News

Flacăra eternă din Cimitirul Eroilor din Timişoara a fost stinsă. Explicaţia lui Nicolae Robu

03.09.2019 | 15:31
Flacara eterna din Cimitirul Eroilor din Timisoara a fost stinsa Explicatia lui Nicolae Robu
Flacăra eternă din Timișoara a fost stinsă. Sursa foto: Opinia Timișoarei

Și eternitatea are sfârșitul ei! Flacăra eternă din Cimitirul Eroilor din Timișoara s-a stins pentru că primarul orașului de pe Bega, Nicolae Robu, nu a plătit facturile către E.on Gaz. Cimitirul arată, de altfel, într-o stare deplorabilă, iar reprezentanții spun că de vină este primăria că nu se ocupă de el.

Flacăra eternă din Timișoara nu mai e eternă

Mormintele eroilor noștri nu au mai fost curățate de buruieni de ceva vreme, iar primarul Robu nu a fost foarte interesat să plătească gazul, astfel că unul din cele mai importante simboluri, flacăra eternă, a fost stins. Primarul orașului Timișoara a constatat cu indignare că flacăra nu se mai aprinde și a lansat câteva acuzații.

„Sunt extrem de indignat, la maximum, am insistat şi aseară, când am aflat, să se reaprindă făclia. (…). Era o sumă insignifiantă de plătit, de sub şase mii de lei, pe care îi plăteam instantaneu. Banii au fost plătiţi luni dimineaţa, numai că nu s-a putut da drumul la gaz până astăzi (…), pentru că s-a constatat că nu s-a făcut revizie de doi ani la instalaţia de gaz şi că trebuia plătită acum să se facă, circa 260 de lei. S-a plătit imediat şi s-a dat drumul. Este absolut condamnabil, la maximum, că s-a întâmplat aşa ceva”, a declarat Robu într-o conferință de presă, notează agerpres.ro.

flacăra eternă timișoara
Nicolae Robu s-a declarat indignat că E.on a tăiat gazul din cimitir. Sursa foto: Sursa de vest

Cine trebuie să se ocupe de cimitir?

În Cimitirul de pe Calea Lipovei sunt înmormântați eroii Revoluției din decembrie 1989. Administrația Cimitirului dă vina pe Asociația Horticultura, care ar trebui să aibă grijă de morminte, scrie libertatea.ro. Explicația acestei societăți este că a plouat prea mult în ultima vreme în Timișoara și că reprezentanții Horticultura au avut de onorat numeroase evenimente, fapt ce explică buruienile uriașe care năpădesc mormintele.