Fotbal international

Flamengo, adversara lui Al Hilal în semifinalele CM al cluburilor. Brazilienii vin cu un lot de 145 de milioane de euro + Jorge Jesus, antrenorul „Fla” îi știe pe arabi

14.12.2019 | 18:27
Flamengo, adversara lui Al Hilal în semifinalele CM al cluburilor. Brazilienii vin cu un lot de 145 de milioane de euro + Jorge Jesus, antrenorul „Fla” îi știe pe arabi
Flamengo la sărbătoarea Copei Libertadores. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Următoarea adversară a lui Al Hilal de la Campionatul Mondial al Cluburilor va fi Flamengo, câștigătoarea Copei Libertadores.  Trupa lui Răzvan Lucescu s-a calificat în semifinale după ce a câștigat cu 1-0 în fața lui Esperance Tunis, unicul gol fiind înscris de Bafetimbi Gomis.

Flamengo, viitoarea adversară a lui Al Hilal

Flamengo, viitoarea adversară a lui Al Hilal, a câștigat finala Copei Libertadores, după un meci plin de dramatism cu River Plate (2-1). Argentinienii au condus cu 1-0 încă din minutul 14, dar Gabriel Barbosa, atacantul brazilienilor , a reușit să dea două goluri în minutele 89 și 90+1 și a întors soarta finalei.

Mai mult decât atât, Flamengo a câștigat și campionatul în Brazilia la doar 24 de ore după ce a cucerit Copa Libertadores, pentru că echipa de pe locul 2 s-a încurcat, iar matematic nu se mai putea face nimic.

ADVERTISEMENT

Jorge Jesus este antrenorul lui Flamengo și are un lucru în comun cu Răzvan Lucescu și anume el a pregătit-o pe Al Hilal până în ianuarie 2019. De altfel, tehnicianul portughez l-a ciriticat pe Răzvan Lucescu și i-a spus că ce s-a întâmplat la Al Hilal este doar munca depusă de el.

Lucescu Jr. a glumit pe seama declarației și i-a amintit că până să vină el la echipă a fost un ciclu de 5 antrenori schimbați: „Este o echipă care s-a format pe parcursul a cinci ediţii de Liga Campionilor Asiei, în care s-a calificat mereu în fazele superioară”.

ADVERTISEMENT

„Această performanţă implică mulţi jucători şi antrenori, precum Ramón Diaz şi alţii, nu doar Jorge Jesus. Domnul Jesus este astăzi unul dintre cei mai importanţi tehnicieni din lume. Dacă spune că a făcut această echipă, nu pot decât să îi mulţumesc foarte mult”, a mai spus Răzvan Lucescu.

Cei mai scumpi jucători ai lui Flamengo

Este clar că în meciul cu Al Hilal, Flamengo este favorită, iar brazilienii au un lot compus din fotbaliști cu un mare potențial, dar și din foști campioni ai Spaniei și Germaniei. Filipe Luis, fostul jucător al lui Atletico Madrid și Chelsea și Rafinha, fostul fundaș al lui Bayern Munchen evoluează la Flamengo.

ADVERTISEMENT

Totuși, nu ei sunt cei mai scumpi fotbaliști ai brazilienilor, ci Reinier și Gabriel Barbosa, starurile echipei. Din păcate pentru Flamengo, „Gabigol” este doar împrumutat de la Inter Milano și se va întoarce în Italia la sfârșitul lunii decembrie.

Lotul întreg al brazilienilor este evaluat la 145.000.000 de euro, conform transfermarkt.com.

Top 5 cei mai scumpi fotbaliști din lotul lui Flamengo:

  1. Reinier (mijlocaș ofensiv) – 25.000.000 de euro
  2. Gabriel Barbosa (atacant) – 23.000.000 de euro
  3. Giorgian de Arrascaeta (atacant) – 19.000.000 de euro
  4. Gerson (mijlocaș central) – 14.000.000 de euro
  5. Everton Ribeiro (mijlocaș ofensiv) – 8.000.000 de euro
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri