ADVERTISEMENT
News

Fiul unui preot din Iași, reținut pentru trafic de droguri. Poliția a descoperit zeci de saci cu substanțe interzise. Video

Autor: Adrian Baciu | 02.09.2020 | 10:31
Fiul unui preot din Iași, reținut pentru trafic de droguri. Poliția a descoperit zeci de saci cu substanțe interzise. Video
Fiul unui preot din Iași, reținut pentru trafic de droguri. Poliția a descoperit zeci de saci cu substanțe interzise. Sursa foto: Facebook

Fiul unui cunoscut preot din județul Iași a fost reținut de procurorii DIICOT pentru deținere și trafic de droguri.

ADVERTISEMENT

În cursul nopții de marți spre miercuri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Iași un număr de șapte membrii ai unei rețele de traficanți de droguri.

Printre aceștia se află și fiul unui preot din Târgu Frumos, o localitate din județul Iași. Acesta a fost arestat pentru trafic de droguri, după audieri care s-au întins pe durata întregii nopți.

ADVERTISEMENT

Fiul unui preot din Iași a fost reținut sub acuzația de trafic de droguri

A fost un adevărat maraton de percheziții în cursul nopții trecute în mai multe locații din județul Iași. În urma acestei acțiuni a polițiștilor și a angajaților DIICOT, s-au descoperit zeci de saci cu droguri, din locaţii situate în judeţ, 40 de saci provenind numai de la una din acestea, în satul Feredeni – Deleni, scrie Ziarul de Iași.

Rețeaua de trafic de droguri vizată de forțele MAI deținea imense plantaţii de cannabis. Acțiuni de percheziție s-au derulat şi la casa, discoteca, clubul şi piscina deţinute de familia cunoscutului preot paroh Nicolae Zugravu de la Biserica ”Sfânta Parascheva“ din Târgu Frumos, fiul acestuia fiind un membru important al rețelei.

ADVERTISEMENT

În urma perchezițiilor, procurorii au recurs la arestarea preventivă a șapte membrii din această rețea. Sursa citată informează că printre ei se numără și Zugravu Iulius Petre de 33 de ani, fiul cunoscutului Preot Zugravu din orașul Târgu Frumos județul Iași.

Acuzațiile anchetatorilor sunt de trafic cu droguri de risc si trafic cu droguri de mare risc. Audierile au durat pe aproximativ întreg cursul nopții la sediul Serviciului Teritorial Iași al Direcției de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism. Suspecții au beneficiat oe parcursul audierilor de dreptul la apărare, fiindu-le asigurați în acest sens apărătorii aleși.

ADVERTISEMENT

Anunțul DIICOT după acțiunea din Iași

Joi, cei șapte presupuși traficanți de droguri vor fi trimiși în fata judecătorilor de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru întreaga activitate infracțională comisă.

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Iaşi şi S.C.C.O. Vaslui au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a judeţului Iaşi, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

ADVERTISEMENT

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecţii au înfiinţat mai multe culturi de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în scopul obţinerii unor importante cantităţi de cannabis destinate comercializării en-gros. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suspecţii au achiziţionat cantităţi importante de droguri de mare risc (mdma-ecstasy, mdma-pulverulent), pe care, ulterior, le-au comercializat tinerilor de pe raza municipiului Iaşi şi a oraşului Hârlău.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate două culturi de cannabis indoor şi outdoor, precum şi droguri de mare risc“, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!