ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Flagrant în Liga 2! Incredibil: managerul general Veolia, sponsorul principal de la Petrolul, ar fi încercat să mituiască un arbitru. S-a propus arestarea preventivă! Ce a hotărât azi Tribunalul

Autor: Cosmin Crăciun | 28.03.2021 | 12:09
Flagrant la Liga 2. Oficialul unui club a încercat să mituiască un arbitru!

Oficialul unei formații din Liga 2 a încercat să mituiască un arbitru! Mai exact, a încercat să îi ofere între 4000 și 6000 de euro unui arbitru. O persoană a fost ridicată de polițiști!

ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 martie, ora 12:10 / Managerul general al companiei Veolia, Mihai Dogaru, care are și funcția de vicepreședinte la clubul Petrolul, a fost reținut și dus la audieri, cu propunere de arestare preventivă, după ce a încercat să mituiască un arbitru pentru a ajuta formația prahoveană în lupta pentru obținerea unui loc în play-off-ul din Liga 2.

Conform digisport.ro, tribunalul a decis însă să comute pedeapsa în control judiciar.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 martie, ora 23:00 / A reacționat și clubul ploieștean la informațiile apărute despre ancheta care îl vizează pe vicepreședintele Petrolului. „Ca urmare a informaţiilor apărute în presă cu privire la faptul că Direcţia Generală Anticorupţie a iniţiat o investigaţie pentru presupuse fapte penale ale unui reprezentant al clubului nostru, dorim să precizăm urmatoarele: FC Petrolul Ploieşti nu are calitate procesuală în nicio cauza penală şi înţelege respectarea caracterului nepublic a actiunii demarate de autorităţile române. Clubul tratează cu maximă seriozitate această situaţie şi va depune toate eforturile pentru aflarea adevarului”, au transmis „lupii galbeni” printr-un comunicat.


UPDATE, 27 martie, ora 21:20 / Digisport anunță că persoana investigată este Mihai Dogaru, managerul general al companiei Veolia, sponsorul principal al Petrolului. Dogaru este și vicepreședintele clubului din Ploiești. El ar fi cel care i-a promis arbitrului Antonie 5.000 de euro pentru a se asigura că CS Mioveni nu câștigă meciul cu Aerostar Bacău.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 martie, ora 20:24 / Conform sport.ro, persoana prinsă în flagrant ar fi un apropiat al Petrolului Ploiești. Acesta ar fi încercat să îi ofere mită centralului Andrei Antonie, cel care va oficia partida CS Mioveni – Aerostar Bacău. Arbitrului Bucureștean i s-ar fi promis cinci mii de euro pentru a îi încurca pe argeșeni, rezultat care ar putea ajuta „lupii galbeni” în lupta pentru promovare.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 27 martie, ora 18:49 /

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor disponibile, persoana care a vrut să ofere mită se află în anturajul unei formații care nu se află în acest moment pe poziție de play-off, dar care ar putea profita de jocul rezultatelor pentru a putea ajunge între primele 6.

DGA și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au organizat un flagrant, în urma căruia au reușit să provoace ridicarea pentru audieri a persoanei acuzate.

ADVERTISEMENT

Flagrant la Liga 2! Tentativă de mituire a unui arbitru

Numele celor implicați nu au fost făcute publice, însă Digi 24, citat de Digisport, anunță că este vorba despre o persoană din anturajul „unui club mic, din provincie”.

Departamentul de integritate al FRF a descoperit că cel acuzat voia să ofere între 4000 și 6000 de euro pentru ca o echipă dintre primele șase să piardă în ultima etapă a sezonului regular.

ADVERTISEMENT

De rezultat ar fi profitat o formație care se află, în acest moment, în afara primelor poziții. Partidele decisive din sezonul regular se vor disputa duminică, de la ora 15:00.

Trebuie remarcat că formațiile din provincie, aflate pe poziții din afara play-off-ului, dar care încă păstrează șanse de promovare sunt CS Mioveni (locul 7), Csikszereda Miercurea CIuc (locul 9) , Universitatea Cluj (locul 10) și Petrolul Ploiești (locul 11).

Și BBC a aflat de show-ul din „B”!

Situația din cel de-al doilea eșalon este de-a dreptul nemaiîntâlnită în fotbalul românesc. Înaintea ultimei etape, nu mai puțin de 11 echipe au șanse să fie în play-off. În același timp, oricare ar putea să își piardă locul printre primele șase.

„Mergem în cel mai spectaculos campionat din Europa, în acest moment. Unde anume, vă întrebaţi. Serie A, Ligue 1, Bundesliga? Nu, vorbesc despre a doua divizie din România.

Ne-a atras atenţia pentru că, în mod remarcabil, înaintea ultimei etape, primele 11 echipe sunt despărţite de numai 4 puncte. Nu se putea mai strâns şi orice se poate întâmpla în runda finală“, au remarcat englezii de la BBC.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!