ADVERTISEMENT
News

Fiul Mamei Omida, reținut de polițiști după ce l-a amenințat pe Marcel Vela

Autor: Ana Mirea | 28.08.2020 | 20:53
Fiul Mamei Omida, reținut de polițiști după ce l-a amenințat pe Marcel Vela
Acesta l-a amenințat pe ministrul Marcel Vela, iar acum este cercetat pentru incitare la ură sau discriminare.

Viorel Gongoi, unul dintre liderii comunității rome din România, a făcut, într-un live pe Facebook, afirmații șocante, spunând că polițiștii care se ocupă de clanuri în cadrul Poliției Capitalei sunt corupți și „se vând pe 200 de dolari”.

ADVERTISEMENT

Acesta l-a amenințat pe ministrul Marcel Vela, iar acum este cercetat pentru incitare la ură sau discriminare.

În cuprinsul actului de sesizare reiese faptul că în data de 24.08.2020, în spațiul virtual a fost lansată o sesiune video, în care Gongoi utilizează frecvent expresii și opinii ce pot constitui acte de incitare la discriminare la adresa unor categorii sociale și profesionale, la adresa statului și a instituțiilor sale, dar și a poporului român.

ADVERTISEMENT

Viorel Gongoi: membrii Poliției Capitalei „se vând pe 200 de dolari”

Într-un live pe contul său de Facebook, care acum a fost șters de pe rețeaua socială, Gongoi i se adresează direct ministrului Marcel Vela: ”Băi omule, băi Vela, tu ești de undeva din Mehedinți, de-acolo. Cum poți să fii așa…? Băi Vela, întreabă-mă pe mine, pe Motoi Viorel zis Gongoi… Întreabă-mă pe mine de departamentul celor care se ocupă de grupările infracționale. Să-ți spun eu, Gongoi, ce notă poartă departamentul ăsta al tău și cât de cretini și de corupți sunt.”

El îl îndeamnă pe ministru „să se trezească” și să vadă de ce oameni este înconjurat. Îi mai solicită Ministrului de Interne să-l primească pentru a-i explica ce fac cu adevărat polițiștii bucureșteni, care ar trebui să păzească interlopii.

ADVERTISEMENT

„Dacă vrei despre departamentul ăsta al Poliției Capitalei, întreabă-mă pe mine, domnul Vela, că îți spun eu. Niște … care se vând pe 200 de dolari. (…) Sau unul dintre ei, pe care-l cunosc eu de acolo, pentru o bucată de…, ce a reușit ăsta să facă, că trăia cu o prostituată de la mine de aici, din cartier.”, a mai spus Gongoi, în cadrul aceluiași live.

Viorel Motoi, supranumit Gongoi, este unul dintre liderii acceptați ai comunității rome din România. Acesta este fiul Mariei Motoi, cunoscută sub numele de „mama Omida”, cea mai puternică vrăjitoare din țară, care a murit în anul 1995.

ADVERTISEMENT

Viorel Motoi este cunoscut în comunitate ca „judecător de stabor”, o instanță paralelă care funcționează ca o curte de mediere în cazurile de conflicte dintre romi.

Poliția Capitalei anunță că ancheta în acest caz este continuată de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul infracțiunii de incitare la ură sau discriminare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!