, după ce, în februarie, Judecătoria Videle a respins cererea pe fond a tânărului afacerist.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor din dosar, fiul lui Liviu Dragnea a fost surprins de camerele radar pe data de 23 septembrie 2022, în timp ce circula pe DE 70 București-Alexandria. În dreptul kilometrului 66, mașina marca Audi, condusă de Valentin Ștefan Dragnea, a efectuat manevra de depășire încălcând linia continuă, circulând pe contrasens cu o viteză de 142 km/h.

Drept urmare, fiul lui Liviu Dragnea s-a ales cu 6 puncte-amendă, 6 puncte-penalizare și sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pe o perioadă de 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Valentin Ștefan Dragnea s-a plâns că polițistul a scris ilizibil

Fiul lui Liviu Dragnea a solicitat anularea procesului verbal de contravenție, invocând vicii de formă: fapte descrise insuficient (scris parțial ilizibil), neindicarea clară a locului săvârșirii contravenției și lipsa indicării limitei de viteză pe sectorul de drum indicat.

De asemenea, Valentin Ștefan Dragnea a arătat că în privința ”situației de fapt descrisă de agentul constatator în cuprinsul procesului-verbal, petentul doar a dedus că ar fi vorba despre efectuarea unei manevre de depășire în zona de acțiune a indicatorului ”depășire interzisă”, situație care nu corespunde realității”.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Liviu Dragnea are mașină ca a lui Cristiano Ronaldo, doar că mai puternică

Din dosar reiese că în momentul în care a fost surprins de radar, fiul lui Liviu Dragnea se afla la bordul unui automobil cu numărul de înmatriculare B…YHM. Mașina este una celebră în rândul amatorilor de motoare puternice, după ce în urmă cu doi ani a fost prezentată pe Youtube de celebrul vlogger Andy Popescu.

Mai exact, este vorba despre un Audi RS7 4.0 V8, cu 400 CP și 1.000 Nm. Potrivit vloggerului, motorul bolidului a fost modificat de la 400 CP la 800 CP, de o cunoscută firmă de tuning auto, iar la vremea respectivă mașina era prezentată clienților drept una ”de prezentare”. Popescu spune că un astfel de model, fără dotări, costă 130.000 de euro, însă ”exemplarul” prezentat ajunge la 200.000 de euro. Inclusiv Cristiano Ronaldo conduce un model Audi RS7, care are un motor standard.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor obținute de FANATIK de la Registrul Național de Publicitate Mobiliară, în august 2020, societatea Nutrelo Media Advertising (în prezent South Sun Energy), deținută de Valentin Ștefan Dragnea, a achiziționat în leasing un automomobil Audi RS7 4.0, fabricat în anul 2019.

În ultimele șase luni, Nutrelo Group a achiziționat mașini de peste 300.000 de euro

Conform aceleași surse, fiul lui Liviu Dragnea și-a împrospătat parcul auto de lux achiziționând, în ultimele luni, alte câteva modele scumpe: un BMW X5 XDrive 30D (fabricat în 2021) – preț de piață: 70-75.000 euro, un BMW X5 M (fabricat în 2022) – preț de piață: 130-160.000 euro și un Mercedes Benz GLE 400D 4Matic Coupe (fabricat în 2022) – preț de piață: 100.000 de euro.

Toate achizițiile au fost făcute în sistem leasing prin grupul Nutrelo, în perioada septembrie 2022 – ianuarie 2023. Nutrelo Group SA, firma la care fiul lui Liviu Dragnea deține 80% din părțile sociale, a declarat, în 2021, o cifră de afaceri record, de 42,5 milioane lei și un profit net de 2,58 milioane lei.

Valentin Ștefan Dragnea este un împătimit al mașinilor scumpe și puternice. În 2019, presa scria că avea o colecție în care se regăseau modele de top pentru acea vreme, precum: BMW X5, VW Golf 6 R (tunat cu 78.000 de euro), Audi S3, Audi A8, Skoda Octavia RS sau Rover.

ADVERTISEMENT