News

Fiul lui Sorin Cîmpeanu s-a infectat cu Covid-19 la o petrecere de Revelion: „A trebuit să facă test, a ieșit pozitiv”

Sorin Cîmpeanu recunoaște că fiul său s-a infectat cu Covid-19 de Revelion, când era la o petrecere, iar participanții nu au purtat masca de protecție.
17.01.2022 | 22:13
Fiul lui Sorin Cimpeanu sa infectat cu Covid19 la o petrecere de Revelion A trebuit sa faca test a iesit pozitiv
ADVERTISEMENT

Ministrul educației a recunoscut că fiul său a luat coronavirus după ce a participat la o petrecere de Revelion, alături de mai multe persoane.

El a susținut că fiul său a purtat masca, dar ceilalți participanți nu, așa că boala s-a transmis.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Sorin Cîmpeanu s-a infectat cu Covid-19. Cum a aflat acesta

Fiul său nu a avut simptome, ci a aflat din greșeală că are Covid-19, deoarece a trebuit să se testeze pentru alt scop, și atunci a aflat că, de fapt, este infectat.

„De asta e bine să fie testele generalizate, a mers pentru o altă problemă, a trebuit să facă test, a ieșit pozitiv”, a spus ministrul, la digi24.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, el a ținut să precizeze cât de important este ca toată lumea să respecte regulile sanitare, mai ales purtarea măștii de protecție, deoarece acest lucru ne poate scăpa de infecție.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că fiul său este vaccinat.

Sorin Cîmpeanu, declarații despre siguranța în școli

Ministrul a mai vorbit și despre cât de sigure sunt școlile din țara noastră în plin val cinci al pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acesta a acordat nota 7,6 din zece situației actuale, precizând că cifra ar fi aproape de maxim dacă ar fi efectuate teste.

„Dacă ar exista teste, siguranța din școli  ar fi de 9,5. Acum, e de 7,6”, a spus ministrul, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a precizat că masca este deosebit de importantă și ea trebuie purtată mereu la ore.

Sorin Cîmpeanu spune că elevii care nu merg la școală după confirmarea unui caz primesc absență

Ministrul a explicat că elevii care nu merg la școală atunci când se confirmă un caz de Covid vor primi absențe, deoarece legea arată că orele se mută în online abia după trei cazuri confirmate.

„Definiția focarului e valabil de mulți ani, e valabilă pentru gripă și alte boli. Trei cazuri înseamnă focar. Dacă sunt 12 cazuri în 12 clase, nu se închide

Trei e numărul cazurilor folosite în Franța. Acolo nu au fost închise școlile deloc. Dacă sunt șase-șapte cazuri, ei intră în izolare, restul merg la școală”, a mai precizat el.

„DSP face anchetă la primul caz și se stabilesc contacții direcți. Elevi din clasă care au purtat mască nu sunt cintacți direcți. Școala se desfășoară cu prezență fizică dacă nu sunt contacți direcți. Copiii care nu vin la ore sunt absenți. În caz de simptome specifice nu se pun absențe”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT