News

Fiul lui Liviu Dragnea va produce energie verde pe un teren de 460.000 mp, în Turnu Măgurele. Și fiica fostului lider PSD apare în afacere

Fiul lui Liviu Dragnea vrea să finalizeze procedurile de intrare pe piața de energie verde, care va fi produsă la Turnu Măgurele, în județul Teleorman.
04.10.2023 | 10:57
Fiul lui Liviu Dragnea va produce energie verde pe un teren de 460000 mp in Turnu Magurele Si fiica fostului lider PSD apare in afacere
Valentin și Alexandra Dragnea, copiii fostului lider PSD, au intrat într-o afacere cu energie verde / Colaj foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

South Sun Energy, companie controlată de Valentin Ștefan Dragnea, a preluat un teren de peste 460.000 de metri pătrați situat în Turnu Măgurele, pe care intenționează să instaleze panouri solare. Societatea deține și un aviz tehnic de racordare la un important distribuitor de energie electrică din România.

Fiul lui Liviu Dragnea pregătește de un an intrarea pe piața de energie

În vara anului trecut, fiul lui Liviu Dragnea a schimbat denumirea și obiectul de activitate al uneia dintre societățile din grupul Nutrelo (Nutrelo Food SRL), cu scopul de a intra pe piața producătorilor de energie verde. FANATIK a scris, în urmă cu câteva luni, despre planurile lui Valentin Ștefan Dragnea, după ce a renunțat la echipa de fotbal Turris Turnu Măgurele.

ADVERTISEMENT

Așa a luat naștere South Sun Energy, societate care are ca unic asociat Nutrelo Grup SA, cel mai mare producător de cereale din județul Teleorman, deținut de Dragnea Jr. (80%) și Gabriel Putineanu (20%).

Terenul a aparținut firmei înființate de un director Tel Drum

FANATIK a aflat că, în urmă cu câteva săptămâni, South Sun Energy a preluat de la Nutrelo Group un teren uriaș, de 460.163 mp, situat pe raza municipiului Turnu Măgurele, în valoare de 1,27 milioane lei. Tranzacția a fost considerată un ”aport în natură”, care a dus la majorarea capitalului social al South Sun Energy.

ADVERTISEMENT

Terenul a aparținut unei alte societăți, Gransiloz SRL, care a fuzionat prin absorbție cu Nutrelo Group, în anul 2018. Gransiloz a fost fondată în anul 2018 de Petre Pitiș, director al Tel Drum, considerat unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

Odată cu transferul terenului, compania lui Valentin Ștefan Dragnea a preluat și certificatul de urbanism remis de primăria Turnu Măgurele, precum și un aviz tehnic de racordare pentru producători semnat în aprilie 2023 de Distribuție Energie Oltenia SA. Drept urmare, investiția ulterioară (amplasarea de dispozitive de producere a energiei solare și racordarea la distribuitorul regional) va fi finalizată de South Sun Energy SRL.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii iulie, fiul fostului lider PSD a mai deschis o firmă, care are același obiect de activitate, producția de energie electrică, Stal Energy SRL, unde asociată minoritară este sora lui Dragnea Jr. Maria Alexandra.

Atât Stal Energy, cât și South Sun Energy au sediul social la aceeași adresă, în satul Lița din județul Teleorman. Tot aici este și sediul Nutrelo Group.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a tăiat prețul la energie

În 2018, pe vremea când era președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea înfiera companiile care fac profit din energie și care plătesc un impozit pe profit extrem de mic. ”În domeniile despre care am vorbit până acum, în energie, în gaze, în justiție, la jocurile de noroc, acum e impozit pe profit, dar ei n-au profit, uitați-vă la cifra de afaceri, totuși”, spunea Liviu Dragnea în 2018.

Tot Liviu Dragnea se lăuda că a fost primul politician care a plafonat prețul la energie electrică și termică.

„Eu am plafonat prețul la energia electrică și la gaze. Am făcut-o în interesul poporului român, dar ceea ce încearcă guvernul, zilele astea, este de o ticăloșie fără limite!

Acest guvern de trădători îi amenință pe români cu pierderea locuințelor pentru neplata facturilor la energie și la gaze! Opriți-vă slugilor!

Obligația voastră este bunăstarea românilor, nu lăcomia stăpânilor voștri de la multinaționale!”, a mai povestit Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce a scris presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16...
Ce a scris presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
Horoscop azi 6 decembrie. Teribilă zi pentru nativii acestei zodii
Horoscop azi 6 decembrie. Teribilă zi pentru nativii acestei zodii
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română