Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale și și-a lansat într-o emisiune televizată cartea autobiografică “În slujba țării”. Atmosfera festivistă a fost însă stricată de dezvăluirile legate de rolul pe care l-a avut acesta la conducerea batalionului “Scorpionii roșii” în luptele de la Nassiria, din Irak, apărute într-o anchetă a celor de la Recorder.
Doi generali italieni, participanți direcți la luptele din 2004, au susţinut că militarii români, conduși de Nicolae Ciucă, nu au avut o implicare directă, ci au asigurat din punct de vedere al pazei o zonă din afara oraşului. Mai mult, un fost poliţist militar român l-a acuzat pe Ciucă că a refuzat să-i sprijine pe poliţiştii militari români prinşi într-o ambuscadă în Nassiria.
Nicolae Ciucă este căsătorit cu Maria, care a lucrat și ea în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Cei doi au un singur copil, pe Ștefăniță, care a absolvit, în 2018, Facultatea de Informatică din cadrul Univerității Româno-Americane. De atunci, fiul lui Nicolae Ciucă a lucrat pentru mai multe firme din domeniul IT, iar în 2019 a fost angajat de Raiffeisen Bank.
Ștefăniță Ciucă a ocupat, inițial, funcția de “senior financial analyst”, iar apoi a fost numit în cea de “business intelligence developer”, pe care o ocupă și în prezent. Se pare, însă, că fiul lui Nicolae Ciucă este tentat să își schimbe locul de muncă, deoarece și-a creat, conform datelor consultate de FANATIK, un cont pe o platformă dedicată recrutărilor de personal, RocketReach.
Fiul lui Nicolae Ciucă și-a completat CV-ul, iar el potae fi contactat pe e-mail și telefonic de companiile interesate. La descrierea abilităților, Ștefăniță Ciucă a completat că acestea includ Business Intelligence, Microsoft SQL Server, Planificare strategică, Leadership, Public Speaking și multe altele.
RocketReach oferă acces instantaneu la informații de contact verificate pentru peste 700 de milioane de profesioniști din peste 35 de milioane de companii, stimulând strategiile de recrutare, vânzări și marketing. Această platformă cuprinzătoare reunește date din mai multe surse pentru a construi cea mai mare bază de date din lume cu toate industriile.
RocketReach este o platformă de descoperire a contactelor care furnizează e-mailuri verificate și apeluri directe pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a construi relații și de a-și dezvolta afacerile. Cu cea mai mare bază de date de afaceri cu informații de contact profesionale, RocketReach le permite utilizatorilor să pătrundă și să se conecteze cu potențiali angajați din diverse industrii.
RocketReach reunește date de contact profesionale din diverse surse, inclusiv site-uri web ale companiei, directoare online, rețele sociale, baze de date publice și surse proprietare. Algoritmii avansați verifică e-mailurile și numerele de telefon în timp real pentru a asigura acuratețea. Utilizatorii pot căuta după nume, companie, titlul postului, locație și peste 100 de alte filtre pentru a identifica persoanele de contact potrivite.
Ștefăniță Ciucă deține un profil și pe linkedin, conform datelor consultate de FANATIK, o altă platformă de recrutare, mai cunoscută în România, în care specifică faptul că vorbește engleza și germana. Conform presei economice, un “business intelligence developer” are un salariu care ajunge, în medie, la 2.600 de euro net pe lună. Există mai multe beneficii extrasalariale pentru acest tip de job, cum ar fi bonus de performanţă, prime de sărbători, tichete de masă.
De asemenea, mai beneficiază de abonament la servicii medicale private, asigurări de viaţă, abonament la sala de sport, timp de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra remote, traininguri tehnice de soft skills şi leadership, programe şi conferinţe dedicate, cursuri gratuite de limbi străine (engleză, germană, franceză), acces la platforme de e-learning, oportunităţi de dezvoltare a carierei locale şi internaţionale, comunităţi interne de dezvoltare (experţi, comunităţi agile de practică, inteligenţă artificială).
Un “business intelligence developer”, așa cum este fiul lui Nicolae Ciucă, analizează şi transformă în obiective şi concluzii clare, acţionabile, volumele de date asociate activităţii unui business, contribuind astfel la optimizarea performanţei sale. Rolul unui “BI developer” este de a explora şi valorifica datele pentru a facilita deciziile de business, identificând tendinţe şi analizând diverse scenarii.