ADVERTISEMENT
Sporturi

Flavio Briatore, în stare gravă, după ce s-a infectat cu COVID 19. A fost managerul echipelor de Formula 1 Benetton şi Renault

Autor: Sorin Dumitrescu | 25.08.2020 | 17:36
Flavio Briatore, în stare gravă, după ce s-a infectat cu COVID 19. A fost managerul echipelor de Formula 1 Benetton şi Renault
Flavio Briatore, în stare gravă, după ce s-a infectat cu COVID 19. A fost managerul echipelor de Formula 1 Benetton şi Renault . Foto: Corriere della sera.it

Încă un nume celebru a căzut victimă coronavirusului. Fostul manager al echipelor de Formula 1 Benetton şi Renault, italianul Flavio Briatore, se află internat de luni, în stare gravă, la spitalul San Raffaele din Milano, infectat cu cel mai temut duşman al omenirii din ultimele opt luni.

ADVERTISEMENT

Nu este internat la terapie intensivă, însă starea lui este gravă, scrie presa italiană, care susţine că omul de afaceri, retras încă din anul 2008 din lumea Formulei 1, s-ar fi infectat în acelaşi loc cu actualul antrenor al Bolognei, sârbul Sinisa Mihajlovic, care a efectuat cu puţin timp în urmă un transplant de măduvă osoasă după ce a fost diagnosticat cu leucemie.

Se pare că Briatore s-a ales cu virusul la un meci de fotbal între VIP-uri, la care a fost prezent şi Sinisa Mihajlovic şi alte persoane din lumea sportului, în special a fotbalului.

ADVERTISEMENT

Flavio Briatore s-a trezit cu clubul de noapte închis

Fostul manager tocmai avusese o ieşire dură pe contul personal de Facebook, după ce s-a luat decizia de a fi închis celebrul său club de noapte Billionaire din Porto Cervo, după ce această locaţie a devenit focar de coronavirus.

Nu mai puţin de 60 dintre angajaţii clubului au fost testaţi pozitiv, situaţie care a generat reacţia autorităţilor de a închide clubul şi care a provocat reacţia virulentă a omului de afaceri.

ADVERTISEMENT

Are patru titluri mondiale în Formula 1 cu Michael Schumacher şi Fernando Alonso

„Inima mea plânge să vadă o economie măcelărită de oameni care nu au făcut niciodată nimic în viaţa lor”.

Briatore a fost o personalitate în circuitul Formulei 1, având mai rezultate atât cu Benetton, cât şi cu Renault, cu ambele reuşind să obţină titluri mondiale. Michael Schumacher a câştigat titlul mondial în 1994 şi 1995 cu Benetton, înainte de a trece la Ferrari, iar Fernando Alonso a reuşit dubla în 2005 şi 2006 cu Renault.

ADVERTISEMENT

A ieşit din Formula 1 după scandalul din 2008

Tocmai legat de Renault a fost şi momentul ieşirii din Formula 1 pentru Flavio Briatore. Acesta a fost acuzat că ar fi aranjat cu pilotul brazilian Nelson Pique în 2008 ca acesta să intre intenţionat într-un parapet la MP al Singapore, pentru ca câştiga Alonso. Deşi acuzaţiile au fost demontate, Briatore a decis să iasă din Marele Circ.

După ieşirea din Formula 1 Flavio Briatore s-a dedicat activităţii de constituire a lanţurilor de localuri şi cluburi de noapte marca Billionaire, ceea ce i-a adus o imensă avere. A rămas pasionat de Formula 1, fiind prezent în calitate de spectator VIP la multe mari premii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!