Sport

Fiul unui fost mare internațional, surpriza pregătită de islandezi României. A dat goluri pentru Real Madrid!

Islanda atacă România cu un jucător surpriză. Fiul unui fost mare internațional și care a dat goluri la Real Madrid și Barcelona.
02.09.2021 | 18:01
Fiul unui fost mare international surpriza pregatita de islandezi  Romaniei A dat goluri pentru Real Madrid
ADVERTISEMENT

Naționala României revine la Reykjavik la aproape un an distanță de la cea mai mare deziluzie din cariera de antrenor a lui Mirel Rădoi, pierderea barajului de calificare la EURO 2020.

De atunci, Islanda a trecut printr-un schimb de generații, iar „vikingii” se află acum într-o degringoladă totală: președintele Federației a demisionat, cei mai importanți jucători lipsesc, iar tensiunea e maximă din cauza unui scandal sexual.

ADVERTISEMENT

Islanda amenință România cu Andri Gudjohnsen, fiul fostului mare jucător al lui Chelsea și al Barcelonei

Andri Gudjohnsen are 19 ani (bineînțeles tot atacant!) și a venit la academia lui Real Madrid în 2018, iar în meciul cu România ar putea debuta la naționala mare. Este evaluat la un milion de euro și evoluează pentru echipa U19 a madrilenilor, cu care mai are contract până anul viitor.

Andri Gudjohnsen în tricoul lui Real Madrid
Andri Gudjohnsen în tricoul lui Real Madrid

La naționala Islandei U19, are patru goluri marcate în zece meciuri, iar la celelalte loturi de tineret are 22 de meciuri și zece reușite.

ADVERTISEMENT

A impresionat încă din primul său an la Real Madrid, când a înscris 31 de goluri în 29 de partide, șase chiar în ultimul meci al sezonului. Nu fuge de duelurile fizice și lovește bine mingea cu capul având o înălțime de 1,88 metri: „E un jucător complet. Îi place să primească mingea în adâncime, își ajută tot timpul colegii și e foarte inteligent pe teren. A crescut foarte mult la nivel de interpretare a jocului”, a fost caracterizarea făcută de antrenorul său, Manu Fernandez.

A fost promovat rapid la Real Madrid U19 de fostul mare atacant al madrilenilor, Raul Gonzales, unde a continuat evoluțiile bune. Chiar și așa e puțin probabil ca în acest sezon Carlo Ancelotti să apeleze la serviciile sale și cel mai probabil nu va fi debutat la echipa mare.

ADVERTISEMENT

Andri Gudjohnsen are o cotă mai mare decât Jovan Markovici, Andrei Cordea sau Denis Drăguș

Atacantul islandezilor are o cotă de 1.000.000 de euro, de cinci ori mai mult față de Jovan Markovici, de la U Craiova, și de trei ori mai mult de cât Andrei Rațiu, fundașul dreapta al celor de la Huesca, echipa din Segunda Division.

Fiul lui Gudjohnsen de la Real Madrid e mai bine cotat și decât Andrei Vlad (900.000de euro) și Mihai Aioanei (650.000 de euro), Dragoș Nedelcu (400.000 de euro) și Adrian Rus (500.000 de euro), Dorin Rotariu (800.000 de euro), Andrei Cordea (600.000 de euro) sau Denis Drăguș (900.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Sveinn Aron Gudjohnsen, a fost deja convocat la naționala mare, însă nu e în lot pentru meciul cu România

Sveinn Aron Gudjohnsen, fiul cel mare al fostului star al lui Chelsea și Barcelona, este atacant la fel ca tatăl său și are 23 de ani. A început fotbalul în 2011 la „La Masia”, academia de fotbal a Barcelonei, deși tatăl său se transferase de la Barcelona la Monaco încă din 2009 și a rămas acolo timp de patru ani.

Atacantul este evaluat conform transfermarkt la doar 350.000 de euro, în timp ce Barcelona a plătit pentru transferul tatălui său nu mai puțin de 12 milioane de euro celor de la Chelsea în 2006. Sveinn Aron Gudjohnsen a fost cumpărat în 2017 de la o echipă din Islanda de La Spezia, de unde a mai fost împrumutat la Ravenna și Odense, iar acum tocmai s-a transferat în Suedia la Elfsborg.

Sveinn Aron Gudjohnsen are doar patru meciuri la naționala Islandei și nu a reușit să marcheze până acum, nefiind convocat pentru meciul cu România. A debutat pe 31 martie într-un meci cu Liechtenstein, câștigat cu 4-1, și a fost titular. Mult mai faimosul său tată este o adevărată legendă a fotbalului islandez. Eidur Gudjohnsen a jucat 88 de meciuri la naționala Islandei și a marcat nu mai puțin de 22 de goluri. Ajuns la 42 de ani, fostul mare atacant a fost numit antrenor secund la naționala Islandei la finalul anului trecut.

Eidur Gudjohnsen a scris istorie pentru fotbalul islandez la Chelsea și Barcelona

În afară de Sveinn Aron și Andri Gudjohnsen, Eidur Gudjohnsen mai are încă un fiu, care e de asemenea fotbalist. Fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona face parte și el dintr-o familie de fotbaliști. Tatăl său a jucat la echipe precum Anderlecht sau Bordeaux în anii 80-90, iar la naționala Islandei a evoluat în 73 de meciuri (14 goluri). În Belgia, a câștigat de trei ori titlul și de două ori Cupa, iar în 1986 a jucat împotriva Stelei în semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

Eidur Gudjohnsen i-a călcat pe urme tatălui său și a scris istorie la Chelsea și Barcelona pentru fotbalul islandez. A cucerit două tilturi de campion în Anglia, iar în tricoul catalanilor a câștigat eventul în 2009, Liga Campionilor și Supercupa Europei, apoi încă un titlu cu PSV Eindhoven. În total, islandezul are în palmares nu mai puțin de 12 trofee.

Iar tradiția fotbalistică merge mai depare în familia Gudjohnsen. Celălalt fiul al său, Daniel este junior la academia lui Real Madrid, ambii veniți de la „La Masia”. Fostul mare jucător al lui Chelsea și Barcelona mai are și un frate de doar 20 de ani, Arnor Borg Gudjohnsen, care a crescut la juniorii lui Swansea, iar acum joacă în Islanda. Așadar, în familia Gudjohnsen există nu mai puțin de șase actuali sau foști fotbaliști și toți atacanți!

Daniel Tristan joacă la Real Madrid U17, după ce a plecat de la Barcelona și e atacant la fel ca tatăl și bunicul său. A fost deja convocat la naționala Islandei U17, unde are două meciuri.

  • 3 puncte are România după primele 3 meciuri
  • 2-1 a fost a fost scorul ultimei înfruntări directe de la Reykjavik
  • 1.000.000 de euro e cota lui Andri Gudjohnsen
  • 12 trofee a cucerit tatăl său, printre care și Liga Campionilor cu Barcelona

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,36 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT